Zobacz pełną wersję : ile za taki zestaw??
Shark-uk
27-11-2006, 09:18
Witam tak sobie pomyslałem że może bym się na D30 przesiadł narazie w związku z tym musiał bym sprzedac mojego 350d więc tutaj pytanie ile mniej więcej mozna by wziąć za taki zestaw:
Canon 350d
Grip
obiektyw kit
obiektyw 55-200 4.5-5.6 USM
4 baterie (jeśli do d30 są inne bo jeśli takie same to bym zostawił)
wszystko na gwarancji UK
kupione 4 miechy temu w Josseps.
raczej bym wystawiał na ebayu wiec proszę o porady
perqsista
27-11-2006, 09:32
Na D30? Jeżeli matyca z 3mpx sprzed ładnych paru lat Cię nie odstrasza-to czemu nie. Różnicę cenową pomiędzy 350d a d30 dołożysz do lepszego szkła:mrgreen:
Witam tak sobie pomyslałem że może bym się na D30 przesiadł narazie w związku z tym musiał bym sprzedac mojego 350d ...
wszystko na gwarancji UK
kupione 4 miechy temu w Josseps.
Nie wydaje mi się to najlepszym pomysłem. Pomijając fakt, że pewnie finansowo sporo na tym stracisz, to czyżbys naprawdę tak szybko wykorzystał możliwości 350D...?
Piszesz w stopce o chęciach i zacięciu... do czego masz te chęci? Do handlu sprzętem?:roll:
może koledze chodzi jednak o 30D ?!
Wpisz sobie 350D, gripa i obiektyw w wyszukiwarkę ebaya, każ szukać w zakończonych i weź pod uwagę tylko ceny ostateczne albo "Buy Now". Wyciągnij średnią. W zależności od tego, jak bardzo zależy Ci na sprzedaży, odejmij od 10 do 30%. Finito.
mario1275
27-11-2006, 11:17
to niech uważa bo słyszałem już o paru takich co się dali nabrać a właściwie sami się nabrali bo na aukcjach wyraźnie pisze co jest sprzedawane a to Canon wpadł na dość nieszczęśliwy pomysł żeby zrobić D30 i 30D (całe szczęście że jeszcze NIkon nie wypuścił D30;))
Shark-uk
27-11-2006, 12:36
sprostowanie:)
oczywiscie ze chodzilo mi o 30D poprostu w nocy tak mi sie wysnilo i przed wyjsciem do pracy pisalem :)
senturion
27-11-2006, 13:20
30D to juz lepiej brzmi:) moge sie mylić ale mysle ze cena około 3000zł by sie kreciła, ale wszystko zalezy od stanu.
Shark-uk
27-11-2006, 15:17
hmm to akurat by mi styko na 30D body bo ta promocja canona ze zwrot 100 funtow jeszcze chyba trwa z tego co kojaze wiec na swieta bym sobie jeszcze prezent zrobil.:)
Ps.w stanie idealnym jak ze sklepu.
ps2: nie ma chyba opcji szukania na ebayu zakonczonych aukcji wlasnie sprawdzalem i nie znalazlem.
ps2: nie ma chyba opcji szukania na ebayu zakonczonych aukcji wlasnie sprawdzalem i nie znalazlem.
Trzeba się zalogować...
Ale naprawdę nie zastanowiłes się ani chwili nad tym co Ci wcześniej (http://canon-board.info/showpost.php?p=248327&postcount=3) napisałem?
4-miesieczny aparat i juz jest be? Myślisz, ze zrobisz lepsze zdjęcia za pomocą 30D?
W lutym wylezie coś nowego i przed Wielkanocą będziesz sprzedawał 30D, żeby sobie zrobic kolejny prezent? Można i tak, ale czy warto startować w tym wyścigu szczurów?
Warto przeczytać i się zastanowić:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4980
Shark-uk
27-11-2006, 18:53
gwozdzt -ujmijmy to w ten sposób że jeśli zmienie teraz to będe miał 30D na dość długo ale jeśli tego nie zmienie teraz to po nowym roku już każdy grosz pójdzie na inne cele (bez związku z fotografia) więc dla mnie jest to ostatnia szansa na zmiane puszki przez nastepny rok lecz jeśli coś się uda wyskrobać w przyszłym roku to będe chciał 70-200L f/2.8 może IS a jesli teraz nic nie kupie to kasa pójdzie na inny cel i w najlepszym wypadku zostane za rok z dwoma eLkami i dalej 350D bo bedzie albo szkło albo puszka a tak moge mieć to i to.
gwozdzt -ujmijmy to w ten sposób że jeśli zmienie teraz to będe miał 30D na dość długo ale jeśli tego nie zmienie teraz to po nowym roku już każdy grosz pójdzie na inne cele (bez związku z fotografia) więc dla mnie jest to ostatnia szansa na zmiane puszki przez nastepny rok lecz jeśli coś się uda wyskrobać w przyszłym roku to będe chciał 70-200L f/2.8 może IS a jesli teraz nic nie kupie to kasa pójdzie na inny cel i w najlepszym wypadku zostane za rok z dwoma eLkami i dalej 350D bo bedzie albo szkło albo puszka a tak moge mieć to i to.
Zrobisz jak zechcesz, ale ja uważam, że akurat teraz jest bardzo nieszczególny czas na wymiane puszki, zwłaszcza gdy masz prawie nowy aparat.
Jakbym miał sobie zrobic prezent, to teraz kupiłbym Tele, a puszke w przyszłym roku.
BTW, z tym wyszukiwaniem w zakończonych sobie poradziłeś?
Hint: Advanced Search --> Completed listings only
Rozumiem, że chcesz sprzedć 350-tkę, żeby zamienić na 30D ale obiektywy przecież pasują do obu puszek.
Shark-uk
27-11-2006, 20:52
tak pasują z tym że mam też 17-40L , 50 f1.8 i sonnar135 f/3.5 i to mi narazie starcza a jak jeszcze kiedyś dojdzie 70-200 L to już bedzie to co mi potrzeba więc te obiektywy mi nie są do niczego potrzebna 55-200 leży tylko i się kurzy a kit to jest kit razem z aparatem kupiony wiec razem z nim pójdzie.
ps:gwozdzt tak na ebayu już sobie poradziłem dzięki wielkie.