Zobacz pełną wersję : Baterie.
Chcialbym Was zapytać, o co właściwie biega z bateriami zasilającymi aparat i inne urządzenia.
Posiadam gripa, do niego zakładam po 2 szt standardowych akumulatorów, np. 2x720 mAh
lub 2x1300 mAh lub 6 szt akumulatorków AA. Ostatnio kupiłem paczkę "zwykłych" baterii bo nie miałem czasu ładować i przejechałem się. Ani body, ani lampa nie ruszyły.
Czyżby zły styk, albo coś innego.
Pozdrawiam
Dominik
http://canon-board.info/showpost.php?p=202649&postcount=8
Dzięki wielkie Vitez za linka.
Niedowierzając bateriom Samsunga, pokusiłem się o "większy" wydatek i kupiłem alkaliczne AA najlepszych firm, założyłem i poszło ładnie.
Doczytałem również w instrukcji lampy, że w przypadku zwykłych baterii może wystąpić gorszy styk, dlatego zalecane są alkaliczne.
No cóż, Samsung zasili kolorowe, skaczące i hałaśliwe dziecięce zabawki..........
Pozdrawiam
Dominik
Niedowierzając bateriom Samsunga, pokusiłem się o "większy" wydatek i kupiłem alkaliczne AA najlepszych firm, założyłem i poszło ładnie.
Jak juz ci "padna" w aparacie te drozsze alkaliczne to nie zapomnij ze tylko rozmachu im zabraklo - i nadal moga posluzyc w mniej wymagajacym sprzecie (zabawki, zegar).
Przykisiłem te najlepsze i w końcu padły. Zrobiłem na nich 670 zdjęć (zapisałem sobie) w tym około 120-150 z wbudowaną lampą. W międzyczasie korzystałem z AKU. Niestety po wyjęciu były tylko do wyrzucenia.
Pozdrawiam
Dominik.