PDA

Zobacz pełną wersję : zrzucanie fotek z 400d...

BoHeN
05-11-2006, 20:14
Witam wszystkich!
jestem szczęśliwym posiadaczem EOSa 400d..
sprawuje zajefajnie ale do momentu kiedy trzeba zrzucić foty na PC..
po podłączeniu kabla USB do aparatu i PC nie da sie odrazu zrzucic fotek :?
aparat zaczyna mielić karte i dopiero po jakis 3-4 minutach można zrzucac.. czy to jest normalne czy moj posiada wadę fabryczną??
Pozdrawiam!!

Mutt
05-11-2006, 20:27
po USB zazwyczaj wolniej idze:D proponuję kupić czytnik za ~30 zł na allgero.

szpindek
05-11-2006, 20:34
U mnie sytuacja wyglada identycznie, na szczeście zakupiłem czytnik i jest o niebo lepiej. Dodam, że na małpce nikona również tak to wygląda, jednak tam można zmienić typ połączenia z komputerem na Mass storage i działa dużo szybciej i lepiej. W canonie takiej możliwości nie ma więc pozostaje kupno czytnika.

tomaj_2
05-11-2006, 20:34
po USB zazwyczaj wolniej idze:D proponuję kupić czytnik za ~30 zł na allgero.
A czytnik to jak podłączasz co ??
BoHeN - przede wszystkim jaka duża karta...ile fotek na niej...jak zgrywasz pliki..jak z dysku czy przez program dołączony do aparatu ??
3-4 minuty to ... raczej za dużo jak na normalne działanie...

Max_im
05-11-2006, 20:47
U mnie czas migania i wynosi ok 20s
I zależy od ilości zdjęć na karcie
Zgrywam przez program dołączony do aparatu
W biosie komputera są ustawienia USB może tam da się coś zmienić żeby przyspieszyć.

kawo
05-11-2006, 21:22
u mnie w 350d własciwei startuje od razu, zadne tam czekanie kilku minut.

BoHeN
06-11-2006, 00:25
1 GB karta zapchana cała.. miganie schodzi po 3 minutach i wtedy włancza się sam program z Canona.. a karta to jest Toshitba ale nie mam pojęcia z jaką prędkością pracuje.. ja mam właśnie doświadczenie z N i tam wsio sie ładnie szybciutko zasysało.. czytnika narazie nei bede kupował bo zbieram na bank danych:D
dzięki za odpowiedz!!

tomaj_2
06-11-2006, 10:23
Najprostszy test...weź inną kartę i zobacz czy jest tak samo...poza tym czy tak samo długo myśli jak jest tylko kilka fotek ??

ecki74
06-11-2006, 11:44
1 GB karta zapchana cała.. miganie schodzi po 3 minutach i wtedy włancza się sam program z Canona.. a karta to jest Toshitba ale nie mam pojęcia z jaką prędkością pracuje.. ja mam właśnie doświadczenie z N i tam wsio sie ładnie szybciutko zasysało.. czytnika narazie nei bede kupował bo zbieram na bank danych:D
dzięki za odpowiedz!!

Wszystko zależy od pojemności karty, jej szybkości no i procentowego jej zajęcia. Więc im karta wolniejsza, większa jej pojemność i 100 % zapchanie spowoduje ,że troszkę trzeba poczekać :-D

qpr
06-11-2006, 18:18
Ma też znaczenie czy posiadasz interfejs USB 2.0 w swoim komputerze.. i to nawet b.duże znaczenie ;) Też mam 400D.. i gdy chcialem zrzucić fotki na ciut starszego kompa z USB 1.1 to myślałem że mnie poskręca :D

Vitez
06-11-2006, 22:18
3-4 minuty to ... raczej za dużo jak na normalne działanie...

Zalezy od wielkosci karty... bo po zrobieniu zdjec musi ja jeszcze przewinac do poczatku ;) . Dla kart 2 GB przewijanie podobno trwa wlasnie ok 3-4 minut ;) .

tomaj_2
06-11-2006, 22:23
Zalezy od wielkosci karty... bo po zrobieniu zdjec musi ja jeszcze przewinac do poczatku ;) . Dla kart 2 GB przewijanie podobno trwa wlasnie ok 3-4 minut ;) .
Tiaaaaaaaaaaaaaaaaaa 8)