PDA

Zobacz pełną wersję : wybory samorzadowe 2006 - Frekwencja CB i zdjecia

Jac
12-11-2006, 13:07
no i jak byles(as) na wyborach? glosowalas (es) ? moze wrzucisz fotke ;-) z glosowania?

EDIT:
juz wrocilem z glosowania :-)
i jestem zaskoczony frekwencja okolo godz 13 wygladalo to tak

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img85.imageshack.us/img85/2734/img40256adw4.jpg)

miszaqq
12-11-2006, 14:45
u mniem siem nie da :/

TomS
12-11-2006, 15:06
Nigdy nie pójdę na wybory i nie zagłosuję na żadnego złodzieja.

Aż mi się przypomniały słowa piosenki:
" Gdy ludzkość dojrzeje anarchia przyjdzie sama"

Jac
12-11-2006, 15:22
a kto ci kaze glosowac na zlodzieja? idz i oddaj np niewazny glos jesli nikt w/g ciebie nie jest warty glosu - ale idz bo tak to sobie mozesz mowic do sciany ;-)

Tomasz Golinski
12-11-2006, 15:23
idz i oddaj np niewazny glos jesli nikt w/g ciebie nie jest warty glosu - ale idz bo tak to sobie mozesz mowic do sciany ;-)

:lol: :lol:

Jac
12-11-2006, 15:36
frekwencja na godz 12:00
http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/frekwencja.html?fid=1

14,61%

robimy zaklady ze dojdzie do 50 % ? :mrgreen:

Routlaw
12-11-2006, 15:44
ja byłem, zagłosowałem.. Ludzi sporo, podobnie jak na zdjęciu Jac'a. Nawet byłem z apratem myślałem żeby urne na stocka pstryknąć, ale z orzełkiem była.. Zbyt mało uniwersalna.. ;)

mceyk
12-11-2006, 16:18
Byłem i głosowałem (nareszcie !) ;-)

birez
12-11-2006, 17:26
Ufff... Veni Vidi Zaglosowaliti ;-)

Ale chyba nie najlepiej, bo po tym jak postawilem krzyzyk na karcie, na niebie zaczely zbierac sie ciemne chmury i dotarlem do domu mokry ;-)
(a moze to sprawka pana, ktory koniecznie chcial oprotestowac blokowanie list wyborczych i sie wyklucal z komisja)

Jac
12-11-2006, 17:57
birez! cos ty skreslil ??? ze az cie niebo do domu pogonilo :mrgreen:

Zielony
12-11-2006, 18:42
Ja 'skreśliłem' wszystkich. Mniejszego zła wybierać nie raczyłem.

DoMiNiQuE
12-11-2006, 18:49
Ja 'skreśliłem' wszystkich. Mniejszego zła wybierać nie raczyłem.
Wiec po co tam poszedles? Oddac niewazny glos? Po co?
Imo lepiej wybrac mniejsze zlo niz pozwolic aby inni za Ciebie wybrali.

Przemoc
12-11-2006, 19:22
Byłem, zagłosowałem na wójta (gmina graniczaca z Poznaniem). Wybory bezpośrednie, gdy można głosować na konkretnego człowieka są jednak sensowniejsze.

Zielony
12-11-2006, 19:26

Źle mnie zrozumiałeś. Skreśliłem było w " " ;-)
Tak czy siak, w W-wie głosować nie mogę - i po temacie.

Fan nr 1
12-11-2006, 21:12
Głosowałem około 19.00. Urna była prawie pełna, co wskazuje na wysoką frekwencję no chyba że mają po kilka urn w komisji i po zapełnieniu jednej podstawiają kolejną. Ludzi w lokalu wyborczym tez było sporo

Jac
12-11-2006, 21:17
ja to sie ciesze - bo sie obawialem ze bedzie pusto w lokalach wyborczych, ale jak widac ludzie chca cos zmienic i ida glosowac, siedzeniem w domu nic sie nie zrobi....

to co peknie 50% :mrgreen: - ja mowie ze peknie
16:30 frekwencja 34.13%

akustyk
12-11-2006, 21:20
bylem, glosowalem. zluden nie mam, ze beda cud miod i orzeszki, ale zrobilem co moglem, zeby Przeprosili i Sp... :)

thorin
12-11-2006, 21:22
tez glosowalem po 19, fotencji nie mam, bo ktos hula po krakowie z moim sprzetem, u mnie podobnie urna prawie pelna, glos oddalem na kandydata ktorego znam. Ciekaw jestem jak bedzie wygladala frekwencja w polsce, gdyby cala polska dzialala wedlug naszych sond kraj bylby idealem a juz napewno do niego zblizonym ;) wszak, wiekszosc forum jest cons PIS, do urn wedle sondy poszlo 75 % ludu, i nie lubimy Romka ani Jedrusia :mrgreen: niestety forumowe wybory nijak sie maja do prawdziwych, mozemy tylko naszymi sondami swiadczyc o sympatiach branzowych, ewentualnie mozemy wiedziec z ktora partia tworzyc branzowe lobby ;)

Fan nr 1
12-11-2006, 21:28
Najgorsza jest anonimowość kandydatów. Muszę przyznać że w wyborach do rady miejskiej głosowałem na konkretną partię stawiając krzyżyk przy jednym z wielu nic nie mówiących mi nazwisk. Cholewka i tak nie mam pewności czy jakiejś szuji nie wybrałem. Lepiej było w wyborach do sejmiku i na prezydenta.

Khazad
12-11-2006, 21:34
Byłem i zagłosowałem. Kandytatów tak jak mogłem prześwietliłem:) Nie miałem problemu z wyborem bo w Gdyni była do wyboru Samorządność.

źródło (http://www.adam-kozlowski.neostrada.pl/galeria/Wydarzenia/Wybory%20Samorzadowe%20Gdynia%20Chylonia/slides/IMG_4999.html)

Przemoc
12-11-2006, 22:46
Wierzejski wystrzelił na 0,3%, to piękny wynik. Gdybyśmy mieli w kraju ordynację z jednomandatowymi okręgami takich gości nie musielibysmy oglądać w tv.

FXON
13-11-2006, 00:52
Bylem glosowalem ale te kartki(3sztuki) byly tak "male" ze wejsc nie chcialy do urny, no chyba ze tylu glosujacych bylo. A tak poza tym to nie szkoda papieru?

adamek
13-11-2006, 01:38
Ja neistety nie dałem rady. :(
Zlecenie mi sięrpzeciągnęlo do 21. :/

Ale na drugą turę idę. :)

ps. fan nr 1: a kto Ci zabronił sprawdzenia w internecie informacji i tym gośćiu na kogo głosujesz skoro go nie znasz??

kazper
13-11-2006, 03:51
u mniem siem nie da :/

U mnie podobnie. Ciezko o urne.

Slyszalem gdzies takie powiedzenie - nieglosujesz nie masz prawa narzekac.

mattnick
13-11-2006, 03:59
ja nie zdążyłem ze Słowacji wrócić

dentharg
13-11-2006, 09:55
Niestety we Wrocławiu nie mogłem głosować, bo jestem przyjezdny choć czasowo zameldowany :/

Fan nr 1
13-11-2006, 10:08
ps. fan nr 1: a kto Ci zabronił sprawdzenia w internecie informacji i tym gośćiu na kogo głosujesz skoro go nie znasz??

No wiesz pisałem głównie o kandydatach na radnych. Z kandydatami na prezdenta i do sejmików było lepiej ( startowały znane mi posacie)

Tacy kandydaci na radnych teoretycznie powinni być działaczami lokalnymi, niestety osobiście nie znałem żadnego z nich. Co do internetu to:
1) nie każdy kandydat ma strone w internecie
2) jak juz ma to wynika z niej, że jest boski
3) No lokalnym forum informacje są niejednoznaczne, jedni danego delikwenta ganią inni chwalą (pewno w zależności od preferencji politycznych)

Chyba lepiej jest w małych miejscowościach tam ludzie znają wszystkich kandydatów osobiście.

adamek
13-11-2006, 11:33
A szukałeś?
Bo ja jak szukałem to to nie był kłopot.

Fan nr 1
13-11-2006, 12:31
A szukałeś?
Bo ja jak szukałem to to nie był kłopot.

Tak i nawet podałem ci wnioski z tych poszukiwań.

Inna sprawa, że może w kandydaci w Poznaniu lepiej się przygotowali niż ci z Bielska

Rob
13-11-2006, 13:27
Skoro o wyborach mowa, to załączam zdjęcie za "GW":

źródło (http://imageshack.us)

A tu jeszcze galeria zdjęć Krzysztofa Kononowicza, kandydata na prezydenta Białegostoku:

http://www.gazetawyborcza.pl/5,75539,3729657.html

Robert

Fan nr 1
13-11-2006, 13:29
No przecież z profilu nie można?
Zamkną cię.:mrgreen:

Rob
13-11-2006, 13:34
No przecież z profilu nie można?
Zamkną cię.:mrgreen:

Nie wolno robić takich zdjęć, a ja je tylko rozpowszechniam ;-)

szycho
13-11-2006, 14:49
Ja byłem u siebie dwa razy;) Raz...byłoz za dużooo ludzi w dość małym jak na taką frekwencję lokalu. Poszedłem na spacer. Za drugim razem też było ludzi calkiem sporo, ale jakos wbilem się do urny;) Głosy oddałem...mogę narzekać;)
Dzisiaj newsy krążą po mieście, że mojemu kandydatowi na burmistrza troche nie wyszło...,ale i tak sięcieszę bo staryyyy już odpadł definitywnie. Huraaaaaa!!! I gratuluje moim ziomkom za frekwencje;)

Zakk Wylde
20-11-2006, 10:30

Też miałemn tak zrobić (jak wiekrzość z naszego osiedla) ale byłem odmieńcem i zagłosowałęm na osobę która i tak nie miała szams (oddałęm głos ale i tak był zabardzo niewazny).

DoMiNiQuE
20-11-2006, 10:33
oddałęm głos ale i tak był zabardzo niewazny
Skoro zaglosowales (poprawnie) to Twoj glos jest jak najbardziej wazny.

muflon
20-11-2006, 10:35
Nawet jeśli głosował na Kubusia Puchatka? ;-)

Zakk Wylde
20-11-2006, 10:37
Nawet jeśli głosował na Kubusia Puchatka?

Moj kolega legalnie zrobił tak ze dopisał kwadracik i napisał Mariusz Pudzianowski :D

Tak głosowałem, ale ten darmozjad i tak nie miał zabardzo duzo głosów wiec i tak czy siak nie jest liczony :D

DoMiNiQuE
20-11-2006, 10:40
Nawet jeśli głosował na Kubusia Puchatka? ;-)

Jesli Kubus Puchatek byl na liscie i Zakk postawil przy nim krzyzyk [X] to tak :)

Tak głosowałem, ale ten darmozjad i tak nie miał zabardzo duzo głosów wiec i tak czy siak nie jest liczony

Ale nadal glos jest wazny. No kurde ile razy mam to jeszcze napisac? :mrgreen:

Zakk Wylde
20-11-2006, 10:42
Ja jedynie zagłosowałbym na Kubę Guzika :D Kubuś Puchatek lubi łapówki w postaci miodu :D

Zielony
20-11-2006, 11:28

Tja, tylko czasem tych głosów nie widać na statystykach/podsumowaniach później. Aferka z wczoraj - ktoś słyszał?

DoMiNiQuE
20-11-2006, 11:34
Tja, tylko czasem tych głosów nie widać na statystykach/podsumowaniach później.
Kurde ale co to ma wspolnego z waznoscia glosu? (glos jest wazny, ale niewazny) Jesli glosowalem na kandydata, ktory mial bardzo male poparcie to znaczy, ze moj glos byl niewazny? Trzeba glosowa na tych wylansowanych? Litosci :twisted:

Zakk Wylde
20-11-2006, 15:22
Drogi Dominiuku :D

Ważne jest to, że 3 osoby głowsowały na jednego kolesia i co.... w podsumowaniu miał wynik 0! Ciekawe co :D

Racja głos jest ważny (gdyż głosowało się normalnie) ale w moim przypadku małoznaczący więc można by powiedzieć, że wybrałem mniejsze zło gdyż ktos mog dopisać sobie głos dla kandydata jakiegos.

Jeśłi chodzi o Zielonego to zrobił jak zrobił niby wolny karaj ale nie wolno z profilu robić zdjęc :D Można by powiedzieć, ze Zielony zrobił tak jak ja...

Jac
20-11-2006, 17:09
Ważne jest to, że 3 osoby głowsowały na jednego kolesia i co.... w podsumowaniu miał wynik 0! Ciekawe co
Racja głos jest ważny (gdyż głosowało się normalnie) ale w moim przypadku małoznaczący więc można by powiedzieć, że wybrałem mniejsze zło gdyż ktos mog dopisać sobie głos dla kandydata jakiegos.

no tak nie mozna stawiac sprawy po zalozmy ze ja glosowalem na kandydata ktory dostal 3.254.789 glosow ile znaczy moj glos? twoj to bylo 30% a moj? wiec twoj glos byl wazniejszy ;)