PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma Pro Centrum w Foto-raj

piast9
28-11-2006, 11:54
Wchodzę sobie na stronkę foto-raju dla pooglądania cen i co widzę? W ofercie mają wypożyczanie szkieł Sigmy! Bardzo miło, Wrocławiaki i Poznaniaki mają zatem miłą możliwość potestowania obiektywów. :)

O, googlajac za sigma pro centrum widzę, że w Foto-masterze we Wrocławiu też jest taka możliwość. Ale sprzedawców z tamtego sklepu bardzo nie lubię...

jadeit
28-11-2006, 21:21
na Odrzańskiej chciałem kupić tele
ale pan nie był skłonny sie potargować no i się nie dogadaliśmy

wrażenie namnie zrobiła spora ilość sprzętu
a generalnie to za co ich nie lubisz ?

pozdrawiam

MacGyver
28-11-2006, 21:27
Ja ich nie lubię za ceny :) Niemniej ten sklep bywa ostatnią deską ratunku, jak na gwałt trzeba kupić jakąś muszle oczną, redukcje filtrową itp
A chodzę tam rzadko jeszcze dla tego że nie ma gdzie zaparkować ... no ale to już nie ich wina :mrgreen:

Mac
28-11-2006, 21:31
Ciekaw jestem jaki jest wybór szkieł w wypożyczalni, kiedyś bardzo się rozczarowałem oglądając ofertę wypozyczalni w Wawie.

MacGyver
28-11-2006, 22:28
Ciekaw jestem jaki jest wybór szkieł w wypożyczalni...
Tu (http://foto-raj.pl/index.php?op=sklep&grupa=sigma+pro+centrum&sortowanie=cena) masz listę z cennikiem (cena za 3 doby wypożyczenia).

tomaj_2
28-11-2006, 22:53
Eee..kaucja mnie trochę odstrasza... a szkoda bo coś ultra szerokiego bym potestował :(

mario1275
28-11-2006, 23:12
no i do tego trzeba jeszcze wpłacić sporą kaucję

piast9
29-11-2006, 00:53
a generalnie to za co ich nie lubisz ?
Byłem tam dwa razy. Raz potrzebowałem polara dość szybko i nie miałem czasu na allegro. Brak odpowiedzi na "dzień dobry" i "do widzenia". Brak pytania "słucham" czy coś takiego, tylko skierowanie wzroku na klienta. Filtr wyjęty spod lady został na ladę rzucony jak karty przy rozdaniu. Dobrze, że był w pudełku.

Drugi raz - chciałem kupić plecak. Brak odpowiedzi na "Dzień dobry" już mnie nie zdziwił. Chwilę trwało zanim sprzedawcy oderwali się od oglądania jakiegoś starego aparatu (chyba jakiś dalmierz to był, nie zwróciłem uwagi co to). Demonstracja plecaków odbywala się tak jakbym robił krzywdę sprzedawcy.

Gdy ja od kogoś coś chcę to nie zachowuję się tak. Oczekuję podobnego zachowania od innych. Jeśli oni nie są zainteresowani sprzedażą - trudno.

Dodam, że wiem, że jest typ ludzi którzy w każdym sklepie czepiają się sposobu obsługi. Ja do nich raczej nie należę, to jest JEDYNY sklep w jakiejkolwiek branży, do którego postanowiłem nie chodzić z powodu sposobu w jaki mnie tam potraktowano.

mkd
29-11-2006, 00:59
haha, pamietam jak pytalem tam o 28/1.8 canona usłyszałem "nie ma, bo ludzie zabawki sobie pokupowali". mogą odstraszyć.

aczkolwiek przy próbie skomisowania raz puszki pentaxa usłyszałem naprawde dobrą argumentację co do słuszności mojej decyzji - i koniec końców nie zrobiłem tego.

akustyk
29-11-2006, 01:12
podobne wrazenia z Odrzanska jak przedpiszcy. bywam tam wylacznie po katalogi sprzetu (maja pod tym komputerkiem troche rzucone), ale nie po zakupy. dosc denerwujacy sa i cwaniakuja...

z foto-rajem duzo konkretniejsza dyskusja, a tez sympatycy sprzetu (choc duzo bardziej nastawieni na rynek masowy i nowy sprzet)

MacGyver
29-11-2006, 01:57
Tak trochę zbaczamy z tematu wątku, ale co tam...
We Wrocławiu zdecydowanie lepsze od Odrzańskiej są dwa sklepiki sieci m&j. Ruch nieduży więc sprzedawcy są rozmowni a i zakupy można zrobić dobre, bo canonowskie akcesoria taniej niż na allegro.