Zobacz pełną wersję : zakup sprzętu za granicą-niemcy i londyn
wronkiek
02-11-2006, 23:50
;) Witam wszystkich forumowiczów
czy ktokolwiek z Was jest w posiadaniu wiedzy nt . miejsc gdzie można dokonać zakupu w atrakcyjnej cenie aparatu np CANON EOS 400 gdzieś za granicą Polski? na allegro wiele jest ofert sprzedaży sprzętu który jest prywatnie sprowadzany, a w niedalekiej przyszłości sam będę mógł przywieżć tylko nie wiem gdzie szukać. Prosze wszystkich o informacje i pozdrawiam:grin:
mor_feusz
03-11-2006, 01:02
Ja polecam canon outlet. Na eBay UK canon ma swoj sklep OUTLET. Uszkodzone pudelko lub cokolwiek nie tak to licytuja. Mozna za niezla kase wyrwac sprzet CANONA aparty, obiektywy, drukarki. Adres sprzetu http://stores.ebay.co.uk/Canon-Outlet
wronkiek
03-11-2006, 20:42
Witaj
faktycznie bardzo ciekawe tematy mozna tam znależć.dzięki za ten namiar
generalnie polecam ebay.co.uk
można znaleźć sprzęt w niezłych cenach....
Odnośnie uk.
Sklepy:
- Jessops - ceny przyzwoite, i super obsługa, zajmują się sprzedażą tylko aparatów, kamer i akcesoriów(www.jessops.co.uk)
- Comet - w tu jest wszystko włączając aparaty ale z tym, że w bardzo atrakcyjnych cenach (www.comet.co.uk)
- Currys.Digital - tego nie za bardzo polecam, mają po prostu drogo i bez rewelacji (www.currys.co.uk) Miałem z nimi przejścia jak kupowałem aparat, kilka razy trafne modele z ded pixelem i obsługa nie najlepsza.
- ebay.co.uk - dziki rynek i czasem można coś upolować.
Shark-uk
03-11-2006, 22:16
nie wiem jak z resztą ale z Jossops to mam takie doświadczenia że za 350d przepłaciłem 200 funtów a teraz o mały włos bym nie przepłacił 130 za obiektyw więc raczej z mojego doświadczenia nie są tam przyzwoite ceny.
nie wiem jak z resztą ale z Jossops to mam takie doświadczenia że za 350d przepłaciłem 200 funtów a teraz o mały włos bym nie przepłacił 130 za obiektyw więc raczej z mojego doświadczenia nie są tam przyzwoite ceny.
a jaki konkretnie obiektyw ? i ile kosztuje w jessopsie a ile u konkurencji ?
Shark-uk
03-11-2006, 22:52
konkretnie canon 17-40L w jessops 580 funtów a z ebay znalazłem od gościa koło mnie więc odbiór osobistu za 430 więc nawet większa różnica ale to ebay.
Generalnie w jessopsie jest ciutkę drożej ale tam kupisz jakość i masz naprawdę profesjonalną obsługę co dziś potwierdzili, kiedy kupowałem statyw.
Shark-uk
03-11-2006, 23:00
może i ja się czepiam może i tylko ja mam złe zdanie o nich ale z profesjonalizmem obsługi też miałem problemy bo 3 razy byłem torbe wymieniać bo niewchodziło to co mi mówili że napewno będzie ok, w końcu oddałem im całkiem ale może to ja chce za dużo np w belfascie facet nie mógł znaleść szkła żeby mi pokazać bo nie miał pojęcia chego szukać przeglądał jakieś małe paczuszki że by znaleść 70-200L f4 ona zapakowana do małych nienależy ,niewspominająć już że nie miał pojęcia o tym szkle więc nic mio nim nie powiedział. W innym jak kupywałem aparat pytałem czy karta pamięci mi bedzie z fuji pasowała bo jak nie to odrazu kupie ( pewnie nie chcieli żebym płacił za duzo) więc powiedzieli że na 100% karta w canonie i fuji 5600 jest taka sama:))
Wiec jak mówie napewno mam z nimi na pieńku ale może to kołomnie jacyś lewi pracują albo koło ciebie akurat się dobry skład trafił :D
konkretnie canon 17-40L w jessops 580 funtów a z ebay znalazłem od gościa koło mnie więc odbiór osobistu za 430 więc nawet większa różnica ale to ebay.
zawsze trzeba szukac tanszych opcji, ale mi wychodzi jakos tak:
552 funty = cena za 17-40 w jessops (online) - http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=17211&a=506193&g=106115&url=http://www.jessops.com/Products/ProductDetail.aspx?SkuId=3208
w checkout wpisujesz kod promocyjny na 10% taniej KOD = CPB10PC i cena spada ci o 55.22 funty do 496,98
do tego kupujesz poprzez stronke cashback'owa typu www.quidco.co.uk i dostajesz z powrotem 3% wartosci transakcji co przy tej kwocie daje okolo 15 funtow a wiec cena nam znowu spada do 481 funtow
do tego jesli kupujesz w normalnym sklepie typu jessops to masz mozliwosc skorzystania (jako ze posiadasz dowod zakupu i kod kreskowy) z promocji canona i wykorzystania takie vouchera na 70funtow - http://cgi.ebay.co.uk/70-Cash-back-voucher-Canon-EF-17-40mm-f4-L-USM_W0QQitemZ270047437899QQihZ017QQcategoryZ30070Q QrdZ1QQcmdZViewItem
a wowczas cena spada juz do smiesznych 411 funtow
oczywiscie w tym jest wliczona darmowa przesylka, ktora dochodzi w ciagu 3 dni roboczych, bezproblemowa wymiana na inny egzemplarz jak ci sie cos z tym nie podoba, gwarancja itd.
wiec pytanie czy oplaca sie oszczedzic te 11 funtow roznicy pomiedzy sklepem ze wszystkimi jego udogodnieniami a ebay.co.uk na ktorym nie wiesz co kupujesz
pzdr
m.
www.parkcameras.co.uk maja niezle ceny lecz czasami jessops ich przebija
Kogo tam wie, zawsze jak do jessopsa zaglądałem mieli tam najlepszą obsługę porównując z currys.digital i takimi innymi...... fakt faktem mają tylko kamery i aparaty plus akcesoria więc teoretycznie powinni się w tym specjalizować. No chyba, że na Hindusa trafiłeś bo ostatnio zawsze z jak przechodzę przez customer-service mnie szlak trafia hindus po tygodniowym przeszkoleniu i nie ważne czy to router, aparat, czy switch zawsze mnie trafia rozmawiając z nimi. Trza im tłumaczyć co oni powinni mi wyjaśnić heh.
zaraz zaraz - za jaka granica? przeciez nie ma granic :mrgreen:
Tomasz1972
03-11-2006, 23:42
zaraz zaraz - za jaka granica? przeciez nie ma granic :mrgreen:
teoretyk :):):)
Są niestety, też bym wodospad niagara zobaczył a nie mogę :(
mor_feusz
04-11-2006, 00:53
Ja na JESSOPSa nic zlego nie powiem. Lubie na tottenham court road, na Angel, oraz na BANK (tam na dole przy wejsciu do metra) opodal na Cannon street to czasmi porazka (niestety wiekszasc nie wie co robi - za wyjatkiem 1 babki [nie pamietam imienia]) Jednak najbardziej ubie chyba ten na BANK, malutki ale maja to co trzeba a nawet jak chce sie czlowiek pobawic czyms tak dla zobaczenia mozna sie umowic i dostarcza towar do zabawy. czasem trwa to troche (pomimo iz jest malutki jest tam troche sprzetu) Jak chcialem sie pobawic 5D i 1nks oraz ze 4 Lkami to jak bylem w czwartek (kiedys tam) to zalatwiili mi na poniedzialek po poludniu )dodagalem sie ze sie pobawie (dalem paszport i n agodzinke zniknolem) zreszta za kazdym razem jak rzychodze ze swoim trabantem popykac Lkami (o ktorych czesciej mysle - tylko focic sie musze nauczyc) to zaden problrem i zawsze mowia zebym nie pykal w sklepie tylko wyszedl i na loncu i n ajakis czas zniknal - pofocil - zaden problrm. Jest tam tez 1 mloda dziewczyna ktora nade wszystko kocha CANONa - na wekendy sobei bierze sprzet z gabloty - obiektywy z gabloty i foci. Nieeeeeeeeezla jest. Zreszta w weekendy pracuje jako fotograf. Ma 5D (czasmi 1 firowa wypozycza i ma dostep do kazdych obiektywow. Pokazywala zdjecia - niezle jej to wychodzilo. Zanim kupilem trabanta poszedlem - pyknalem to i tamto (pamietam dostalem do reki 70-200) to zeby pokazac ze dzjecia niezle wychodza kazala mi przyjsc za 30 min i druknela mi na A3 katedre St. Pauls (no bo rzut beretem i cyknalem zdjecie). Itak potem kupilem na TCR a nie na Bank ale jest OK. Jessops moze i drozszy ale polecam serdecznie. Mam mile doswiadczenia. (a sie rozpisalem)
Edit:
I jeszcze jesli sie przyjdzie z aparatem i chce sie koniecznie pyknac zdjecie jakims obiektywem to przeszukaja sklepy w londynie, podzwonia i powiedza ze jeslisie pojdzie tam i tam to na pewno bedzie i mozna pocykac i potestowac.
Ja proponuje przesc sie po tottenham court road. Tam jest sporo mniejszych i wiekszych sklepow z elektronika w wielu mozna i nawet trzeba sie targowac, bo potrafia sporo zejsc z ceny. Nie tylko aparaty, ale rowniez komputery, sprzet Dj, szeroko pojete RTV. Ostatnio kupilem moja 30D w sklepie: www.jakobsdigital.co.uk mieli chyba akurat chyba jakas promocje i aparat kosztowal mnie 150 funtow mniej niz w znajdujacym sie po drugiej stronie ulicy bodajze Jessops'em.
Shark-uk
04-11-2006, 09:42
tylko dodam że co do wypowiedzi kolegi miszaqq to te wyliczenia się zgadzają przyznaje racje nie patrzyłem w ten sposób , tyle tylko że te Ł70 to chyba jest tylko bon zniżkowy na następny zakupiony towar więc niby oszczędzasz ale .... bo to ja wiem kiedy coś znowu w canonie kupie?
ps: jeśli się z tym bonem myle to sorki mogłem niedoczytać
tylko dodam że co do wypowiedzi kolegi miszaqq to te wyliczenia się zgadzają przyznaje racje nie patrzyłem w ten sposób , tyle tylko że te Ł70 to chyba jest tylko bon zniżkowy na następny zakupiony towar więc niby oszczędzasz ale .... bo to ja wiem kiedy coś znowu w canonie kupie?
ps: jeśli się z tym bonem myle to sorki mogłem niedoczytać
tak mylisz sie :) ten bon wykorzystujesz zaraz po zakupie, wysylasz chyba dowod zakupu plus kod kreskowy wyciety z opakowania i tenze kupon do canona i w ciagu okolo miesiaca dostajesz czek na 70 funtow !
Ja poprzednio kupująć kodaka (to był display model) kupiłem go za dosłownie pół ceny. Zaoszczędziłem tym sposobem 150 funtów.
Shark-uk
04-11-2006, 10:32
a no to w takim razie zwracam honor :D
tylko czy we wszystkich szkłach teraz takie cóś jest ?
tak mylisz sie :) ten bon wykorzystujesz zaraz po zakupie, wysylasz chyba dowod zakupu plus kod kreskowy wyciety z opakowania i tenze kupon do canona i w ciagu okolo miesiaca dostajesz czek na 70 funtow !
Tylko ta promocja Canona konczy sie wraz z rokiem 2006, wiec trzeba sie spieszyc ;)
Shark-uk
04-11-2006, 16:11
ja kupuje w następnym tygodniu więc jak bedzie to skożystam :D
zawojanin
06-11-2006, 21:47
czy spotkałeś gdzieś statyw BENBO 1 ?
Shark-uk
06-11-2006, 23:30
Ja osobiście nie szukałem więc i nie spotkałem ale na ebay-u widze że jest tego troche .
ps oczywiście na ebay.co.uk
Tu masz link do sklepu...
http://www.fotosense.co.uk/manufacturer_results.asp?oldID=43&ID=202&tabID=
zawojanin
08-11-2006, 19:37
Dzięki za link. Pozdrawiam
Jest sieć sklepów wolnocłowych na lotniskach UK http://www.dixonstaxfree.co.uk/index.cfm?fuseaction=imaging.home§ion=imaging&group=13, zestaw lotnisk http://www.dixonstaxfree.co.uk/index.cfm?fuseaction=dixons.storelocator ciekawe ceny z ubezpieczeniem.
Tak na marginesie to wlasnie dostalem (to dluga historia...) taki statyw i nie mialem okazji go jeszcze sprawdzic poza domem, ale musze powiedziec, ze troche mozolnie sie go ustawia. Ale moze to kwestia wprawy...