Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : plamki na foto

kawo
30-11-2006, 19:26
dzis zauważyłem, ze na duzych janych powierczchniach zdjęcia przy przysłonie pow. 22 wycgodzą zawsze w tym samych miejscach plamki. jest ich 5 czy 6, lae sa dobrze widoczne. Matryce zapobiegawczo sprawdziłe i "lśni jak lustro", zadnego kurzu czy paprochów. obiektyw kitowy tez wydaje sie byc czysty jak sie przez niego patrzy... co jest do diaska?

kawo
30-11-2006, 19:30
dzis zauważyłem, ze na duzych janych powierczchniach zdjęcia przy przysłonie pow. 22 wycgodzą zawsze w tym samych miejscach plamki. jest ich 5 czy 6, lae sa dobrze widoczne. Matryce zapobiegawczo sprawdziłe i "lśni jak lustro", zadnego kurzu czy paprochów. obiektyw kitowy tez wydaje sie byc czysty jak sie przez niego patrzy... co jest do diaska?

sorry za powtórzenie wątku, myslałem ze ten pierszy nie poszedł:)

Matsil
01-12-2006, 01:10

Musi to być syf na matrycy. Gołym okiem niewiele zobaczysz - matryca będzie wyglądała super. Oddaj do czyszczenia, jak masz na gwarancji to nic nie zapłacisz a plamki znikną. Miałem to samo.