Zobacz pełną wersję : Jaki aparacik wybrać?
wojtek_j
02-11-2006, 21:15
Witam.mam canona 350d i teraz chciałem dokupić mały aparacik który można by zabrać wszędzie w kieszeni.Co polecacie?Posiadam na to ok 1000 zł ale jak jest coś ciekawego droższego to wolę poczekać.A co do wymogów to napewno nie chcę mieć nic z dolnej półki i tyle.Czekam na propozycje.
Tak czytając wypowiedzi wielu forumowiczów, to 350d spoko mieści sie w kieszeni, nawet chyba z lampą i gripem ;-)
Witam.mam canona 350d i teraz chciałem dokupić mały aparacik który można by zabrać wszędzie w kieszeni.Co polecacie?Posiadam na to ok 1000 zł ale jak jest coś ciekawego droższego to wolę poczekać.A co do wymogów to napewno nie chcę mieć nic z dolnej półki i tyle.Czekam na propozycje.
Nie wiem czy jeszcze gdzieś są do kupienia, ale ja byłem zadowolony z Canona A510.
Looknij tu (http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/9314) i zobacz czy rzeczywiście są.
wojtek_j
03-11-2006, 08:48
Tyle że 510 ma matrycę 3 mln a ja chciałem coś lepszego.
Kup A610. Obracany ekranik ułatwi spojrzenie na świat z innej perspektywy (ptasiej, żabiej :-))
Sam miałem na niego ochote, ale niestety ważniejszy dla mnie był szeroki kąt i do kieszeni wybrałem Fuji E510.
Tak więc może określ sobie jakieś priorytety...
Jeśli chcesz coś naprawdę małego to kup Ixusa, mam to cudeńko, jest solidne i sprawdza się w dokumentówce a mieści się spokojnie w kieszeni lub na pasku.
Canon A520 lub Canon A610.
M@riusz
Dorzuć może 300zł i kup S2 IS - nowe z gwarancjami są nadal do kupienia na Allegro. Będziesz miał "prawie" lustrzankę w ręku i te wszystkie gadżety typu obracany ekran.
Dorzuć może 300zł i kup S2 IS - nowe z gwarancjami są nadal do kupienia na Allegro. Będziesz miał "prawie" lustrzankę w ręku i te wszystkie gadżety typu obracany ekran.
Jeśli autor wątku będzie miał kieszeń do której wejdzie S2 IS to nie potrzebuje go kupować, bo 350D też mu tam wejdzie :-)
mor_feusz
03-11-2006, 10:58
Powiem tak: na ebayu UK canon ma canon outlet store http://stores.ebay.co.uk/Canon-Outlet popatrz i zapytaj czy dostarczaja do PL, taniej kupisz i 1 rok gwarancji (bez mozliwosci perzedluzenia)