PDA

Zobacz pełną wersję : Nie da sie zrobić zdjęcia z lampą



Dakinia
01-03-2004, 12:59
Mam Canona A60. Zauważyłam że nie da sie zrobić zdjęć z samowyzwalaczem na lampie, tak samo przy trybie manualnym. Czy wy też tak macie ?

Vitez
02-03-2004, 04:44
Mam Canona A60. Zauważyłam że nie da sie zrobić zdjęć z samowyzwalaczem na lampie, tak samo przy trybie manualnym. Czy wy też tak macie ?

Oprogramowanie aparatu jest na tyle sprytne ze uwaza, ze jesli uzywasz samowyzwalacza to aparat jest ustabilizowany czyli aparat moze sobie dobrac dowolnie dlugi czas naswietlania, bo zdjecia bez lampy a z dluzszym czasem naswietlania wychodza lepiej (naturalne oswietlenie).
Wydaje mi sie ze przestawienie lampy w tryb "always on" przyciskiem z blyskawica powinno wymusic blysk lampy nawet przy samowyzwalaczu - polecam tryb P do tego.

Arek 1249
02-03-2004, 17:03
Mam Canona A60. Zauważyłam że nie da sie zrobić zdjęć z samowyzwalaczem na lampie, tak samo przy trybie manualnym. Czy wy też tak macie ?

Z samowyzwalaczem możesz zrobić tylko na programie P. Program TV,AV i M też wykona zdjęcie tylko aparat musisz umieścić na statywie, a osoby po błysku muszą być nieruchome do chwili zamknięcia migawki. Jest to doświetlenie pierwszego planu, reszta na czas.