Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Eye One Display 2 - do użytkowników

eMILz
10-12-2006, 11:56
Witam

Od kilku dni pracuję z wyżej wymienionym urządzeniem,
Czy jasność czerni musi być aż taka duża ?
Mój monitor nie może uzyskać minimalnej jasności czerni podczas ustawiania
jasności monitora, ale jest to na skraju bo krzywe od samego dołu nie są podbite, a pomimo tego czernie są bardzo bardzo jasne ...
Nigdy wcześniej nie pracowałem na skalibrowanym monitorze dlatego zapytuję na forum, zdaję sobie sprawę, że muszę się przyzwyczaić ... ale czy aż tak bardzo ;)

druga sprawa to to że za każdym razem nie mogę skalibrować jasności do takiej jaką sobie założę, np 75 a po pomiarach wychodzi, że jest np. 90
jakieś sugestie ??

a ogolnie to poprawiło się bardzo wiele ... w czerniach bez problemu odróżnia się 0,0,0 od 1,1,1

Jac
10-12-2006, 19:47
Nie wiem jak jest u ciebie (mamy rozne kalibratory ale soft jest chyba ten sam) u mnie to wyglada tak (http://myphotosign.com/kalibracja/kalibracja_opcje_monitor.jpg)

jasnosc ustawiana jest osobno tuz przed wykonaiem kalibracji... no i czern jest czarna ;-)

druga sprawa to to że za każdym razem nie mogę skalibrować jasności do takiej jaką sobie założę, np 75 a po pomiarach wychodzi, że jest np. 90
jakieś sugestie ??

no to tez sie ustawia w monitorze przed kalibracja (przy kolejnych krokach kalibracji) zamiast naciskac strzalke na dole "next" nacisnij guzik start wtedy kalibrator pomierzy jasnosc i bedziesz mogl ja sobie zwiekszyc/zmniejszyc zgodnie ze swoimi zalozeniami