Zobacz pełną wersję : zadowolenie.pl ??
czy wie może ktoś jak jest z tym sklepem przeglądam sobie ostatnio i nawet niektóre interesujące mnie pozycje mają w fajnych cenach
pytanie jest czy ktoś tam kupował [niekoniecznie sprzęt foto] jaki kontakt i wogóle czy bez problemu ?? proszę o odpowiedz i dzięki
Calliactis
15-11-2006, 20:58
Już Ci mówię - 'kupowałem' i w końcu 'nie kupiłem' ;) - dlaczego? 1) namieszane z adresami - w sumie chyba 3 z każdego przesyłaj pod inny i w końcu odbiór osobisty na terenie Krakowa jest w ogóle w innym miejscu... 2) nie wszystko mają a jak zamówisz i okazuje się, że tego nie mają jak sprowadzić to Ci nie powiedzą wprost tylko się wykręcają i kłamią...
Jest to oddział 'Mix Electronics' - albo inaczej ich internetowy sklep. Wszystkie artykuły można odebrać z sklepach ww sieci, ale za dodatkową opłatą - w praktyce - szukałem ekspresu do kawy AEG - znalazłem - ale nie byli w stanie mi go sprzedać / dostarczyć itp. Pojechałem zatem do sklepu (Mix Electronics) w Krakowie na ul. Witosa i po negocjacji i tak udało się zejść do ceny bardzo podobnej jak ta w sklepie 'zadowolenie.pl'
Ekspres jednak okazał się wadliwie złożony albvo uszkodzony (choć nie miał znamion użytkowania jak go kupiłem) i rozpadła się pompa i wężyk podłączony do bloku termicznego. Po 4 dniach użytkowania - ekspres do serwisu, tam 18 dni (!!!) oczekiwania mimo, ze serwis jest w Krakowie (!!!) i dopiero go wydali.
Problemy miał również kolega który kupił u nich (zadowolenie.pl) panel LCD BenQ oraz pralkę i telewizor plazmowy.
Ceny mają niezłe, ale o ewentualnych zwrotach i reklamacji nie chcą słyszeć!...
Ja tam robiłem zakupu po raz pierwszy i zarazem ostatni w zyciu...
NIE POLECAM!
J
Ceny mają niezłe, ale o ewentualnych zwrotach i reklamacji nie chcą słyszeć!...
Lol. Nie chcieć słyszeć to sobie mogą, klientowi to nie powinno przeszkadzać.
Calliactis
16-11-2006, 14:14
Wiesz sprawa jest taka, że zmieniła się ustawa o prawach konsumenckich i zdaje się, że osoba fizyczna (nie prowadząca działalności gospodarczej i nie będąca przedstawicielem danej firmy) nie może zadać roszczeń z tytułu rękojmi na wady ukryte lub niezgodność towaru z umową. Dlaczego tak jest - nie wiem, ale znajomy prawnik mi nawet o tym wspominał.
zgadza sie ale nie w przypadku sprzedazy przez net - kiedy nie widzisz co kupujesz - masz ustawowo 10 dni na zwrot
ok dzięki za odpowiedzi już myślałem że nikt nie odpowie
jeszcze raz dzięki