Zobacz pełną wersję : A70 i Win NT
Witam Wszystkich.. mam pytanko czy wiem moze ktos gdzie moge i czy wogole moge znalezc jakies sterowniki do PowerShota A70 pod windowsa NT 4.0 (USB) ??? Da sie to jakos uruchomic abym mogl zgrac zdjecia z aparatu??? Pozdrawiam
Witam Wszystkich.. mam pytanko czy wiem moze ktos gdzie moge i czy wogole moge znalezc jakies sterowniki do PowerShota A70 pod windowsa NT 4.0 (USB) ??? Da sie to jakos uruchomic abym mogl zgrac zdjecia z aparatu??? Pozdrawiam
Systemy NT4.0 nie obsługują USB, jednak są jakieś rozwiązania, lecz z tego co mi wiadomo, to tyczą sie one wyłącznie klawiatur oraz myszek, zaś jeśli chodzi o urzadzenia masowe to nie jestem pewny czy będzie działał aparat :)
sprobuj tego http://www.jungo.com/wdusb_nt.html
Zapomnij.
Z Win 95 jest łatwiej, bo sa sterowniki do USB.
W NT niemozliwe. Musisz zmienic system na 2k, lub XP.
Nawet instalując jakieś cuda, to zawsze więcej problemów niz pożytku.
DoMiNiQuE
03-01-2005, 16:39
Zapomnij.
Z Win 95 jest łatwiej, bo sa sterowniki do USB.
W NT niemozliwe. Musisz zmienic system na 2k, lub XP.
Nawet instalując jakieś cuda, to zawsze więcej problemów niz pożytku.
problem mozna rozwiazac a ty od razu 'zapomnij'
oto sterowniki DELLa do USB pod NT4.0 http://www.oldos.org/files/updates/winntusb.exe - powinno dzialac (nie sprawdzialem)
Pierwszy raz widze takie cudowne programy do USB w NT.
]oto sterowniki DELLa do USB pod NT4.0
ale to Ci da tylko takie funkcjonowanie USB ze bedziesz mogl myszke podlaczyc. Aparatu nie pociagnie.
Jakby to mozna było podsumować, KLIMATYZACJI NIE MONTUJE SIĘ W FIACIE 126P.
DoMiNiQuE
03-01-2005, 17:03
]oto sterowniki DELLa do USB pod NT4.0
ale to Ci da tylko takie funkcjonowanie USB ze bedziesz mogl myszke podlaczyc. Aparatu nie pociagnie.
tak jak mowilem ...nie sprawdzalem bo nie mam NT4.0 - uwazam, ze zawsze warto sprobowac.
Jakby to mozna było podsumować, KLIMATYZACJI NIE MONTUJE SIĘ W FIACIE 126P.
Hej, raczej w traktorze :)
Elo.. widze ze dyskusja rozgorzewa.. sparwa wyglada tak ze mam w pracy only WIN NT tzn. mam jeden comp z XP ale dyrektor ma NT i nic innego miec nie moze... Sterowniki do USB mam i to chodzi.. Mam program ale niestety nie wykrywa aparatu. wiec szukam moze innego jakiegos programu ale nic nie moge znalezc.. to jak sprobuje mi ktos pomoc.. ? Serdecznie pozdrawiam ..
Sterowniki do USB mam i to chodzi
Co chodzi??
To ze masz sterownik USB do platformy NT nie oznacza ze aparat bedzie dzialal. Sterownik USB to jedno a sterownik aparatu to drugie. Sterownik USB da Ci tylko tyle ze NT bedzie widzial kontroler uniwersalnej magistrali (czy jakos tak). Potrzebny jest jeszcze sterownik urzadzenia ktorym w tym wypadku jest aparat.
Tomasz Golinski
03-01-2005, 23:53
HipeX, najszybsze rozwiazanie to:
1. sciagnij knoppixa
2. bootuj go z plyty
3. przegrywaj foty przez gtkam
4. wracaj do NT
HipeX, najszybsze rozwiazanie to:
1. sciagnij knoppixa
2. bootuj go z plyty
3. przegrywaj foty przez gtkam
4. wracaj do NT
no ale kolega (raczej dyrektor :D ) chce korzystać z softu do aparatu pod NT. zaś do samego zrzucania fotek pod NT wystarczyłoby zakupienie CF Reader'a pod RS'a (wolno jak cholera ale by dało rade)
pozatym już widze dyrektora, który bootuje knoppix'a :D
No wlasnie koledzy.. jak na razie nic nowego sie nie dowiedzialem.. Wiele widze rozwiazan ale potrzebne mi jest to konkretne i choddzi o to ze pracuje w wilekiej firmie co do dyrektora to lepiej sie niepotrzebnie nie odzywac no chyba ze masz prace w innym miejscu a ja nie mam. Nie mozena na 150 komputerach zmienic systemu z Nt na inny bo po pierwsze to koszt a po drugie nie bedzie wspolpracowac to z innymi systemami... I nie chodzi o zrzucenie zdjec z aparatu tylko o to by dyrektor robil to sam w latwy i szybki sposobprzez caly czas... Pozdrawiam
o to by dyrektor robil to sam w latwy i szybki sposobprzez caly czas...
to w takim razie nalezy przytoczyc wypowiedziane juz slowa Aszu
Zapomnij.