Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EOS 350d + komputer=problem

Konrad84
05-12-2006, 15:06
Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
Mam pytanko. Otoz posiadam 350d i do tej pory wszystko bylo ok, jesli chodzi o zgrywanie zdjec. Ale od kilku dni nie moge tego zrobic! Nie wiem co sie dzieje! Odinstalowalem wszystkie sterowniki, zainstalowalem raz jeszcze, karte pamieci nawet zformatowalem i dalej NIC!Wyskakuje mi tylko info ze jest podlaczony nowy sprzet i automatycznie uruchamia sie instalator, daje "dalej" i nie moze znalezc sterownikow, ktore sa na CD..nie wiem co robic Bardzo prosze o pomoc!!!
Pozdrawiam

perqsista
05-12-2006, 15:18
Zainwestować 20zł w czytnik CF?

Konrad84
05-12-2006, 15:31
Dobre wyjscie, ale ja sie zastanawiam dlaczego nie dziala!Co do czytnika jakis konkretny polecasz?Dzieki

stratus
05-12-2006, 15:41
Po co utrudniać sobie życie na siłę - perqsista dobrze radzi - czytaj dokładniej jego porady bo nawet polecił Ci konkretny czytnik - ten który będzie czytał CF to będzie idealny :)

Fakungio
05-12-2006, 15:44
Ja polecam edycję rejestru.
Odinstaluj wszystkie sterowniki Canona i usuń klucze:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/CANON
HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/CANON

Zainstaluj tylko Canon Wia Driver

Powinno pomóc.

perqsista
05-12-2006, 15:53
Dobre wyjscie, ale ja sie zastanawiam dlaczego nie dziala!Co do czytnika jakis konkretny polecasz?Dzieki

Dowolny, pracujący pod USB2 .
Może być dedykowany, czytający wyłącznie CF lub uniwersalny (obsługujący wiele formatów kart).

Konrad84
05-12-2006, 16:49
Spróbowalem to co radzisz Fakungio i ... nic! W ogole nie moge zainstalowac Wia Driver, generalnie to chyba wszystko sie instaluje tylko nie ten Wia Driver. Chyba bez formata sie nie obejdzie:) A co do czytnika kart Drogii Perqsisto, to na pewno sie nie obejdzie i jeszcze dzis sobie cos zamówie:) co nie zmienia faktu ze problem bedzie mnie frapowal...pozdrawiam

vilk
06-12-2006, 07:48
A moze przestawiles w aparacie rodzaj komunikacji ? wsumie u mnie dziala na obu i PTP i PC ale sprawdz to jeszcze.