Zobacz pełną wersję : Projektor multimedialny, jaki?
Musze kupic projektor multimedialny dla firmy. No i jestem w kropce. Wiedza ograniczona, nie wiem za bardzo na co zwrocic uwage. Tylko ogolnie ogarniam problem. Moze ktos cos wie? Moze pomoc w wyborze firmy, modelu. cena niestety nieprzekraczalne 3500 zl.
Prosze o pomoc.
Czesc.Ch.
DoMiNiQuE
21-11-2006, 23:08
Rozumiem, ze musi posiadac dusze, wiec moze TEN (http://www.polskaludowa.com/codzienne/rzutnik_ania.htm)? ;)
kedar6890
21-11-2006, 23:23
Polecam Panasonic Pt Ae 700
Nie wiem ile pikseli potrzeba do oddania duszy ;-) ale strzelam że cokolwiek poniżej 1024x768 będzie za mało. A do tej ceny (brutto) to niestety ciężko kupić coś więcej niż max. 864xcośtam. Pomijając oczywiście wynalazki typu BenQ ;-)
Tomasz Golinski
21-11-2006, 23:46
Mam w pracy benqa 1024x768 i jest ok. Tylko, że to w oparciu o tą nową technologię DTL (czy jakoś tak) a nie LCD i obraz jest trochę dziwny. Lekko drży i kątem oka widać jakieś tęcze itd.
cena niestety nieprzekraczalne 3500 zl.
Prosze o pomoc.
Czesc.Ch.
netto czy brutto? ma wejsc w koszty czy poprostu ograniczenie cenowe? bo jesli w koszty to moze warto poczekac do stycznia bo zmieniaja sie zasady odliczen - bedzie korzystniej
jesli ograniczenie ogolne - to hmmm nie da sie, z czegos musisz zrezygnowac albo z kasy albo z jakosci
KuchateK
22-11-2006, 01:22
Mam w pracy benqa 1024x768 i jest ok. Tylko, że to w oparciu o tą nową technologię DTL (czy jakoś tak) a nie LCD i obraz jest trochę dziwny. Lekko drży i kątem oka widać jakieś tęcze itd.
DLP jest bardzo dobre. A liczac ze wszystkie czipy robi TI nie bedzie tam jakiejs nedznej matrycy nie wiadomo od kogo.
Efekt teczy jest widoczny przez niektorych. Tu juz mowi sie trudno. Ale porownujac wiele projektorow DLP jakie sa u mnie w pracy wzgledem tych LCD to jednak DLP wypada lepiej jesli chodzi o obraz. A na tecze jest jeden sposob. Nie ogladac katem oka :D
Analog ma dusze! Ale ktory szef ma dusze, nie wspomne o sumieniu?
Pozostaje cyfrowa sieczka, jakichs projektorow im sie zachcialo.
Ale bez zartow.
Mam takie oferty, oczywiscie modele w roznych cenach od tanszych po drozsze. Sanyo, Hitachi, Panasonic, 3M, Nobo, HP, nieszczesny Benq. Ro zumiem, ze rozdzielczosc xga jast lepsza od svga, ale jaki kontrast jest pozadany? Ile tych ANSI musi byc, by bylo to czytelne? Wiec DLP lepsze od LCD- Panasonic nie ma DLP.
3500- brutto. Chodzi o to by ta rzecz nie weszla jako srodek trwaly???????
Nie wiem dlaczego. Pewnie tak ksiegowej wygodnie.
Panasoniki mam z symbolami PT-LB20/30
czesc.Ch.
3500- brutto. Chodzi o to by ta rzecz nie weszla jako srodek trwaly???????
jezeli tak to jest lepiej - bo 3500 to kwota netto powyzej tego dopiero jest jako srodek trwaly, z nowym rokiem jest zmiana i w bedzie cos jak roczny ryczalt gdzie suma wszytkich zakupow nie bedzie mogla prekroczyc 50k ojro, wiec spokojnie bedzie mozna sobie wprowadzic nawet lepszy sprzet...
czyli jesli fundesze masz wieksze to poczekaj do stycznia z zakupuem (no chyba ze pali) jesli jednakl 3500 to max brutto ~4270
A może coś poniżej tysiaka? :-)
http://www.denguru.com/2004/12/01/build_your_own_xga_projector_ii/page6.html#conclusion_tips_for_suitable_15_tfts