Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : reklama 400d w ogólnopolskiej tv

ewg
02-12-2006, 13:41
Heh... Nie mogłem oczom uwierzyć... Wczoraj widziałem na jakimś ogólnopolskim kanale reklamę Canona z 400d w roli głównej!
Złapałem tylko końcówkę wiec może nie zrozumiałem całego przesłania. Ale mimo wszystko to chyba pierwsza reklama D-SLR w naszej tv. A jeśli chodzi o marketing EOSa w Polsce to niemal rewolucja, bo wszędzie słyszę, że te lustra się świetnie sprzedają same - jakby wbrew warszawskiej centrali, na którą większość psioczy...

Zielony
02-12-2006, 14:37
Jakoś musieli odpowiedzieć na oblepioną niemal całą* Warszawę Nikonem D40 :lol:

*lekko przesadziłem, ale dużo tego

Max_im
03-12-2006, 18:15
ciekawy jestem jak sprzedaż D40
bo dla mnie to nikon zrobił złe założenia przy wypuszczaniu tego modelu

shaqi
03-12-2006, 20:31
pierwsza sprawa ze marketing canona jest do ****

nie wystepuja na zadnych imprezach reklam nie ma a ten swietny sprzet nie sprzedaje sie sam. wszedzie w sklepach nikony a canonow nigdzie. gdzie nie pojade to amatorow zazwyczaj widze z nikosiami a 350 i inne EOS`y to rzadkosc. kumpel mowil ze w niemczech canon to wogole nie istnieje tylko nikon tam rzadzi?!?!?!?

druga sprawa forum nikona jest wspierane przez nikon polska.
co za wspanialy gest dla uzytkownikow nikona.
canon pierniczy nasze forum pierniczy firmy sprzedajace jego sprzet i pierniczy userow jego sprzetu. nie da sie skontaktowac z nikim z canon polska. z nikonem nie ma takiego problemu nawet z wyklym smiertelnikiem.

a trzecia sprawa mam nadzieje ze canon spadnie z piedestalu i dostanie po dupie od nikona sony i pentaksa

to wyjdzie calemu rynkowi na zdrowie

RadiB
03-12-2006, 21:40
kumpel mowil ze w niemczech canon to wogole nie istnieje tylko nikon tam rzadzi?!?!?!?

Bzdura. N.p. reklam nikona w TV nie uswiadczysz, 350'tki i teraz 400'tki na prywatnych to prawie w kazdym bloku emituja.

BTW: reklama 400'tki marna jakas jest... Niby nawiazuje do 350'tki ("komm spielen"), ale jakos "to nie to"...

mor_feusz
03-12-2006, 21:50
A ile 400D w Londynskim metrze, co 4 reklama to 400D az sie niedobrze robi (ale i milo), tyle tych trabantow na zdjeciach

Zielony
03-12-2006, 22:02
Na komunikacji miejskiej w W-wie też trochę Canona widziałem. Może nie było to 400D, ale jakieś IXUS'y, drukarki i coś tam jeszcze...

Kolekcjoner
04-12-2006, 04:11
pierwsza sprawa ze marketing canona jest do **** (...)

"Po efektach ich poznacie", a te są bardzo dobre. Po za tym bardzo uogólniasz. Zresztą u nas wiele znaczących firm działa "na pół gwizdka", bo po prostu uważają nas za bardzo słaby rynek (nie bez racji niestety). Co do dostępności Canona i Nikona w sklepach to widocznie bywamy w różnych, bo ja canona widzę niemal wszędzie. A tam gdzie go nie ma (pytałem) to wynika czasami z tego że "właśnie poszedł". Także nie martwiłbym się o byt tej firmy :mrgreen: póki co.
Wydaje mi się, że ta reklama to jedna z pierwszych jaskółek, że coś się zmienia i zaczynają poważniej walczyć o klienta.

szpindek
05-12-2006, 18:23
Mnie powiem szczerze reklama 400d (i ta w TV i ta w gazetach) bardzo się spodobała, dużo lepsza niż ta nikona d40, imho :) Dodatowo u mnie w mieście na wielu autobusach z tyłu jest duża reklama jakiegoś ixusa.

OT Zgadzam się, że canon powinien po dupie od konkurencji dostać...

zanussi
05-12-2006, 20:49
.. na czeskiej tez leci reklama czterysetki - ta z latającymi ludzikami

shaqi
10-12-2006, 18:17
wlasnie o tym mowie
w niemczech i byc moze w angli canon musi reklamowac bo nikon za dobrze sie sprzedaje
ma dobre puchy i dobre skla dla amatora w dobrej cenie czego nie mozna powiedziec o canonie

Kolekcjoner
10-12-2006, 18:32
wlasnie o tym mowie
w niemczech i byc moze w angli canon musi reklamowac bo nikon za dobrze sie sprzedaje

Ale Ty to piszesz na podstawie jakichś danych o sprzedaży w tych krajach czy tylko to są takie spekulacje?

roofman
10-12-2006, 20:52
Reklamy sprzętu faktycznie zaczęły być widoczne...
Przy okazji widać nowe trendy trzymania aparatu podczas robienia zdjęcia:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img332.imageshack.us/img332/9139/400dminiwy2.jpg)
:mrgreen: