Zobacz pełną wersję : Zdjecie - krotka ocena
Witam
mozecie zerknac na http://www.onephoto.pl/info.php3?id=358024 ??
Prosze o opinie czy faktycznie zrobilem je za ciemne (czyli mam za jasno ustawione monitory) czy to Ogladajacy ma za ciemno ustawiony swoj sprzet.
Pozdrawiam
CYNIG
DoMiNiQuE
08-12-2006, 13:52
Jest OK. Gratuluje, niezla fota :) Nie rozjasniaj jej bo straci klimat. Przewaznie ludzie maja zle poustawiane monitory i niestety nic na to nie poradzimy.
Ja bym nie ruszał, bo jest dokładnie tak jak mówi DoMiNiQuE
Kwestia gustu. Ja lubie ciemne (niedopowiedziane) fotki. ale sa ludzie, którzy lubią bardzo jasno. Mi sie fota podba taka ciemna właśnie
Mnie również nie przeszkadza, że ciemne. W tym przypadku to chyba raczej jego zaleta. Razi mnie natomiast żółtawy odcień skóry. Może to efekt niewłaściwego ustawienia balabsu bieli? Tak czy owak trochę nienaturalny ten kolor. Ale to bardzo subiektywna opinia ;-)
Robert
zgadzam się z przedmówcami... czepiają sie pseudo arhtysci co monitorów nie skalibrowali
jasnosc a wlasciwie ciemnosc jest dobra ;-) kontrast bym zwiekszyl delikatnie - ale fota (juz chyba tu pokazywana i oceniana) jest niezla !
Jac daj na onephoto info że monitory kalibrujesz.. :)
Jasność OK, ale jakiś jasny akcent, blik, drobiazg by się przydał.
Tak to jest po prostu całe ciemne, bez uzasadnienia rzekł bym
Wystarczyło jasną stroną krzywej podjechać do lewej i zrobić ją bardzo stromą, i kilka kawałków skóry by się zaświeciło.
Pewnie się w takim razie nie znam i mam nie ustawiony monitor ale dla mnie za ciemne i kolor brzydki, brudny.
PS. Minek dobrze napisał.
jasnosc a wlasciwie ciemnosc jest dobra ;-) kontrast bym zwiekszyl delikatnie - ale fota (juz chyba tu pokazywana i oceniana) jest niezla !
Jac, fota z przedwczorajszej sesji i to jej pierwsza wizyta na "canon-board" :)
Aczkolwiek poprzednie byly w takim samym stylu.
Jasność OK, ale jakiś jasny akcent, blik, drobiazg by się przydał.
Tak to jest po prostu całe ciemne, bez uzasadnienia rzekł bym
Wystarczyło jasną stroną krzywej podjechać do lewej i zrobić ją bardzo stromą, i kilka kawałków skóry by się zaświeciło.
Dzieki za uwagi, w zalozeniu ma to byc zdjecie niemal konturowe i rozjasnianie kawalkow skory zburzylo by moim zdaniem ten efekt.
I przy okazji w sprawie koloru, w zalozeniu i u mnie na monitorach ma kolor brazowo-cieply. Wiec albo ja mam rozjechane monitory, albo ... :)
Jeszcze raz dzieki za uwagi
Dzieki za uwagi, w zalozeniu ma to byc zdjecie niemal konturowe i rozjasnianie kawalkow skory zburzylo by moim zdaniem ten efekt.
I przy okazji w sprawie koloru, w zalozeniu i u mnie na monitorach ma kolor brazowo-cieply. Wiec albo ja mam rozjechane monitory, albo ... :)
U mnie obydwa zalozenia wygladaja na idealnie spelnione - i niemal kontur i kolor brazowo-cieply. Wiec alb my albo inni maja monitory do kalibracji ;)
Nie rozjaśniaj! Wygląda na w 100% przemyślany efekt, Ja bym może minimalnie ściął czerwienie, ale to już kwestia gustu. Może by tak BW?
Podepne pod ten watek, zeby nie mnozyc zbednych bytow :).
Pierwsze zdjecie z Korei, odrobina architektury z czasow gdu nad Wisla puszcza szumiala :)