Zobacz pełną wersję : Szeroki kat, maly obietosciowo?
Witam
jaki polecacie obietyw "szerokokatny" canona najmniejszy obietosciowo (dlugosc), moze byc stalka , moze byc zoom, szerki kat tak gdzies ok 17mm lub mniej.
Pozdrawiam
Witam
jaki polecacie obietyw "szerokokatny" canona najmniejszy obietosciowo (dlugosc), moze byc stalka , moze byc zoom, szerki kat tak gdzies ok 17mm lub mniej.
Pozdrawiam
Tokina AT-X 17mm f/3,5 AF PRO
http://www.thkphoto.com/products/tokina/afl-01b.html
Jeśli chodzi o zooma to przyzwoite fotki robi Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM. Tylko pamiętaj że ma mocowanie EF-S. Tak naprawde jeśli chodzi o obiektywy canona to nie bardzo jest z czego wybrac.
Tak naprawde jeśli chodzi o obiektywy canona to nie bardzo jest z czego wybrac.
i to jest bol - 16-35 jest cholernie drogie a z koleji 17-40 jest jak dla mnie tycio za ciemne. a stalki to tez nie za bardzo u canona...:/
To pomyśl o Tamronie 17-35/2.8-4.0, jest niezły choć lekko plastikowy.
apage satanas..! Mac, zdajesz sobie sprawę co polecasz? Miałem to szkło.. & never more!
Przy nim Canon EF-s 10-22mm to mistrzostwo świata... I to szkło mogę szczerze polecić.
nie no-wolalbym sigme, chociaz od razu mowie ze sugeruje sie testami a nie opinia wlasna. ale to i tak nie wazne - uparlem sie na 16-35 i poczatkiem marca zamawiam ja w US and A:)
Mial byc maly :roll: .