Zobacz pełną wersję : Dobry hosting - gdzie?
ErnestPierwszy
16-11-2006, 11:20
Pytam tu, bo może ktoś poleci jakąś znajomą firmę:)
Szukam dobrej i niekoniecznie duuuużej firmy świadczącej usługi hostingowe.
Kogoś kto oferuje od ok 10GB miejsca na serwerze i transfer od 600GB rocznie, plus wszystkie bajery (SQL, PHP, FTP, domeny itd...).
Dzięki.
ja korzystam z superhost.pl i jestem ze tak powiem :) bardzo zadowolony. I taniej niz na home.pl
pzdr,
ja korzystam z www.kei.pl
Ja też za home.pl. Nie dlatego, że wszystko jest super duper, 101% uptime i inne tego typu slogany reklamowe, ale dlatego, że jeśli już nawet coś jest nie tak, to jest działający support - 24/7, do wyboru chat/email/telefon, szybki i (wzglednie ;-)) merytoryczny. Testowalem :)
Zapraszam na www.jor.pl prowadzona przez mojego dobrego kumpla. Mam u niego server i chodzi bez problemów. Zawsze chętnie udzielają pomocy i serverek w dobrej cenie.
mor_feusz
16-11-2006, 14:05
powiem tak www.networksolutions.com www.home.pl www.nazwa.pl www.sunnet.pl (kiedys z nimi mialem doczynienia - bobrze dzialali - przed wyjazdem do UK)
www.klatka.pl
2 lata bez problemow
Pozdrawiam
Polecam Progreso (http://www.progreso.pl)! Byłem w etap.pl i właśnie zmieniłem na Progreso. Mogę jedynie porównać te dwa i znacznie lepiej jest w progreso za podobne pieniądze. A np Nazwa.pl jakoś nie przypadła mi do gustu, może dlatego ze miedzy innymi jest drogo.
Może Ci się przydać webhostingtalk (http://www.webhostingtalk.pl/)
Robert31-R1
16-11-2006, 18:09
http://webd.pl
a dobry hosting za free co polecicie???
buejhehehe jest cos takiego wogole? :D
Z takimi wymaganiami polecam LeaseWeb.com i serwerek dedykowany... Albo sam stawiasz w serwerowni swoj sprzet za grosze...
Dobry za free? nie ma takiego... albo z ogromem ograniczen (od miejsca na dysku po wielkosc plikow i braku obslugi podstaw: php. MySql i tym podobnych...)
Ja jestem na http://webd.pl
Marcin Jagodziński
16-11-2006, 21:00
odradzam home.pl (chyba, że chcesz płacić za pomysły w stylu wysyłanie kolorowych gazetek do userów raz na kwartał), polecam dreamhost. za 24$ (poszukaj kodów promocyjnych) dostajesz konto o takich parametrach, że możesz hostować co tam sobie chcesz i jeszcze pół dzielnicy.
z droższych, polskich i sprawdzonych: krakowskie ceti.
www.blink.pl polecam bardzo. jak miałem problem sami zadzwonili z zapytaniem co jest nie tak. szybka i miła interwencja. przy spóżnionej wpłacie nie ma problemu.
ja korzystam z nazwa.pl bezprolemowo, szybko, nie miałem z nimi problemu nigdy.
Myslalem ze sam sobie odpowiadasz... a tu mnie avatary zmylily ;)
Ja do tej pory korzystalem ze strefa.pl i w sumie nie mam wiekszych zastrzezen, no moze oprocz tego ze nie umozliwiaja zmiany atrybutow plikow (przynajmniej z ftp w total commanderze sie nie da).
Tomasz Golinski
16-11-2006, 22:46
A tak na wyrost spytam, któryś z nich obsługuje rsynca?
a ja mam 2 fora na www.livenet.pl
i niedługo 3 portal będzie się stawiać na tym serwisie
z doswiadczenia polecam:
progreso.pl (http://progreso.pl) - panel administracyjny i opcje serwera wedlug mnie najlepsze na rynku.
home.pl (http://home.pl) - za uptime 101%. serio. nigdy mi nie padl, a mam u nich rzeczy od ponad 4 lat. minus - mniej konfigurowalny serwer niz w progreso.pl no i zdecydowanie drozsi.
ostatnio ustawialem serwer klientowi na superhost.pl i ten serwer moge jedynie goroco odradzic. niezly balagan w panelu i na samej stronie.
home.pl (http://home.pl) - za uptime 101%.
No way :) Coś takiego nie istnieje, i jeśli któryś provider się tak reklamuje, to należy go omijać szerokim łukiem. Mi przez niecały rok hostowania się na home w sumie ze 3-4 razy zdarzyło się, że "coś j*bło", albo nie działało tak jak chciałem - choć raczej nieduże sprawy. To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)
No way :) Coś takiego nie istnieje, i jeśli któryś provider się tak reklamuje, to należy go omijać szerokim łukiem. Mi przez niecały rok hostowania się na home w sumie ze 3-4 razy zdarzyło się, że "coś j*bło", albo nie działało tak jak chciałem - choć raczej nieduże sprawy. To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)
Zgadzam się w zupełności. Nawet na home zdarzają się różne cyrki - np. mi ostatnio się domena zdekonfigurowała :D
Ale szybko naprawili i przeprosili :-)
rysiaczek
17-11-2006, 16:21
To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)
Dolacze sie do tych slow - zdarzylo mi sie kilka dni walczyc razem z adminami home'a by znalezc przyczyne mieszania w bazie... Milo wspominam:) Niestety home ma jedna duza wade - brak panelu reselerskiego (taka polityka firmy po prostu)
matka_Wariatka
17-11-2006, 23:26
home.pl niezawodny :)
A tak na wyrost spytam, któryś z nich obsługuje rsynca?
No to i ja się dołącze - idąc dalej z tym rsynckiem:
Które udostępniają shella?
Szukałem onegdaj czegoś takiego (odpłatnie) i niestety znalazłem jednego jedynego providera (Alfanet, Wrocław), jednak którego poziom usług pozostawia wieeele do życzenia (ale shell i rsync jest).
W porówaniu z home.pl czy superhost.pl (darmowa alternatywa bez reklam - bighost.pl) Alfanet jest 100 lat za murzynami.
pozdrawiam
Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
Pytam tu, bo może ktoś poleci jakąś znajomą firmę:)
Szukam dobrej i niekoniecznie duuuużej firmy świadczącej usługi hostingowe.
Kogoś kto oferuje od ok 10GB miejsca na serwerze i transfer od 600GB rocznie, plus wszystkie bajery (SQL, PHP, FTP, domeny itd...).
Dzięki.
home.pl; netart; superhost.pl
ja korzystam z superhost.pl i jestem ze tak powiem :) bardzo zadowolony. I taniej niz na home.pl
pzdr,
miałem u nich hosting, bez zarzutów (:
ja korzystam z www.kei.pl
słyszałem, że jakość usług i reszta - znakomita. nic dziwnego, że sponsorują hosting większym serwisom (:
Zapraszam na www.jor.pl prowadzona przez mojego dobrego kumpla. Mam u niego server i chodzi bez problemów. Zawsze chętnie udzielają pomocy i serverek w dobrej cenie.
nawet tego nie polecaj. miałem tam hosting - totalna porażka.
ovh ?
buejhehehe jest cos takiego wogole? :D
jest. j.w.
(...)
Dobry za free? nie ma takiego... albo z ogromem ograniczen (od miejsca na dysku po wielkosc plikow i braku obslugi podstaw: php. MySql i tym podobnych...)
to chyba nie znasz ovh (:
ErnestPierwszy
21-11-2006, 14:57
Dziękuję za tak liczne odpowiedzi!
Wygląda na to, że najciekawiej przedstawia się oferta progreso.pl, bo nie rozliczają transferów co miesiąc a raz do roku.
Pozdrawiam.
Marek
WereWolf
21-11-2006, 15:05
ja też polecam progreso.pl ...
zawiodłem się już na kilku tańszych hostingach, postanowiłem w końcu dopłacić i nie żałuję... serwery stabilne (chociaż w niektórych przypadkach trochę wolne - bo mają php przez cgi, nie jako moduł - ale ostatnio się poprawiło), obsługa rewelacyjna, wiele rzeczy, których nie ma w panelu (ciągle usprawniany) można bezpośrednio w helpdesku załatwić... ogólnie polecam :)
Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70). Problem w tym, że ja shella potrzebuje nie tylko do rsynca (tu być może lftp wystarczyłby).
Pozostaje wstawienie własnego pudełka do jakiegoś center, ale to już faktycznie są raczej horrendalne stawki.
Co do superhost.pl - interfejs usera mają bardzo dobry, helpdesk reaguje na pytania w ciągu 48h - co nie jest rewelacją. Nie testowałem opcji live-on, o ile w ogóle taką udostępniają. Co do uptime'u - w ostatnim interwale czasowym (że sobie tak pojade technikalią) rzędu 1-2 m-ce zdarzają się bardzo częste, krótkie, bo krótkie, ale częste - przerwy w działaniu hostingu.
Provider za każdym razem tłumaczy się tak samo - modernizują coś, usprawniają coś (tylko cholera zapomnieli powiadomić wcześniej) albo chwilowe problemy związane z szerokopojętym "polepszaniem usług".
Narazie jeszcze to wytrzymuje, ale jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie zmiana.
pzdr.
Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70).
jednak (..) poziom usług pozostawia wieeele do życzenia
Ale ja właśnie o tym :) Konto shellowe możesz mieć i w home, wystarczy że kupisz dedykowany hosting :mrgreen: Mi się rozchodzi o to, że samo gołe konto jako usługa jest na tyle niszowa, że żadnemu renomowanemu (i chcącemu zachować tą samą, powtarzalną, wysoką jakość supportu również i tu) providerowi się to nie opłaca. A "mniej renomowani" mogą to oferować jako wabik :mrgreen:
Odświeżę nieco wątek. Wypadło chyba i na mnie i muszę czegoś poszukać razem z hostem.
czy ktoś życzliwy może napisać mi o co chodzi z tymi uptime'ami, php, cgi, live-on, panelem użytkownika (jak to wygląda), konfiguracją itp.
Nie jestem zupełny laik, ale od serwerów i ich opcji zawsze trzymałem się z daleka. Bez tej pomocy nie będę wiedział co wybrać.
Acha, i jaki jest niezbędny minimalny limit transferu dla takiej galerii jak moja ?
ja np jak wybierałem hosting to zwracałem uwagę czy firma ma porządny autorski panel a nie jakieś badziewne c-panele itp.
to bardzo zmniejsza krąg poszukiwań bo pozostaje zaledwie kilka firm w polsce.
Ja wykupiłem konto na www.forall.pl - bardzo dobry stosunek ilości miejsca do transferu zwłaszcza jeśli masz sporo odwiedzin - 250 MB pojemnosci konta (+ drugie 250 MB na coś w rodzaju publicznego ftp, ale tylko ty wrzucasz pliki) i 5 GB transferu miesięcznie za śmieszne 2 zł/miesiąc, oczywiście są też o wiele większe konta :) Ja jestem bardzo zadowolony.
A ja pisałem wcześniej o Alfanet - w temacie konta z shellem.
Mały update - OMIJAJCIE tego dostawcę szerokim łukiem !!!
Nie dość, że (jak już pisałem) poziom świadczonych usług pozostawiał wiele do życzenie, to ostatecznie dostałem "bana" (mimo, że opłaciłem usługę!) i ani konta ani kasy. Własciciel firmy w rozmowie telefoncznej polecił mi udać się do sądu. Taka nasza polska mentalność ...
ErnestPierwszy
16-05-2007, 14:56
Odświeżam wątek, bo jakiś czas temu home.pl zrobił sobie hop siup na moim koncie i olał klienta - czyli mnie.
Otóż mieli jakąś awarię w serwerowni i przywrócili backup mojego serwera zrobiony 24h wcześniej (robią raz na dobę).
Wszystko fajnie, tylko miałem takiego farta, że tuż przed awarią siedziałem na sieci, wrzuciłem kilka fotek, pozmienialem hasła itd...
Oczywiście wszystko szlag trafił.
Najgorsze jest to, że Home.pl NIC MI NIE POWIEDZIAŁ, że rozwalili serwery klientom. Nstępnego dnia siadam i nic nie działa, zdjęć nie ma i wielka nerwówka - co JA zrobiłem nie tak... A gdybym tak wrzucił przez noc 10GB zdjęć???
Obsługa klienta mocno średnia:(
PS
Akurat konczy mi się abonament i przechodzę na 90% do nazwa.pl.
Jakiś czas temu pojawilła się informacja nt. forall.pl
Jak to w praktyce wygląda? Ceny są kuszące, a właśnie poszukuję serwera na stronę filmową, i przyzwoity transfer jest wskazany (15 gb/mc powinno dać radę, mam nadzieję przynajmniej).
Tak więc - Saurus - jakie wrażenia po paru miesiącach?
dentharg
16-05-2007, 17:28
linuxpl.com
dobry uptime; niezły kontakt z adminami (GG, tel); SHELL!!
RubyOnRails.
podaj 'gil' przy zakładaniu konta ;)
Mnie się podoba. Zaczynałem od 100 MB, w międzyczasie były 2 powiększenia serwera i teraz mam już pełny 1 GB - co prawda cena przy powiększeniu z 250 MB do 1 GB podskoczyła, ale nieproporcjonalnie do powiększenia (mniej - z 2 na 5 zł na miesiąc), a ja nie musiałem nic dopłacać za opłacone już wcześniej miesiące ;)
Na transfer nie narzekam, dość rzadko zdarza się jakiś down serwera i głównie jest to związane z dalszą modernizacją i kolejnymi darmowymi dodatkami.
Aha, za każdy pad serwera co najmniej kilkugodzinny, nawet związany z planowanymi zmianami, jest całkiem niezła rekompensata - już chyba 2 miesiące za darmo przy 2 takich okazjach dostałem :)
tmbnet.pl (http://tmbnet.pl)
uptime: http://host-tracker.com/uptime-statistics/95474-95471-95469-95476-95472-95473-95475/
niedrogo, niezawodnie, firma niemiecka, wlasciciel p.Tomasz - Polak wiec idzie sie dogadac ;), kontakt dobry, siedze od ok 2 lat i nie narzekam.. wczesniej siedzialem m.in. na superhost - nie wroce, moze jest teraz lepiej ale posmak zostal.. bywaly czeste pady baz danych.
tmbnet.pl (http://tmbnet.pl)
uptime: http://host-tracker.com/uptime-statistics/95474-95471-95469-95476-95472-95473-95475/
niedrogo, niezawodnie, firma niemiecka, wlasciciel p.Tomasz - Polak wiec idzie sie dogadac ;), kontakt dobry, siedze od ok 2 lat i nie narzekam.. wczesniej siedzialem m.in. na superhost - nie wroce, moze jest teraz lepiej ale posmak zostal.. bywaly czeste pady baz danych.
ze strony:
obsługa WAP, CGI/Perl, PHP3/PHP4, SSI
czyli automatycznie odpada ;)
no tak, tu sie zgodze jesli ktos tego bardzo pragnie ;-)
ja nie potrzebuje i jest lux :)
za jakis czas bedzie php 6. dwie wersje jezyka w tyl to juz bedzie prehistoria... ;)
Mam pytanie, czy hosting o pojemności 1GB i transferze danych 180gb na rok wystarczy, aby zrobić na nim strone internetową i umieścić tam galerie z moimi zdjęciami?
wiktor2323
09-01-2010, 12:36
Sądze, że tak. Jeżeli przygotujesz odpowiednio zdjęcia to nie powinno Ci braknąć miejsca ;)
1 Gb spokojnie wystarczy na dłuższy czas, 180 Gb transferu też powinno. Chyba że galeria zajmie 1Gb i obejży ją ponad 180 osób :) w ciągu roku. Musisz sobie policzyć.
shadowman25
09-01-2010, 12:38
Myśle ze spokojnie powinno wystarczyć. W galeri nie umieszcza sie zdjęc o niewiadomo jak wielkich rozmiarach bo tak strona wczytywała by sie długo.
Wszystko zalezy tez jak wiele osób bedzie odwiedzało Twoja strone. Ale moim zdaneim powinno byc ok.
Sądze, iż galeria zajmie max 200mb bo bede wrzucał zdjęcia 800x600 i to nie w max jakości, bo przy takim rozmiarze to i tak nie widać różnicy. Dobrze rozumiem, że transfer to rozmiar galerii razy ilość odwiedzin? Jeśli tak, to wychodzi, że strone w ciągu roku odwiedzić będzie mogło tylko 900 osób. Troche mało, chyba, że coś źle policzyłem.
Sądze, iż galeria zajmie max 200mb bo bede wrzucał zdjęcia 800x600 i to nie w max jakości, bo przy takim rozmiarze to i tak nie widać różnicy. Dobrze rozumiem, że transfer to rozmiar galerii razy ilość odwiedzin? Jeśli tak, to wychodzi, że strone w ciągu roku odwiedzić będzie mogło tylko 900 osób. Troche mało, chyba, że coś źle policzyłem.
I zakładasz że wszyscy obejmą dokładnie każde z Twoich zdjęć ?
Wlicz też do swoich obliczeń upload zdjęć który też się odejmuje od transferu...
Ja mam w nazwa.pl transfer 2000Gb i z reguły wykorzystuję jakiś niewielki ułamek tego, na pewno mniej niż 180 Gb (aczkolwiek galeria galerii nie równa).
No tak, nie wziąłem pod uwage tego ze nie wszyscy beda wertować od a do z :) Narazie chce jak najtaniej, bo szykują sie duże zmiany sprzętowe, a strona tez sie przyda, więc musze pogodzić jedno z drugim, a jak mi transferu zabraknie to sobie po pół roku moge dopłacić żeby było więcej. Narazie planuje serwis klatka.pl bo mają dobre ceny i dobra opinie, potem zobaczymy.
Narazie planuje serwis klatka.pl bo mają dobre ceny i dobra opinie, potem zobaczymy.
klatka.pl? Pierwszy raz słyszę... Ja mam w boo.pl, pluskonto... Limit transferu co prawda dużo mniejszy, ale i tak wykorzystuję max. 30%... No i od pół roku żadnego deadu czy innych problemów... ;)
może na Picassa z Google sobie galerie założysz też jest dużo miejsca i transfer nieograniczony
wszystko zależy od tego jak duże zdjęcia planujesz umieszczać, i jaką oglądalność przewidujesz, myślę że opcja z pierwszego posta spokojnie wystarczy. Większość serwisów hostingowych pozwala na dokupienie dodatkowego transferu w miarę potrzeb.
P.S.
nigdy, przenigdy nie korzystaj z usług domeny.pl
mateuszkaratysz
14-01-2010, 00:33
Z pewnością wystarczy i jeszcze zostanie żeby się podzielić :P
Tezet-gdynia
14-01-2010, 01:32
Ja to licze tak.
Srednio zdjecie w galerii - 800px na dluzszym boku lub 650px na dluzszym boku - wieksze trzba przewijac. Wielkosc MAX 300kb wychodzi z czego 95% moich zdjec przy jakosci 8-9 - zajmuje pomiedzy 100 a 200kb. Czyli 3-10 zdjec na 1mb.
200mb = 600 - 2000 zdjec
A to juz caaaaalkiem spora galeria. Biorac pod uwage tylko wage zdjec. Wiadomo, dochodzi jakis skrypt, jakis viewer, jakis cms do tego.
Nikt za razem nie obejrzy ani 2000 zdjec, ani 600 ;) Ludzie ogladaja max 10 zdjec w galerii jesli strona jest podzielona na rozne galerie. Z czego pierwsze 5 zdjec ogladaja swiadomie, a pozostale 5 na szybko zeby odwalic i miec swoj spokoj w stylu: sprawdzilem wszystko.
Jesli jest to tylko jedna galeria - taki mix zdjec - to max 30 zeby nie znudzic. Wszystko powyzej 30 to poprostu. Fajnie, nie, tak, fajnie, tak, tak, nie, nie, w tempie 60 zdjec na minute ;)
Wiec liczac nawet po 20 zdjec na galerie to wychodzi 30-100 galerii.
Nikt nie obejrzy 30-100 galerii naraz, biorac pod uwage znudzenie, tlo strony, roznorodnosc a raczej czasami brak roznorodnosci zdjec ;) Stawiam na max 10 galerii. Co daje transfer rzedu 10 galerii x 20 zdjec x srednio 200kb = 40mb na osobe - i to jest i tak moim zdaniem zawyzone.
Tak wiec - 180gb/40mb = 4500 wejsc z obejrzeniem 10 galerii po 20 zdjec w kazdej. Co daje ponad 12 odwiedzin dziennie przez calutki rok, dzien w dzien :)
Przynajmniej ja tak licze, inni moga inaczej. Ale to sa moje obserwacje osob ogladajacych galerie itp bo swego czasu robilem redukcje galerii u siebie i patrzylem na rekcja roznych osob u ktorych bylem i ogladaly :)
Ja mam na boo.pl - 8zl za 3 miesiące, 3GB transferu miesięcznie i w razie czego za kolejne (jednorazowe) 8 zl możesz dokupić transferu. Mi w zupełności wystarcza 3GB/miesiąc. Nikt nie przegląda codziennie Twojej galeri od dechy do dechy.
Ja mam serwer w netarteria.pl - 3gb na stronę, 5gb transferu na miesiąc. Mam umieszczone 2 strony: podział 2gb i 1gb i transfery 3gb i 2gb. Większe ilości na stronę ze zdjęciami. Strona zajmuje ok 50mb. Zdjęć jest trochę ponad 100 (+ miniaturki). Nigdy nie wykorzystany został całkowity transfer. To zależy mocno od ruchu na stronie;-)
Witam
Prośbę mam, szukam nowego serwera na swoją stronę.
AZ.PL mam już serdecznie dosyć, wirusy, totalna niekompetencja BOK-u, co chwilę coś zmieniają i bazy danych siadają. Co chwilę strona nie działa. Ostatnio mi odpisali, że faktycznie coś jest nie tak, ale nie wiedzą co i żeby szukać pomocy na stronach joomli !!
No bezczelni do granic
Liczę na Wasze propozycje gdzie przenieść stronę.
Z góry dzięki za pomoc
autograf
07-04-2010, 12:24
http://www.netarteria.pl/
boo.pl (http://www.boo.pl)
Nigdy nie miałem problemów, a serwer nowoczesny i panel z dużą ilością statystyk:
webd.pl
dzięki za informacje, będę przeglądał ich oferty
Nigdy nie miałem problemów, a serwer nowoczesny i panel z dużą ilością statystyk:
webd.pl
od ponad 2 lat u nich i pięknie śmiga na medium
jestem zadowolony
krystian123
03-11-2011, 12:03
odkopie watek, czy taki hosting: http://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19 wystarczy mi do prowadzenia strony z galerią zdjęć i panoram sferycznych czy powinienem wykupić coś większego?
Zbyszko666
03-11-2011, 13:55
odkopie watek, czy taki hosting: http://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19 wystarczy mi do prowadzenia strony z galerią zdjęć i panoram sferycznych czy powinienem wykupić coś większego?
bierz webd.pl i będziesz zadowolony.8-)
krystian123
03-11-2011, 16:48
możliwe, czytałem już dużo pozytywnych opinii o nich. Którą opcję wybrać? mini czy medium, bo nie lubię płacić za więcej niż potrzebuje.
tomekqrrr
03-11-2011, 18:45
Miałem kiedyś webd - nie polecam, co prawda było to jakieś 2-3 latka wstecz ale ciągłe pady, słabe transfery czy wykradanie haseł zmusiły mnie do poszukiwań.
Od kiedy rozstałem się z powyższym mam wszystkie konta na linuxpl i ten hosting mogę z czystym sumieniem polecić.
W sumie założyłem już tam chyba z 10 kont różnym znajomym i wszystko działa bez zarzutu
możliwe, czytałem już dużo pozytywnych opinii o nich. Którą opcję wybrać? mini czy medium, bo nie lubię płacić za więcej niż potrzebuje.
To zależy co potrzebujesz. Jeśłi chodzi o transfery to mini też powinno wystarczać. Patrz bardziej na ilość mysql czy ilość podpinanych domen.
krystian123
03-11-2011, 21:14
ups, już zamówiłem webd, oby nie było tak jak piszesz Tomku.
Wziąłem pakiet medium na wszelki wypadek, teraz muszę jeszcze wykupić domenę.
Stażu dużego z webd.pl nie mam, ale od roku wszystko śmiga cacy. Jak były jakieś problemy, to z mojej winy - coś tam kliknąłem czego nie powinienem był, coś źle ustawiłem.
W moimi przypadku 'Pomoc' na webd.pl na 5tkę.
Stronka wisi na mini - jak dla mnie wystarcza.
krystian123
04-11-2011, 15:00
szycho- wracasz mi wiarę w dobrze podjętą decyzję :)
Hosting już jest, domena wykupiona w OVH pozostaje zaprogramować stronkę :)
Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam
Jak coś to ja korzystałem z http://linuxpl.com .
Polecam!
http://www.kei.pl/
Też polecam.
Pawelkacz
07-11-2011, 05:45
Witam,
ja polecam tu gdzie cały czas korzystam. Ceny OK, bez niespodzianek przy przedłużaniu itp. http://www.uti.pl/uslugi/hosting/wspoldzielony/wstep/
Mogę polecić tylko 2 bo tylko tyle znam. Jeden to netmark a drugi linkuxpl
Jordański
07-11-2011, 12:33
Nazwa.pl czy Home.pl odradzam. Kei.pl jest - moim zdaniem - najlepsze. Można negocjować ceny, dogadać się w kwestii płatności, terminów itd. Te dwie pierwsze firmy drogie i w ogóle nie skore do jakichś ustępstw czy promocji.
tomekqrrr
07-11-2011, 20:16
Nazwa.pl czy Home.pl odradzam. Kei.pl jest - moim zdaniem - najlepsze. Można negocjować ceny, dogadać się w kwestii płatności, terminów itd. Te dwie pierwsze firmy drogie i w ogóle nie skore do jakichś ustępstw czy promocji.
Co do home.pl to hosting raczej dla firm/biznesu - fakt że jest droższy ale i niezawodny - wiem bo w poprzedniej firmie miałem przez 5 lat i praktycznie zero jakichkolwiek problemów ( strona firmy + cała poczta ( coś koło 30 kont ), ftp do tego czytelne rozwiązania w panelu administratora.
strideer
07-11-2011, 20:20
Kei.pl. Bezapelacyjnie. Korzystam od 2004 roku, pamiętam może ze dwa przestoje.
Bulka159
09-11-2011, 12:50
Posiadam hosting w netmark.pl już około 3 lat (micro - 30/35 zł/rok) i sobie chwale. Bezawaryjny, szybki i niedrogi.
W firmie mamy home.pl - dobry, szybki i niezawodny, ale ma też swoje minusy - okrojony phpmyadmin, brak zarządzania uprawnieniami bazy danych, jedno konto mysql. A poza tym, wszystko w porządku.
Posiadam kilka kont na linuxpl.com i z czystym sumieniem mogę polecić. Tanio, solidnie, dobry kontakt z administratorami.
Polecam netart, mam tam hosting juz z 5-6 lat, żadnych problemów nie mialem, w razie czego można pogadac w każdej chwili z nimi online - no mógłby byc tańszy :)
januszt25
29-11-2011, 09:14
Witam,
Polecam http://www.hekko.pl (http://www.hekko.pl/?ref=15835), bardzo tani hosting od 43,05 zł z VAT / rok chyba nie ma tak taniego i dobrego hostingu.
Mam postawione 2 serwisy na i jest ok.
Zalety
Strony ładują się bardzo szybko.
Pomoc ze strony administratorów jest bardzo szybka i rzeczowa.
Panel administracyjny jest przejrzysty.
Nie limitowana ilość baz danych, kont pocztowych, domen itp
Dużo oprogramowania do zainstalowania (CMS, Forum, Galerie, sklepy itp)
Kopie bezpieczeństwa
Pkt.8. regulaminu
A ja odradzam Hekko.
Miałem u nich hosting kilka lat. Pomijam dawny okres ciągłych zwiech serwera, za każdym razem gdy coś szło nie tak musiałem panu Damianowi udowadniać to, miarka się przebrała gdy przeniósł mi konto z szybkiego S5 na S8 bez mojej wiedzy, to był koniec mojej współpracy (około 5-6 letniej) z tą firemką.
Przeszedłem do sprawdzonego linuxpl.com i jest wszystko tak jak powinno być, na dodatek pomoc online w czasie rzeczywistym.
pozdrawiam
AquaFoto
29-11-2011, 16:01
Polecam Kylos.pl. Mam tam swoje miejsce w sieci i jestem zadowolony. Poleciłem już kilku kolegom i też nic złego nie słyszę.
rabarbar
29-11-2011, 21:06
Ja polecam OVH, moze nie jest najtaniej ale solidnie, bez problemowo i rzetelnie.
KubaZowsik
02-12-2011, 12:17
Witam, szukam hostingu bo "mój" superhost wyciął mi numer i czas na zmiany. Polecaliście kei.pl .. są drodzy ale jeśli są polecani to patrzę dalej... Zapytałem ich o możliwość powiększenia liczby baz mysql z danej w pakiecie (jakimkolwiek) na większą i powiedziano mi że nie ma takiej opcji :-) i jeśli chcę nawet 1 więcej to muszę cały pakiet większy wziąć .. Już odechciało mi się - z uwagi na małą elastyczność, ale brnę dalej i zapytałem (bo na stronie nie było napisane) ile mają kont ftp w pakiecie, i odpowiedź która mnie zamurowała -> 1 (słownie jedno)... bez możliwości dokupienia dodatkowego :) Każdy kto ma przynajmniej dwie strony www na serwerze albo próbował udostępnić komuś (np. wykonawcy strony www) konto ftp - zrozumie jak wielkie było moje osłupienie .. No cóż, pewnie wybór padnie na linuxpl.com ..
loratadyna
05-12-2011, 00:59
Ja polecam uti.pl, tani, bezproblemowy. :):-P
Witam.
Odkopie ten temat gdyż interesuje mnie jak to wygląda na rok 2013?
Chciałbym założyć stronę internetową sztuk 1. Z galerią zdjęć i możliwością uplodowania filmików z backstage'a (chyba że direct linki do vimeo wychodzą lepiej). Najlepiej z możliwością korzystania z wordpressa(bo prosty jak konstrukcja cepa, a ja htmla nie znam). Interesują mnie konkretnie parametry pakietów. Ile giga transferu miesięcznie potrzeba itp. Nie znam się na tym. Jak najbardziej serwery płatne i bez reklam.
Prosił bym o linki do konkretnych pakietów które spełniają te wymagania.
linuxpl.com lub darmowy hostinger
florek41
17-05-2013, 21:36
Sam korzystam z https://www.ovh.pl/ i nie mam zastrzeżeń. Co prawda mam wyższy plan niż podstawowy, ale kiedyś i ten przerabiałem - także problemów nie było.
Transfer i miejsce zależy od Twoich potrzeb i ilości odwiedzin. Tego nikt Ci nie wywróży.
A jeśli szukasz kogoś od stron, to pisz na PW, także miejsce na serwerze się znajdzie :)
KrzysiekT
17-05-2013, 22:45
zenbox.pl
proste.pl (http://www.proste.pl)
Edit do poprzedniej wypowiedzi.
Odradzam linuxpl.com, totalna zaniecha severa, www i poczta nie działa. A to juz 2 raz (o tylu wiem) przez ostatnie 2-3 miesiące.
Śmiech na sali..
marbudzyk
14-09-2013, 12:36
Ja mam na iq.pl - od dwóch lat, jestem zadowolony zarówno z działania jak i z obsługi technicznej.
Korzystam też z nazwa.pl (ponad 3 lata) i jestem również zadowolony z działania i z bardzo dobrego kontaktu z firmą.
Moim zdaniem lepiej zapłacić u normalnych dostawców niż korzystać z jakiś darmowych wynalazków. Ale to Twoja decyzja.
Pozdrawiam. Marek
FrancisBegbie
22-09-2013, 15:24
Ja polecam Hosting • Domeny • Serwery dedykowane (http://www.o12.pl) - stały koszt, moim zdaniem niewielki wobec tego co dają (na takie wymagania jak potrzebne są do prowadzeni swojej strony, portfolio czy serwisu trochę większego).Dobry support - szybko i rzeczowo odpowiadają do tego sporo opcji, wybór dwóch paneli administracyjnych - nie narzekam wręcz jestem zadowolony.
ja mialem hosting na ehost.pl - byl calkiem niezly ale w koncu ulokowalem sie na ddr.pl (http://ddr.pl) i siedze od 2.5 roku. nie mialem wiekszych problemow niz bledy w konfiguracji skryptow ktore sam wgrywalem. niemniej to co mi sie podoba to pomoc w rozwiazywaniu takich problemow przez admina.
poziomkowa
24-09-2013, 20:40
ja polecam hekko.pl, jest tanio, a jakościowo całkiem przyzwoicie
także dodaję głos za hekko.pl.
jakiś czas temu przeniosłem tam stronę z home.pl, które zażyczyło sobie za odnowienie domeny .pl i hosting na kolejny rok prawie 500,- zł brutto. w hekko.pl za dokładnie to samo zapłacono 98,- zł brutto. jak na razie wszystko działa bez problemów.
natomiast w linuxpl.com miałem w ciągu ostatniego półrocza już dwukrotnie przypadek zawirusowania konta www ("same" dograły się do plików php na serwerze wstawki w js z aktywnymi linkami do jakichś afrykańskich serwerów), więc uważajcie.
oddaje glos na ddr.pl (http://ddr.pl)
mam kilku znajomych ktorzy maja tam konto i to wlasnie oni mnie przekonali do tego aby postawic tam swoje strony.
zaznaczam nie jestem blondynka i znam sie ciut na kompach ;)
buziaki :)
home.pl jest ok, ma dobry support, nie ma problemu z dodzwonieniem się i rozwiązywaniem problemów przez telefon, ma dobry panel administratora, wszystko działa bez problemu, choć o sztucznie ograniczanej mocy serwerów i skryptów można by dyskutować - ale i tak jest ok. 8-)
jedyne 'ale', to ceny. :?
linuxpl.com tani, dobry support
Betoniarka
05-03-2014, 15:48
Stoję właśnie przed wyborem domeny+hostingu i kilka osób poleciło mi netmark.pl (niezawodność, dobór do własnych potrzeb), a odradziło home.pl i nazwa.pl (nieuzasadniona drożyzna).
Odradzam netmark. Cienki backup, na stronie wirusy przez co google zbanowało stronę. Na pewno straciłem paru klientów. Potem padły im serwery. Oczywiście backup strony nieaktualny (sprzed roku). Po 2 latach z polecenia przeszedłem na webd.pl
Jestem bardzo zadowolony. Świetne wsparcie - jestem laikiem w tych sprawach a we wszystkim uprzejmie pomagają.
Hostingi typu home.pl są drogie, ale z tego co wiem wiąże się to z dużą niezawodnością. Wszystko zależy jakiego typu stronę będziesz miał. Jeśli komercyjną to nie można sobie pozwolić na przestoje albo utratę danych. Wyobraź sobie, że fotografujesz na ślubach i przez miesiąc są problemy ze stroną. Jeśli stracisz przez to choćby jednego klienta to całkowicie inaczej spojrzysz na cenę hostingu.
Betoniarka
08-03-2014, 19:39
Dobrze wiedzieć, jinks ;) W takim razie na netmark się raczej nie skuszę ;)
adi760303
17-03-2014, 21:29
Ja miałem doświadczenia z webd.pl oraz z superhost.pl.
Na początku miałem webd.pl - byłem tam cały miesiąc - a wykupiłem na rok :) problem z bazami, brak odpowiedniego wsparcia, badzo ale to bardzo nie wydajne serwery -napisałem reklamację to uznali ze niby jest źle ale tak ma być :) po roku chcieli zebym przedłużył umowę - podziękowałem i poprosiłem aby więcej nie dzwonili.
kolejny hosting to superhost.pl - na serwerze oprócz mojej strony z fotografia z baza, jest strona komunikacji zbiorowej gdzie bardzo dużo osób odwiedza i oceniam serwery na bardzo wydajne. Mam pakiet biznes fakt płace może i torchę ale nie ma żadnych ograniczeń.
Innych nie testowałem wiec się o innych nie wypowiadam.
home, home, home. Szybki, bezawaryjny z dobrą pomocą. Jedna, jedyna wada to cena. Przy domenie eu + serwerze Bussiness Starter wychodzi koło 440 zł za rok.