Zobacz pełną wersję : 70-200 f4 L IS czy 70-200 F2,8 L
Prosze o rady,bo niby nie ma sie nad czym zastanawiac a samemu nie umiem podjąć decyzji.Najchętniej kupiłabym byle które szkło zeby tylko zabrac sie juz za fotografowanie.Dlatego prosze o rady,bo radosc posiadania(na gwiazdke)zasłoniły mi zdrowy rozsądek.
Dziekuje bardzo
mattnick
04-12-2006, 02:26
to zależy do czego... trochę jaśniej pozwoli psztrykać z krótszymi czasami ale szkło większe...ja bym brał 2.8
Tylko 2.8
Jasne, szybkie, możliwość mniejszej GO i jak napisał Mattnick - szybsze czasy, solidne, bardziej lansiarskie ;)
Z wagą nie ma co przesadzać - nie jest znowu aż tak ciężkie, spokojnie można strzelać z ręki, tylko trzeba się trochę z nim obyć
Jeśli do tego masz szybki korpus to IS wydaje mi się zupełnie zbędny. Ja w każdym razie używając tego szkiełka ani razu nie miałem refleksji pt "kurcze, szkoda że nie mam IS"
Nie wiem do jakich celów go potrzebujesz, ale jeśli bierzesz pod uwagę możliwość focenia w słabych warunkach oświetleniowych (np. hale sportowe) to się nawet nie zastanawiaj - 2.8
Pozdrawiam
PS. Poza tym o ile się nie mylę już był gdzieś identyczny wątek, przeszukaj dział o obiektywach
EDIT: http://canon-board.info/showthread.php?t=16387
bardzo dziekuje za odpowiedz,własnie tego było mi trzeba.Teraz tylko do gwiazdki...och
bardzo przepraszam ze ponowiłam temat,jetsem nowa.Dziekuje za linka,bardzo,bardzo,bardzo.Dziekuje
bardzo dziekuje za odpowiedz,własnie tego było mi trzeba.Teraz tylko do gwiazdki...och
Skoro nowa to witamy :). A tak na marginesie - zazdroszczę mikołaja!! :)