Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Torba lub plecak...

olgajam
07-12-2006, 12:08
Witam ponownie,

Polećcie jakąś torbę lub plecak na zestaw 400d + 70-200 F/4 L, tak aby zmieścił się w całości. Ostatnio wybieraliśmy się na spacer po Warszawie i zabrałam zwyklego kompakta, raz ze strachu, ze wszyscy wiedza, ze to L (a nie wiedzą, ze ta najgorsza;-)), dwa bo nie mam w czym nosić. Zależy mi na czymś w miarę małym, solidnym ale wyglądającym 'mało fotograficznie'. Czy lepsza długa torba w kształcie 'łezki' czy prostokątna na ramię? A może jednak duży plecaczek do którego wejdzie i aparat i pieluchy Młodego ;-)

dzieki
Ola

szycho
07-12-2006, 17:38
Czy ja wiem,..., L/4 nie jest wcale taka najgorsza. Na aparat i pieluchy to chyba najlepszy będzie jakiś plecak dwukomorowy np: Lowepro Rover AW II.

O plecakach masz znajdziesz troszkę tu: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11846

GTharnas
07-12-2006, 17:53
O co do tego plecaka mam pytanie ....

Czy jest on w miare duzy , tzn czy dolna komora jest w stanie pomiescic zestawik 400D + grip + 24-105 tak by nie byla upchana , mam Orion Trekker i tutaj musze powiedziec ze jest za maly :/
a jak tu jest z tym Rover'em ?

chyrus
07-12-2006, 18:14
za 300zł nabyłem jakiś czas temu LP Compu Trekker AW - nówkę nie śmiganą. Dla mnie idealny, niektórzy mówią, że duży.
Zgripowany 20D z 70-200 f2.8 z założonym tulipankiem idealnie się mieści. Dużo przegródek na inne słoiki, lampki albo żarełko i inne gadżety. + za kieszeń na kompa, którą używam na pelerynę przeciwdeszczową :). Polecam jeśli planujesz rozbudowę systemu.

Zależy jeszcze jakiej postury jesteś kobitką ;)

Matsil
09-12-2006, 00:14
Ja kupiłem jakiś czas temu plecak Fomei PVR-3.
Cena ok. 200 pln a jakość moim zdaniem bardzo dobra.
Wpakujesz tam sporo sprzętu, możesz też nosić laptopa, plecak też posiada praktyczny uchwyt na statyw.

szycho
09-12-2006, 09:28
O co do tego plecaka mam pytanie ....

Czy jest on w miare duzy , tzn czy dolna komora jest w stanie pomiescic zestawik 400D + grip + 24-105 tak by nie byla upchana , mam Orion Trekker i tutaj musze powiedziec ze jest za maly :/
a jak tu jest z tym Rover'em ?

Rover AW II jest na tyle duży, że w dolnej komorze pionowo trzymam sobie 350+BG3+T28-75 i jescze kilka centymetrów zapasu jest. Nie wiem jak długością 24-105,ale...podepne Sigme 70-300 i się sprawdzi. Jak wejdzie, a myśle że tak, to nie powinno być z 24-105 problemu. Dam znak po arbait'cie.

Alternatywnie, jest jeszcze Rover Plus AW. Jest zdecydowanie większy od poprzednieka i w nim napewno zmieścisz swój zestaw.