Zobacz pełną wersję : Wymiary Toreb.
Proponuje w tym temacie wpisywanie wewnetrznych wymiarow swoich toreb , tak sie sklada ze producenci swoje a realia swoje, kilka razy mi sie zdazylo ze zamowiona torba byla za mala gdyz sugerowalem sie wymiarami podanymi przez producenta.
Zaczynam od siebie , podaje realne wymiary wewnetrzne:
Lowepro NOVA 2 AW: wysokosc 20.5 cm szerokosc 19.4 cm glebokosc 9 cm .
Lovwpro NOVA 3 AW: wysokosc 19.5cm szerokosc 22cm glebokosc 13.8cm .
A ze swojej strony szczegolnie czekam na wymiary takie Lowepro Mini Mag AW.
Pozdrawiam
Znasz http://www.cambags.com/ ? Znacznie więcej można się stamtąd dowiedzieć niż z suchych wymiarów...
no niestety na tej stronie nie widze realnych wymiarow wysokosci wewnetrznej tej torby:(
no niestety na tej stronie nie widze realnych wymiarow wysokosci wewnetrznej tej torby:(
Ale są zdjęcia co ludziom w danej torbie udało się upakować - to często więcej daje niż wymiary...
hm, no oki ludziom tak ale nie mnie, nie widze tam obiektywu 100-400L stojacego w tej torbie.
Najlepiej pójść do sklepu i samemu obejrzeć torbe przed zakupem. Bo na zdjęciu zawsze inaczej widać. A tak to widziały gały co brały ;)
Tamrac - Velocity 7 (model 5747) otwór główny/górny wg producenta: 22 x 12cm
http://www.tamrac.com/5747.htm
Myślę sobie: No to mi się nawet trabant z gripem zmieści... - Zamawiam, otrzymuję. Mierzę: 24 x 8cm :(
Ale wszystko skończyło się dobrze bo trbant z gripem i tak wszedł ładnie i się nie przemieszcza. Poza tym 3 obiektywy + jakieś bambetle po kieszeniach. Wreszcie mam wygodną torbę na wypady rowerowe. Polecam! Uwaga na duże różnice w cenach Tamraca!
A ze swojej strony szczegolnie czekam na wymiary takie Lowepro Mini Mag AW.
Pozdrawiam
Moja ma wymiary: 230x120x210(H), ale jest ze starszej produkcji. W każdym razie Lowepro podaje inne wymiary nowszej wersji.
Wysokość jest mierzona do górnej krawędzi ścianek. W rzeczywistości wejdzie coś wyższego.
To ja zadam takie pytanie :] ... trochę głupie, ale kto pyta nie błądzi. Jak najbezpieczniej trzymać aparat w torbie szkłem do dołu, jakoś leżąco czy jak? :] Sorry za głupie pytanie XD
Dla mnie to nie ma znaczenia. Wszystko zależy jak dla ciebie jest wygodniej. Ja wolę szkłem do dołu.
A jak powinno się trzymać obiektyw w torbie którą stroną?
Ja trzymam zawsze gwintem co dochodzi do korpusu do góry. A wy?
Pozdrawiam
A jak powinno się trzymać obiektyw w torbie którą stroną?
Ja trzymam zawsze gwintem co dochodzi do korpusu do góry. A wy?
Pozdrawiam
A ja wszystko jedno - zalezy ktora strona wleci do torby, choc wydaje mi sie ze najczesciej lądują gwintem do gory by pozniej latwiej jak najszybciej przypiac do body.
lepiej chyba szklem do dolu - jak polozysz aparat to na 90% bedzie latal
lepiej chyba szklem do dolu - jak polozysz aparat to na 90% bedzie latal
Mowa o wrzucaniu samego szkla.
Jesli chodzi o aparat ze szklem to LCD do dolu a szklem do gory wciskam. Torbe mam ulozona tak ze na styk sie miesci 20D z gripem polozone w ten sposob i bardzo ciasno ma wtedy - nie ma prawa latac a chwytajac za szklo sie bardzo wygodnie wyciaga sprzet z torby.
Tomasz1972
17-02-2007, 09:25
Jesli chodzi o aparat ze szklem to LCD do dolu a szklem do gory wciskam. Torbe mam ulozona tak ze na styk sie miesci 20D z gripem polozone w ten sposob i bardzo ciasno ma wtedy - nie ma prawa latac a chwytajac za szklo sie bardzo wygodnie wyciaga sprzet z torby.
I wychodzi oczywista prawda , że nie ma reguł i każdy robi inaczej :)
Ja wkładam aparat ze szkłem lcd do góry , a wyciagam za pasek :)
Obiektywy wkładam bagnetem do góry .
Ja najczęściej używam TopLoada Zoom AW więc sposób układania aparatu z obiektywem jest oczywisty ;)
I wychodzi oczywista prawda , że nie ma reguł i każdy robi inaczej :)
Ja wkładam aparat ze szkłem lcd do góry , a wyciagam za pasek :)
Obiektywy wkładam bagnetem do góry .
Jak musze szybko schowac sprzet do torby (np przeniesc gdzies na niewielka odleglosc a by sie nie majtal na szyi) to tez tak robie - wrzucam szklem do gory a wyciagam za pasek. Natomiast gdy mam czas spokojnie, na dluzej umiescic aparat w torbie to na pleckach lezy.
A ja jeszcze inaczej - z niezbyt długim obiektywem aparat mieści się poziomo, tzn. tak jak np. normalnie na stole by go położyć. Obiektyw chowa się między 2 "poprzeczki" w torbie które podpierają go z boków i od dołu więc nic nie lata w torbie a aparat jest równo ułożony. Wyciągam chyba najczęściej za pasek który kładę wtedy na górze. Jak tylko na chwilę i nie ma czasu go tak układać to szkłem do góry i też za pasek.