PDA

Zobacz pełną wersję : Jakiej muszli uzywacie??

liquidsound
13-12-2006, 23:38
Wychodzac na przeciw bardzo popularnym ostatnio tematom poruszajacym codzienne zagadnienia bytu ludzkiego, chcialbym zapytac Was drodzy uzytkownicy marki canon jakiej marki uzywacie sedesow. Bedac na biezaco z modnymi trendami postaralem sie o stosowna sonde.
Dodam ,ze jestem dumny posiadaczem sedesu marki Cersanit.

Mam nadzieje ,ze kazdy zrozumie ukryta aluzje

piszczal
13-12-2006, 23:43
tak, ja tez mam dość wszelkiego maściom pseudonaukowym ankietom, pozwolisz że miejsce odbywanie czynności rzeczonej pozostawie do swojej wiadomości

Tomasz1972
13-12-2006, 23:44
Może jakieś foty ??? :):):)

Jac
z wielka ochota wezme udzial w tak waznej ankiecie dla forumowej spolecznosci Canon-Board :mrgreen: - oczywiscie Roca - sam montowalem - swietnie sie mozna....

Pozdrawiam :mrgreen:

;-)

Nemeo
Wychodzac na przeciw bardzo popularnym ostatnio tematom poruszajacym codzienne zagadnienia bytu ludzkiego, chcialbym zapytac Was drodzy uzytkownicy marki canon jakiej marki uzywacie sedesow. Bedac na biezaco z modnymi trendami postaralem sie o stosowna sonde.
Dodam ,ze jestem dumny posiadaczem sedesu marki Cersanit.

Mam nadzieje ,ze kazdy zrozumie ukryta aluzje

Nie wiem co palisz, ale musi być jakościowo super.:lol:

matka_Wariatka
13-12-2006, 23:45
do Muratora z tym :D

liquidsound
13-12-2006, 23:47
pozwolisz że miejsce odbywanie czynności rzeczonej pozostawie do swojej wiadomościNo przeciez ankieta anonimowa:D

kami74
13-12-2006, 23:47
Robie w Koło :mrgreen:

Mariozii
13-12-2006, 23:50
Ciekawa prowokacja :D

Tomasz1972
13-12-2006, 23:51
Robie w Koło :mrgreen:

Dobrze że nie w kwadrat :):):)

liquidsound
13-12-2006, 23:52
Ciekawa prowokacja :D

Predzej apel;)

Venio
13-12-2006, 23:53
hahahaha rozwaliłes mnie :D

muflon
13-12-2006, 23:57
U mnie monopolista w tej dziedzinie to niejaki "Laufen" ;-) Doskonały pomysł z tą ankietą :mrgreen:

BTW, pamiętacie?... ;-)

(Laska) Mój stary też wiele dokonał. Jest królem sedesów......

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.geocities.com/livmanfc/cnp15.jpg)

(Ojciec) - Dziś syneczku, tak jak ja przed laty, spójrz w tę studnię przeszłości. Co w niej widzisz?

(Laska) - Kupę

(Ojciec) - Tak... to jest kupa. To jest odpowiedź. Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy kupa. Teraz rozumiesz... to jest życie. Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz. Dlatego zrozumiałem... zrozumiałem, że będę produkował sedesy, a my zostaniemy królami życia mój synu...

(...)

(Laska) - Życia nie oszukam... jestem synem króla sedesów. To wysoko postawiona poprzeczka.
Znalezione tu: http://www.geocities.com/livmanfc/chlopakinieplacza.htm (jest tego więcej) :-D Jeden z naprawdę niewielu nowych filmów o których można powiedzieć "kultowy" :)

liquidsound
14-12-2006, 00:00
Postaram sie jutro umiescic jakas fajna fote sedesu;) bez kupy ofkorz i bedzie Ahtystyczna;-) zachecam wszystkich rowniez...ooo a moze zrobimy battle na sedesy??

Zielony
14-12-2006, 00:10
Pamiętam, jak za 'łebka'* się robiło kupy w lesie. Nie mieliśmy jednak wtedy żadnej ulubionej marki :lol: Najpierw trzeba było jednak odpowiednich liści nazbierać :lol: Takich 'rabarberowych' - bo duże :twisted:

PS. Ankiety które ostatnio się pojawiają są przejawem tego, jak kur*wsko się ludziom w domu nudzi. Przed kompem się spędza za dużo czasu, w głowach się przewraca i z tego to wynika. Chciałem jakoś wyjść temu naprzeciw, ale liquidsound mnie uprzedził. Zrobił to trafnie :grin:

* Mieszkając na wsi dużo czasu za młodu spędzało się w lesie. Budując szałasy, huśtawki, kryjówki i takie tam. Jakieś polowania z łukami na chłopaczków z sąsiedztwa, wypady na 'rapsa' itd. Dlatego nie opłacało się wracać do domu zrobić tak zwane "yy" ;-)

schabu
14-12-2006, 00:27
liscie babki sa lepsze. moge nawet recenzje i test napisac zeby porownac, ale dopiero w maju.

TSpoon
14-12-2006, 00:30
ja wiem... ale nie mogłem sie powstrzymać...
nawiązując do tematu... Ed-E

piast9
14-12-2006, 00:39
Ja myślę, że opcję z Gierkiem należy rozdzielić na kible typu dupochlast i te z półką.

liquidsound
14-12-2006, 00:41
Ja myślę, że opcję z Gierkiem należy rozdzielić na kible typu dupochlast i te z półką.

Hmmm a moglbys poprzec to jakimis materialami, fotami?? Przyznam sie szczerze ,ze muszli "sracz wielkoplytowy" nie mam juz troszke czasu.

thorin
14-12-2006, 00:43
o to ja mam takiego gierka z poleczka kolo i Roca, Roca podobnie jak Jac sam montowalem, sam to znaczy z ojcem ;) Kolo i Roca sa z opcji dupochlast ale gierek ma poleczke, kto probowal kiedys zrobic wymaz wie jak bardzo sie przydaje poleczka :D

Vresviik
14-12-2006, 00:44
a ja tam używam jak popadnie( albo gdzie dopadnie)

liquidsound
14-12-2006, 00:55
Aaaaaaa teraz zatrybilem o co chodzi z tym dupochlastem i puleczka8-) ja tez mam opcje dupochlast i powiem Wam ,ze jezeli chodzi o profilaktyke kału to jest to opcja mnie uzyteczna, lecz napewno bardziej modna z pkt'u widzenia estetyki.

akustyk
14-12-2006, 01:03
sam nie wiem, bo klop w mojej chacie gabarytami nie podskoczy wygodce na kresach wschodnich. mniej smierdzi i cieplej w tylek przy czytaniu ksiazek i przegladaniu katalogow foto, ale zeby nogi wyciagnac trzeba drzwi otworzyc i uraczyc domownikow wczorajsza grochowka :mrgreen:

wychodzi mi ze bardaszke powinienem zaznaczyc chyba :)

krwisty
14-12-2006, 01:15
ja mam taka z zyletkami, pinezkami i w ogole :)

orte
14-12-2006, 01:16
Dobrze że nie w kwadrat :):):)
Tak mnie to rozwaliło, śmiałem się tak że żona się zapytała co mi sie stało.
Dobrze że chwilkę wczesniej nalałem w Cersanit, bo fotel byłby mokry ;)

liquidsound
14-12-2006, 01:18
nalałem w CersanitSwoj chlopak:grin:

Mastiff
14-12-2006, 01:21
O to chodzi??? http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=312267672&size=o :grin:

liquidsound
14-12-2006, 01:31
Tak, kibel typu "poleczka". Troszke Ci ostrosc uciekla z krawedzi.

akustyk
14-12-2006, 01:38
Tak, kibel typu "poleczka". Troszke Ci ostrosc uciekla z krawedzi.
na moje oko BF na jakies 20cm :twisted: :mrgreen:

Tomasz Golinski
14-12-2006, 01:40
Że ostrość nie trafiła to drobiazg. Grunt, żeby z ładunkiem trafić.

Venio
14-12-2006, 01:51
https://canon-board.info/imgimported/2006/12/0217781fd00ce449-2.jpg
źródło (http://images1.fotosik.pl/188/0217781fd00ce449.jpg)

tylko szkoda ze tutaj nie zadziałali :D

BTW ten po prawej nawet podobny do viteza nie? :D:D:D:D

liquidsound
14-12-2006, 01:59
tylko szkoda ze tutaj nie zadziałali Te murzyn co Ty masz do mojego tematu co??:wink: tez widze troszke podobienstw:lol:

Venio
14-12-2006, 02:02
czarnuchy nie lubią ankiet :} sra sie tam gdzie sie da i tyle :D

Jac
14-12-2006, 02:07
najpierw krzycza ze moderatozy dzialaja - teraz ze moderatorzy nie dzialaja tylko sr....a ;-)

trafic za wami ?!?! - bezcenne !!!
za muszle zaplscisz karta

liquidsound
14-12-2006, 02:08
Nie lubisz ankiet bo jak na czarnucha przystalo robisz za krzakiem;-)

[zeby czasem nikt nas nie posadzil o rasizm - to takie wewnetrze gry slowne, osoby nie w temacie proszone o spory dystans]

dominix
14-12-2006, 02:12
U mnie wiodaca marka jest Daelim. Sa robione "na miare" tubylcow, troche za niskie i niezbyt wygodne, ale najwiekszym problemem jest droznosc, a raczej sporadyczny jej brak. Na dalekowschodnie wycieczki polecam zaopatrzec sie w przenosna wygodke.

Pozdrawiam
Dominik

mattnick
14-12-2006, 02:31
a ja sram gdzie popadnie...

Zielony
14-12-2006, 09:49
Dupochlasty nie są wcale takie złe. Trzeba jedynie odpowiednio pomyśleć (chyba, że czas nagli :mrgreen:) i wyścielić papierem. Wtedy nic nie pluska :twisted:
A z tym Gierkowym to dopiero teraz zajarzyłem - mam taki na wsi w domu.
Generalnie te z półeczką nie są złe - chyba, że ciśnienie w spłuczce nie daje temu rady :lol:

Viracocha
14-12-2006, 10:02
Dupochlasty nie są wcale takie złe. Trzeba jedynie odpowiednio pomyśleć (chyba, że czas nagli :mrgreen:) i wyścielić papierem. Wtedy nic nie pluska :twisted:

To się do T&T nadaje ;)

A ja w Polsce robiłem w kołowy, a w Italii nie ... to chyba w liniowy...

gwozdzt
14-12-2006, 10:13
Trzeba jedynie odpowiednio pomyśleć (chyba, że czas nagli :mrgreen:) i wyścielić papierem. Wtedy nic nie pluska :twisted:

Wyściółka ma jeszcze jedno kolosalne znaczenie, zwłaszcza w kiblach publicznych, firmowych itp. Dzięki temu sprawdzasz od razu czy w ogóle jest papier w zasobniku!
Bo niekiedy może nie być i jak sobie ulżysz bez sprawdzenia to potem zostaje juz tylko tylko czekanie lub telefon do przyjaciela (o ile masz przy sobie komórkę) :mrgreen:

Zielony
14-12-2006, 10:27
A ja się zastanawiałem czemu tak kur*wsko szybko papier na mieszkaniu schodzi. Wychodzi na to, że wszyscy to praktukują :lol:
Nie chodzi o wyścielanie deski - bo sami swoi.

Bagnet007
14-12-2006, 11:34
Ta ankieta mnie rozwaliła :lol: Dlaczego nie widzę tu jeszcze żadnych wykresów, tabel, porównań itd. ? :twisted:

MacGyver
14-12-2006, 11:37
Postaram sie jutro umiescic jakas fajna fote sedesu;) bez kupy ofkorz i bedzie Ahtystyczna;-) zachecam wszystkich rowniez...ooo a moze zrobimy battle na sedesy??
Kupuje pomysł ! Jako dyplomowany inżynier od kibli (inaczej kanalarz lub szambonurek) mogę zaoferować nagrodę dla zwycięzcy - bezpłatną wymianę wszystkich uszczelek w jego pięknej muszli wraz z regulacją zaworu pływakowego :mrgreen:

muflon
14-12-2006, 11:48
Hmm... to chyba trochę OT :mrgreen: ale ja w technikum miałem na lekcji projekt spłuczki :) I to nawet byłem ambitny, bo zamiast tłuc zwykłego, "komunistycznego" gotowca, to (na 6) zrobiłem własną, samodzielnie przeliczoną, nowoczesną spłuczkę zaworową :-D

MacGyver
14-12-2006, 11:54
Hmm... to chyba trochę OT :mrgreen: ale ja w technikum miałem na lekcji projekt spłuczki :) I to nawet byłem ambitny, bo zamiast tłuc zwykłego, "komunistycznego" gotowca, to (na 6) zrobiłem własną, samodzielnie przeliczoną, nowoczesną spłuczkę zaworową :-D
Rozumiem że prototypa już potem nie wykonałeś?
:mrgreen:

thorin
14-12-2006, 12:00
a wlasnie, na jakich podzespolach chodza wasze klopy ? u mnie poza ceramicznym body roca dolaczony jest rowniez ceramiczna spluczka z dwustopniowym systemem dozowania (duza kupa/mala kupa-siku). Boli mnie tylko fakt ze moj klop roca jest no bylo nie bylo... kompaktowy, nie moge sobie regulowac za bardzo wysokosci spadu wody, te stare gomulkowskie nawet posiadaly spluczki na imponujacej wysokosci czasem 1500mm ! coz jakie czasy taka kupa... ale jedno moge powiedziec z doswiadczenia, Roca i koło napewno szumia mniej niz pozny gierek, a co wy o tym myslicie ? :mrgreen:

muflon
14-12-2006, 12:07
Rozumiem że prototypa już potem nie wykonałeś? :mrgreen:
Nieee, ja jestem erotoman-teoretyk :-D

MacGyver
14-12-2006, 12:12
a wlasnie, na jakich podzespolach chodza wasze klopy ? u mnie poza ceramicznym body roca dolaczony jest rowniez ceramiczna spluczka z dwustopniowym systemem dozowania (duza kupa/mala kupa-siku). Boli mnie tylko fakt ze moj klop roca jest no bylo nie bylo... kompaktowy, nie moge sobie regulowac za bardzo wysokosci spadu wody, te stare gomulkowskie nawet posiadaly spluczki na imponujacej wysokosci czasem 1500mm ! coz jakie czasy taka kupa... ale jedno moge powiedziec z doswiadczenia, Roca i koło napewno szumia mniej niz pozny gierek, a co wy o tym myslicie ? :mrgreen:
Górnopłuki, ze spłuczką na 1,5 metrowej rurze zostały wyeliminowane głównie ze względu na wysoki poziom szumów właśnie oraz niemożność zamontowania dodatkowego osprzętu, w postaci szafki lub półki nad klopem.
A co do regulacji możesz sobie wyregulować objętość wody spuszczanej przy spłukiwaniu, w obu trybach pracy :)

Nieee, ja jestem erotoman-teoretyk
Szkoda, to by było dopiero coś mieć w kiblu spłuczkę własnej konstrukcji ;-)

Zielony
Hmm... to chyba trochę OT :mrgreen: ale ja w technikum...

... w technikum to ja ani razu nie zrobiłem kupy na szkolnym sedesie.
Tam jedynie można było na szybciora się iść odlać i to do pisuara, żeby czasem czegoś nie dotknąć. Z tego co pamiętam, w podstawówce też wolałem zostawić to na póżniej :lol:

Viracocha
Dla mnie najważniejsza jest ergonomia, żeby sobie można było z książeczką wygodnie, w spokoju posiedzieć.

MacGyver
14-12-2006, 12:16
Dla mnie najważniejsza jest ergonomia, żeby sobie można było z książeczką wygodnie, w spokoju posiedzieć.
No ale do tego to jest potrzebne jeszcze odpowiednio duże pomieszczenie, z właściwym oświetleniem a tu już odchodzimy od zagadnień natury sanitarnej, wchodząc w zakres problematyki architektoniczno - elektrycznej :mrgreen:

thorin
14-12-2006, 12:19
Górnopłuki, ze spłuczką na 1,5 metrowej rurze zostały wyeliminowane głównie ze względu na wysoki poziom szumów właśnie oraz niemożność zamontowania dodatkowego osprzętu, w postaci szafki lub półki nad klopem.

za grosz panowie w was onanizmu sprzetowego :mrgreen:

ale my z naszym sprzetem to i tak cienkie bolki jestesmy, japonczycy maja podgrzewane skorzane deski, chromowane badz zlote musze, z regulowana wysokoscia siedziska i zaloze sie ze w spluczkach drzemia turbiny, trzeba tez wspomniec o tych co maja wbudowane spluczki w sciane i system splukiwania jak w mcdonaldsie na fotokomorke... a czym sobie radzicie usuwajac syfy z matrycy, znaczy z muszli ? ja uzywam plastikowego wyciora, ale widywalem tez w chromowanej oprawie... :mrgreen:

MacGyver
14-12-2006, 12:22
za grosz panowie w was onanizmu sprzetowego :mrgreen:
Jak to? To wolisz mieć jedną regulację więcej zamiast osprzętu:mrgreen:

... a czym sobie radzicie usuwajac syfy z matrycy, znaczy z muszli ? ja uzywam plastikowego wyciora, ale widywalem tez w chromowanej oprawie... :mrgreen:
Klozet-szczotka to podstawowy sprzęt, ale potrzebna jest też chemia, ja polecam Domestos i WC-Pickera :mrgreen:

thorin
14-12-2006, 12:25
o wlasnie chemia wazna rzecz, bo domestos dziala bardzo reakcyjnie, zabija wszelkie bakterie, a z tego co pamietam z reklam to wc picker byl bardzo wyrownawczym roztworem i wybiorczo kolujac nad muszla usuwal grozne grzyby i bakterie. Papier to chyba rzecz oczywista, ja nie lubie zbyt miekkiej gradacji, bo musze na piec razy skladac tasme zeby sie nie rozerwala :mrgreen:

MacGyver
14-12-2006, 12:29
o wlasnie chemia wazna rzecz, bo domestos dziala bardzo reakcyjnie, zabija wszelkie bakterie, a z tego co pamietam z reklam to wc picker byl bardzo wyrownawczym roztworem i wybiorczo kolujac nad muszla usuwal grozne grzyby i bakterie. Papier to chyba rzecz oczywista, ja nie lubie zbyt miekkiej gradacji, bo musze na piec razy skladac tasme zeby sie nie rozerwala :mrgreen:
Papier: Najlepsza jest gradacja średnia, z nie za dużym ziarnem
No i zampomnialem dodać że na zacieki na matry... przepraszam, na muszli to sprawdza się Cilit "Kamień i Rdza". Tylko połączenie chemikaliów daje gwarancję posiadania czystego sprzętu.

Zielony
14-12-2006, 12:34
...i system splukiwania jak w mcdonaldsie na fotokomorke...

W co lepszych McDonalds'ach na zachodzie, zanim panie spłuczesz, to przylatuje ten klaun i przybija Ci na 'to to' pieczęć (http://www.nursingagency.com.au/staffbenefits/images/Logo_McDonalds.gif) z certyfikatem :lol:

thorin
14-12-2006, 12:37
no wlasnie a kwestia tego co sie zostawia w muszli ? bo widzicie, sprzet wszak nie jest najwazniejszy, najwazniejsze jest to co sie z nim potrafi zrobic, to w pewnym sensie jest sztuka, sztuka przez duze G :mrgreen:

Zielony
14-12-2006, 12:38
thorin, może nie wnikajmy :lol:

PS. A tak serio to zdarzało się parę razy, że o mały włos na nie zostawiłbym w muszli komórki. Wyciągajcie je zatem z tylnej kieszeni ściągając gacie przed dziełem.

thorin
14-12-2006, 12:42
lol, tez mi sie pare razy zdarzylo obylo sie na szczescie bez kapieli, widzialem za to w publicznym klopie kiedys na dnie 5 zl, prowokacja ? ukryta kamera ? nie sprawdzalem, po 5 zl sie schyla nie bede pomyslalem i sie oddalilem :mrgreen:

piszczal
14-12-2006, 13:37
lol, widzialem za to w publicznym klopie kiedys na dnie 5 zl, prowokacja ? ukryta kamera ? nie sprawdzalem, po 5 zl sie schyla nie bede pomyslalem i sie oddalilem :mrgreen:

a podobno pecunia non olet ;)))

piszczal
14-12-2006, 13:39
Papier: Najlepsza jest gradacja średnia, z nie za dużym ziarnem

szlachetniej wygląda obraz na zmiennogradacyjnym barycie

Vitez
14-12-2006, 13:48
Powiem szczerze ze tez (z wiadomego powodu) chcialem zalozyc podobny watek ale o ulubionym kolorze skarpetek jakie na co dzien zakladacie ;) .
Liquidsound chyba dokladnie mi wyczytal w myslach i mnie na szczescie ubiegl, bo pozniej znowu by byly pyskowki ze "moderatorowi nie wypada" :roll: .
Niestety na temat nie napisze bo nie pamietam... moge podac update pozniej.

Venio
14-12-2006, 16:20
[zeby czasem nikt nas nie posadzil o rasizm - to takie wewnetrze gry slowne, osoby nie w temacie proszone o spory dystans]

W zyciu pawiana!! Ja tam nawet uwazam ze czarni są o wiele lepsi niz białasy!! Poza tym mam czarną dusze ^^

PS. A tak serio to zdarzało się parę razy, że o mały włos na nie zostawiłbym w muszli komórki. Wyciągajcie je zatem z tylnej kieszeni ściągając gacie przed dziełem.
buehehe ja mam znowu tak ze czasami chcąc isc wyrzucić jakis papierek bez zastanowienie wchodze do toalety i otwieram klape i... zdaje sobie sprawe gdzie chce to wyrzucić :D czasami tak robie tez z brudnym praniem... uff dobrze ze jeszcze nigdy tego tak faktycznie nie wrzuciłem bo nurkowanie po to by nie było zbyt miłe :D

PS. O CZYM MY KUR...CZE GRZANKA GADAMY? :mrgreen:

MacGyver
14-12-2006, 17:05
buehehe ja mam znowu tak ze czasami chcąc isc wyrzucić jakis papierek bez zastanowienie wchodze do toalety i otwieram klape i... zdaje sobie sprawe gdzie chce to wyrzucić :D
Nie wolno, każdy tak wrzuca co popadnie i się potem bilanse skratek na oczyszczalni nie zgadzają :)

czasami tak robie tez z brudnym praniem... uff dobrze ze jeszcze nigdy tego tak faktycznie nie wrzuciłem bo nurkowanie po to by nie było zbyt miłe :D

E tam, nie miłe od razu, do wszystkiego można się przyzwyczaić :mrgreen:

liquidsound
14-12-2006, 17:20
W zyciu pawiana!! Ja tam nawet uwazam ze czarni są o wiele lepsi niz białasy!! Poza tym mam czarną dusze ^^Eeee Tys jest **** nie murzyn!! Mozesz co najwyzej zbierac w lecie truskawki a nie bawelne. Wracajac do glownego watku to chcialem dodac ,ze ja lubie papier typu soft firmy mola, bo delikatnie obchodzi sie z "soczewkami" :wink: te musze z spluczka na wysokosci 2 m mialy jedna powazna wade. Przy takim cisnieniu splykiwanej wody potrafily opryskac delikwenta roztworem kupy w wodzie:? swoja droga topic sie popularny zrobil

Venio
14-12-2006, 17:36
myśle ze ten film doskonale pasuje do tego wątku...
http://www.youtube.com/watch?v=7fDX4-oRovE&mode=related&search=
:D:D:D

Zielony
14-12-2006, 20:09
...te muszle z spluczka na wysokosci 2 m mialy jedna powazna wade. Przy takim cisnieniu splykiwanej wody potrafily opryskac delikwenta roztworem kupy w wodzie:?

To fakt. Ale powiem Ci, że jak się ma refleks to można dać rade 8-) Najgorzej, jak w kiblach są te kostki odświeżające w niefortunnym miejscu założone - wtedy woda bryzga aż po kolana :grin:

thorin
15-12-2006, 00:53
Panowie to co wy robicie? ogladacie dzielo w momencie uploadu do do oczyszczalni ? :mrgreen: zamykacie klape i po klopocie ;)

MacGyver
15-12-2006, 01:05
Panowie to co wy robicie? ogladacie dzielo w momencie uploadu do do oczyszczalni ? :mrgreen:
Ja akurat tak :)

zamykacie klape i po klopocie ;)
No może dla Ciebie, dla mnie to początek ;-)

Venio
15-12-2006, 01:13
@MacGyver czy ty aby na tym avatarku nie wykonujesz pewnej czynnosci związanej scisle z tym wątkiem? :mrgreen: :D

MacGyver
15-12-2006, 01:16
Przyjrzyj się dokładnie :mrgreen:

liquidsound
15-12-2006, 01:54
Moment kiedy kupa zaczyna zyc wlasnym zyciem jest najwieksza tajemnica ludzkiej egzystencji. Wydaje mi sie naturalnym ,ze nalezy w tej waznej chwili odprowadzic ja wzrokiem na nowa droge zycia...

Venio
15-12-2006, 01:57
Moment kiedy kupa zaczyna zyc wlasnym zyciem jest najwieksza tajemnica ludzkiej egzystencji. Wydaje mi sie naturalnym ,ze nalezy w tej waznej chwili odprowadzic ja wzrokiem na nowa droge zycia...
coś ty chłopie palił ? :shock::mrgreen:

liquidsound
15-12-2006, 01:59
Hehe jadlem grzyby...pieczarki zeby nie bylo :-D

Venio
15-12-2006, 01:59
chyba z radioaktywnych upraw :P

Arjast
15-12-2006, 02:40
Ale macie zasrany temat :-D
Zdjęcie to miałem wrzucić w dowcip ale tu chyba bardziej pasuje :mrgreen:

Routlaw
15-12-2006, 10:25
Po przeczytaniu tytułu wątku myślałem że chodzi o muszle oczne a tu proszę jaka diametralna zmiana ;)

MacGyver
15-12-2006, 10:39
A zagłosowałeś w ankiecie?

Cyborg
15-12-2006, 11:18
No, tu Was zaskoczę (bo nie ma takiej opcji w ankiecie): Villeroy & Boch. Ale nie wierzcie reklamie - to straszny badziew! :(
Drugi kibel to Koło, ale też porażka. Skusiłem się na taką skróconą wersję ale natury nie oszukasz – człowiek ma określony rozstaw otworów i tego się nie da przeskoczyć :(

Ale najbardziej negatywne skojarzenia mam z kiblem na Piątce* Tam jest (albo już była) taka wersja „a la narciarz” :lol:

* Schronisko w Dolinie Pięciu Stawów Polskich

czornyj
15-12-2006, 11:44
No właśnie, ta ankieta jest do bani. Ja mam dwie łazienki i w każdej innego sracza.

Zielony
15-12-2006, 12:11
Powinna być opcja: Inne - jakie? :evil:

MacGyver
15-12-2006, 12:29
Ale najbardziej negatywne skojarzenia mam z kiblem na Piątce* Tam jest (albo już była) taka wersja „a la narciarz” :lol:

W sierpniu jeszcze była ... i pewnie będzie jeszcze długo bo to najbardziej higieniczna wersja dla ogólnie dostępnego klopa bez sprzątaczki na pełnym etacie :mrgreen:

Zielony
15-12-2006, 12:36
Czyli co? Zwykła dziura w podłodze i się robi kucająco? Długo mija zanim słuchać plusk? :lol:

Cyborg
15-12-2006, 12:48
Czyli co? Zwykła dziura w podłodze i się robi kucająco? Długo mija zanim słuchać plusk? :lol:

Nie taka zwykła :lol: Specjalna emaliowana wytłoczka (o ile pamiętam) z wyznaczonym, ryflowanym miejscem na buty.

muflon
15-12-2006, 12:54
Specjalna emaliowana wytłoczka (o ile pamiętam) z wyznaczonym, ryflowanym miejscem na buty.
Taka? :mrgreen:

źródło (http://img219.imageshack.us/img219/4289/mgd4.jpg)

W Szwajcarii dość często spotykane :) Ba, nawet wiele nowych kibelków jest w takie coś wyposażane :-D

piszczal
15-12-2006, 12:57
szkoda że się czytać zbyt wygodnie nie da...
te w piątce to cala poezja górsko narciarska ;-)

Zielony
15-12-2006, 13:14
Taka? :mrgreen:

:shock: , Na takim czymś jeszcze kurde nie siedziałem :o

DoMiNiQuE
15-12-2006, 13:37
:shock: , Na takim czymś jeszcze kurde nie siedziałem :o
No siadac to bym na tym nie polecal ;-)

Ja wlasnie przygotowuje sie do zmiany kibla z polka na dupochlapa. Jaki model kompaktowy w dobrej cenie polecacie? Zalezy mi na ergonomii i wymiarach. Wysokosc ma byc idealna, nogi nie moga cierpnac ;) No i nie moze za bardzo szumiec :mrgreen:

Zielony
15-12-2006, 13:43
No siadac to bym na tym nie polecal ;-)

Miało być 'siedziałem' (cudzysłowia zabrakło) :grin:

MacGyver
15-12-2006, 14:09
Ja wlasnie przygotowuje sie do zmiany kibla z polka na dupochlapa. Jaki model kompaktowy w dobrej cenie polecacie? Zalezy mi na ergonomii i wymiarach. Wysokosc ma byc idealna, nogi nie moga cierpnac ;) No i nie moze za bardzo szumiec :mrgreen:
Ja polecam Koło. Rozsądna jakość za rozsądną cenę, no i uszczelki dobre ma.

piszczal
15-12-2006, 14:12
przygotowuje sie do zmiany kibla z polka na dupochlapa. Jaki model kompaktowy w dobrej cenie polecacie?

obawiam się że możesz nie znaleść już modeli z półeczką. Nie są podobno popularne z powodów estetycznych (dziwne) a i przypominam sobie przed jakims czasem wywiad z profesorem gastrologiem, który sam lubiąc sobie podiagnozować swój stolec, też szukał modelu z półeczka i miał kłopot ze znalexieniem

thorin
15-12-2006, 14:18
Panowie, wszystko sie da :mrgreen:
oto cudowny bialy nowy klozet ala pozny gierek, i cena tez nie za wysoka, ja polecam szczegolnie dla tych u ktorych od podniesienia tylka z klapy miast sie konczyc, dopiero wszystko sie zaczyna :mrgreen:

http://www.allegro.pl/item150308763_muszla_klozetowa_nowa_stan_bdb_.html

EDIT:

co prawda bez oprzyrzadowania, ale po zapomntowaniu ceramicznej spluczki mysle ze bedzie o wiele ladniej sie prezentowal, i napewno bedzie mniej szumial, pozostaje tylko problem syfow, tutaj bardzo czesto trzeba je bedzie usuwac z powierzchni, praktycznie po kazdym uzyciu ;)

MacGyver
15-12-2006, 14:19
obawiam się że możesz nie znaleść już modeli z półeczką. Nie są podobno popularne z powodów estetycznych (dziwne) ...
To też, ale tu. po raz kolejny, chodzi głównie o względy higieniczne. Woda ze spłuczki nie spłukuje zbyt dokładnie półeczki i staje się ona siedliskiem bakterii oraz, ewentualnie jaj pasożytów jelitowych.

DoMiNiQuE
15-12-2006, 14:23
obawiam się że możesz nie znaleść już modeli z półeczką.
Kurcze moj blad, mialo byc odrwotnie :-) Polka -> dupochlap. Gierkowski porcelit zbyt czesto sie zatyka, czas na zmiane :mrgreen:

Bagnet007
15-12-2006, 14:40
Kurcze moj blad, mialo byc odrwotnie :-) Polka -> dupochlap. Gierkowski porcelit zbyt czesto sie zatyka, czas na zmiane :mrgreen:

Dokładnie :!: Zawsze jak mój ojciec kończy (nie, to nie koniec, to dopiero początek ;) ) to się pyta kto zatkał - oczywiście wiadomo kto :mrgreen: . Lepiej żeby sobie teraz nie włączył CB przez przypadek :p

liquidsound
15-12-2006, 16:01
Ankieta powstala na szybko, nie wierzac ze bedzie tak popularna;)

akustyk
15-12-2006, 16:08
poleczki sa do d... bo sie czesto zatykaja.
a w dupochlapach jest takie fajne "plum" jak juz sie kloca wycisnie. tak ze w konkurencji na lepszy model u mnie zdecydowanie wygrywa opcja numer 2 :)

a... jesli chodzi o kible "na Malysza", to zdecydowanie paskudny wynalazek. toz przeciez na tym nie da sie ksiazki poczytac, czy chocby gazety rozlozyc... porazka

Zielony
15-12-2006, 16:16
Hehe, widzę, że grom towarzystwa się wypowiada :-D
Ciekawe czego hazan używa? :mrgreen:

Tomasz1972
15-12-2006, 16:20
Polecam wersję turystyczną :)

źródło (http://img467.imageshack.us/img467/752/mg3894ut1.jpg)

MacGyver
15-12-2006, 17:08
Polecam wersję turystyczną :)

Albo wersję "Adam Słodowy - zrób to sam" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Latryna) :mrgreen:

thorin
15-12-2006, 17:21
:shock:

https://canon-board.info/imgimported/2006/12/Electric_raised_toilet_seat_for_elderly-2.jpg
źródło (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Electric_raised_toilet_seat_for_elderly.jpg)

liquidsound
15-12-2006, 17:22
Ta jest dla osob niepelnosprawnych prawda??

MacGyver
15-12-2006, 17:26
Tak, więc moim zdaniem to trochę mało śmieszne.

muflon
15-12-2006, 17:29
Podejrzewam, że jeśli ktoś bez odpowiedniego przygotowania spróbuje skorzystać z tej maszynerii... to po wyjściu będzie się już kwalifikował do "targetu" :mrgreen:

piszczal
15-12-2006, 17:32
ale tekst o zaletach korzystania z ubikacji kucanej jest wypaśny
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ubikacja_kucana

liquidsound
15-12-2006, 17:43
pozycja kucana jest pierwotną dla człowieka pozycją wypróżniania,To dlatego zawsze na wsi jak bylem to mi sie tak dobrze wyproznialo:D hehe nie wiedzialem nawet

MacGyver
15-12-2006, 17:45
Wszystkie opisy tam zamieszczone, tj:
* wychodek * bidet * latryna * muszla klozetowa * pisuar * szalet * ubikacja * ubikacja kucana * ubikacja publiczna
warte są poczytania ;-)

piszczal
15-12-2006, 17:46
podobno w kucki lepiej rodzi się dzieci...

Bagnet007
15-12-2006, 17:48
No to ja najczęściej w kucki robię zdjęcia :lol:

piszczal
15-12-2006, 17:50
to jest znane ale genialne

Oryginalna (przykładowa) instrukcja korzystania z ubikacji publicznej
1. Ubikacja powinna być zawsze utrzymywana w czystości.

2. Do muszli klozetowych i pisuarów nie należy wrzucać śmieci, szmat, podpasek, niedopałków, zapałek ani resztek jedzenia.

3. Na muszlę klozetową nie należy wchodzić nogami, lecz siadać jak na krześle, całym ciężarem ciała, tak aby pośladki całkowicie i dokładnie przylegały do deski klozetowej. Tułów powinien być wyprostowany, przy czym środek ciężkości należy przenieść ze stóp na pośladki, symetrycznie względem osi podłużnej muszli klozetowej. Siedzieć należy w taki sposób, aby kał wpadał do muszli, a nie na deskę. Jednocześnie należy starać się nie zamoczyć deski moczem. W tym celu należy przytrzymywać ręką narząd moczowy, skierowując go do muszli.

4. Przy korzystaniu z pisuaru należy podejść do niego jak najbliżej, nawet dotykając go lekko kolanami, pochylić się do przodu, wyjąć całkowicie narząd moczowy, lekko nachylić go w dół i oddać mocz, aż do ostatniej kropli. Przed zakończeniem oddawania moczu nie należy odchodzić od pisuaru i rozbryzgiwać moczu po podłodze. W ten sposób podłoga wokół pisuaru będzie sucha.

Źródło: Druk WZG zam 2654/87 bl. 50 k.

thorin
15-12-2006, 17:52
podobno w kucki lepiej rodzi się dzieci...

w kucki nie ale na kleczaco, tka jak to robili rdzenni indanie, i zwykli ludzie do czasow ludwika ktoregostam ktory kiedys zazyczyl sobie obejrzec porod i postanowili ze do porodu pokaza mu kobiete lezaca... no i od tego sie zaczelo :) tak naprawde pozycja pionowa podczas porodu jest jak najbardziej naturalna i uzasadniona, grawitacja bardzo pomaga, bo czy ktos z was kiedys probowal defekacji na lezaco ? :)

MacGyver
15-12-2006, 17:55
... bo czy ktos z was kiedys probowal defekacji na lezaco ? :)
Każdy, jak był niemowlakiem i "robił" w pieluchy :-D

thorin
15-12-2006, 17:58
oj tam, wtedy wasza kupa miala konsystencje gestej mazi a nie powiedzmy umownie stalej, teraz raczej to by bylo niewygodne, pomijajac fakt ze nie mialby Cie kto przewijac ;)

liquidsound
15-12-2006, 18:09
bo czy ktos z was kiedys probowal defekacji na lezaco ? A kiedys przechodzac kolo sklepu Mono widizalem jednego delikwenta ktory probowal nie sciagajac gaci:-D

Zielony
15-12-2006, 18:15
Zawsze się zastanawiałem jak to jest 'robić' w tą patelnię będąc w szpitalu.
Buuu,...

mungo
15-12-2006, 18:34
Chyba nigdy nie zapomnę sceny na Białoruskim dworcu w Witebsku w toalecie. Najpierw panie w okienku podczas zapłaty za skorzystanie z kibelki spytała się, czy chce kawałek papieru. Nastepnie zobaczyłem jak wyglądają tamtejsze toalety - dziury w ziemi poodzielane 0,5 metrowym murkiem, drzwi do tych "kabin" są jak w amerykańskim saloonie. Dwóch milicjantów w papachach[dobrze napisałem? To taka czapka jaką się nosiło kiedyś] i im tylko głowy zza tych murków wystają i sobie gadają jak gdyby nigdy nic;)
I to na tyle kibelkowych klimatów.

liquidsound
15-12-2006, 18:39
Buuu,...

A to sie lepiej nie zastaanwiaj...

CoNic
15-12-2006, 18:44
Buuu,...

Lepsze to niż mieć założony cewnik ;-)

Zielony
15-12-2006, 19:09
To chyba zależy kto go zakłada. Czy jakaś stara ropucha, czy młoda stażystka z medyka :mrgreen:

liquidsound
15-12-2006, 19:10
Uwierz mi ze nawet najpiekniejsza mloda pielegniarka sprawila by ze odechcialo by Ci sie zakladania cewnika:D swoja droga ze stara ropucha lepiej bo ta przynajmniej ma duza wpraze i zrobi to bezbolesnie:-D
Zreszta pomijam sam fakt ze cewnik zaklada sie zazwyczaj osobom nieprzytomnym hehe

Lodek
15-12-2006, 20:31
Chciałem zacytować kilka wypowiedzi jednak brakło by miejsca
ubawiłem się cholernie i tak się śmieję, że ciężko mi pisać
dodam tylko iż pracowałem jako hydraulik i nie sądziłem, że taki temat tak mnie ubawi
idę na papieroska (również myślałem na początku że chodzi o MUSZLE OCZNE)

hehe He hehehe heeh He heee heeh heeh ehhehehehhhhe :p

Zielony
15-12-2006, 20:38
Uwierz mi ze nawet najpiekniejsza mloda pielegniarka sprawila by ze odechcialo by Ci sie zakladania cewnika:D swoja droga ze stara ropucha lepiej bo ta przynajmniej ma duza wpraze i zrobi to bezbolesnie:-D

Tia, ale stażystka będzie to robić powoli i delikatnie* :D A ropucha się nie będzie z tym 'cyckać' bo kawusia chłodnie i sru Ci tą rure bez namazania :twisted:
Swoją drogą byłem kiedyś odwiedzić kumpla na oddziale urologicznym. Coś tam z jajem miał. Kiepskie widoki. Z resztą jak to w szpitalu.

Zreszta pomijam sam fakt ze cewnik zaklada sie zazwyczaj osobom nieprzytomnym hehe

Chyba nie koniecznie.

*zawsze można numer kom wysępić 'na potem' 8-)

Lodek
15-12-2006, 20:43
Tia, ale stażystka będzie to robić powoli i delikatnie* :D A ropucha się nie będzie z tym 'cyckać' bo kawusia chłodnie i sru Ci tą rure bez namazania :twisted:
Swoją drogą byłem kiedyś odwiedzić kumpla na oddziale urologicznym. Coś tam z jajem miał. Kiepskie widoki. Z resztą jak to w szpitalu.

Chyba nie koniecznie.

*zawsze można numer kom wysępić 'na potem' 8-)

Szpital...... no cóż nie wielu lubi to miejsce ale mi uratowali tam życie

CoNic
16-12-2006, 13:28

Byłem wtedy jak najbardziej przytomny :???:
Jak ma się to założone to lepiej nie myśleć o pięknych kobietach :lol:

Don SzaSzlykos
07-01-2007, 18:27
Może jakieś foty ??? :):):)

prawie się posikałem a potem ktoś dorzucił ze robi w Koło i tu już niestety oddać musiałem mocz w mojego nołnejma :razz:

Nikawolf
08-01-2007, 00:43
do Muratora z tym :D

zaraz tam do MURATORA - dowiedzmy się czego używają nasi forumowicze :lol:

Tak mnie to rozwaliło, śmiałem się tak że żona się zapytała co mi sie stało.
Dobrze że chwilkę wczesniej nalałem w Cersanit, bo fotel byłby mokry ;)

to i takie wątki się tu trafiają:lol: - dobrze że zdążyłem do swojego koła:roll: :D

Kubak82
12-01-2007, 00:11
no to i ja sie dopisze - moze to nie domowy ale za to WLASNORECZNIE ZBUDOWANY :mrgreen: 8-)

http://canon-board.info/showpost.php?p=266534&postcount=64

Viracocha
16-01-2007, 13:09
no to i ja sie dopisze - moze to nie domowy ale za to WLASNORECZNIE ZBUDOWANY :mrgreen: 8-)

No pięknie się Kolega urządził :)

iREM
16-01-2007, 18:57

Ale nie ostre!!! Chyba kitem robiłeś! ;-)

:-D :-D :-D

Kubak82
28-01-2007, 19:49
No pięknie się Kolega urządził :)

az sie schodzic nie chcialo :mrgreen:

Ale nie ostre!!! Chyba kitem robiłeś! ;-)

:-D :-D :-D

wtedy to jeszcze nie wiedzialem co to kit ;-) .. fotka robiona moja pierwsza "cyfrowka", taka bez ekranicka, cos chyba 1mp, a obiektyw sie przekrecalo - pozycja kwiatyszek to macro, pozycja gory to widoczki :mrgreen: :lol:

orte
19-09-2008, 23:01
Małe wykopaliska były, znowu miałem ubaw :)
niech się inni też pośmieją ;)

jar14
20-09-2008, 07:25
powiem szczerze myślałem, że to muszle oczne chodzi. Reklamy na stronie odrazu sie dopasowały do tematu :mrgreen:

DonBolano
24-09-2008, 14:44
Genialny temat :D uhahahałem sie..

Ja na codzien korzystam z poleczki ;)