Zobacz pełną wersję : Jakie urządzenie wielofunkcyjne?
Chcę kupić jakieś małe 3w1 - drukarka, xero, kopiarka. NIe będę na tym drukować zdjęć, po prostu czasami trzeba w domu jakieś pismo wydrukować, coś zeskanować. Znalazłam takie coś: HP PSC 1210 (http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=137602121) . Kusi mnie to, że takie to małe i tanie. Z drugiej strony jeśli to totalny szajs, szkoda pieniędzy. Czy ktoś może coś mi napisać o tej drukarce? Czy jest sens kupować taki sprzęt, jak to opisano w aukcji, z wystawy? A może polecicie coś innego?
Cena bardzo kusząca ale nie wierzę w HP czyli high price ;)
Poza tym odradzam kombajniki atramentowe, pomyśl o podobnym urządzeniu ale laserowym. Tutaj godny uwagi jest Samsung i Canon.
Chcę kupić jakieś małe 3w1 - drukarka, xero, kopiarka. NIe będę na tym drukować zdjęć, po prostu czasami trzeba w domu jakieś pismo wydrukować, coś zeskanować. Znalazłam takie coś: HP PSC 1210 (http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=137602121) . Kusi mnie to, że takie to małe i tanie. Z drugiej strony jeśli to totalny szajs, szkoda pieniędzy. Czy ktoś może coś mi napisać o tej drukarce? Czy jest sens kupować taki sprzęt, jak to opisano w aukcji, z wystawy? A może polecicie coś innego?
Jak kupowałem niszczarkę do dokumentów to dostałem to urządzenie gratis. Kosztowne w eksploatacji (atramenty). Dla sporadycznego drukowania może być, skanowanie OK, ale jedno i drugie tylko w wypadku dokumentów. Dziwny, zasobozerny sterownik, możliwość skanowania prosto do pdf'ow. Dziecinnie prosta obsługa.
Jakby co to po niedzieli mogę go dokładniej pooglądać.
Na mój rozum - podejrzanie tania jak na dobrą jakość ;)
Natomiast mówiąc serio - wrzucenie 3 opcji w jedno urządzenie (i to niewielkich rozmiarów) nie budzi we mnie zaufania. Tym bardziej, że HP nie jest raczej najtańszy w eksploatacji. Specyfikacja techniczna - nie wiem, czy nie na wyrost.
Nie traktuj tego posta, jako chęć obrzydzenia zakupu - ale jestem jakoś tak dziwnie skonstruowany, że tkwi we mnie przekonanie "...jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego...". Ale oczywiście mogę się mylić.
M@riusz
senturion
02-11-2006, 16:37
A kup sobie Canona MP150(160) ja mam i nie narzekam.A i zdjęcia drukuje bardzo dobrze :)
Paweł Grabowski
02-11-2006, 19:43
Ja mam od 2 lat HP1215 do zwyklego drukowania i kopiowania sprawuje sie super. Nabijam tusze w zaprzyjaznionym punkcie za 30 - 40zł i wtedy nawet ekonomika tego urzadzenia nie jest najgorsza. Do domowych lub malej firmy zastosowań jest jak najbardziej OK, przede wszystkim dziwi mnie niezawodnosc tego urzadzeia, ale moze mam szczescie :-).
Pozdrawiam
Paweł
Ja mam od 2 lat HP1215 do zwyklego drukowania i kopiowania sprawuje sie super. Nabijam tusze w zaprzyjaznionym punkcie za 30 - 40zł i wtedy nawet ekonomika tego urzadzenia nie jest najgorsza. Do domowych lub malej firmy zastosowań jest jak najbardziej OK, przede wszystkim dziwi mnie niezawodnosc tego urzadzeia, ale moze mam szczescie :-).
Pozdrawiam
Paweł
Podobnie jak ja - posiadam od paru lat :arrow: PSC 1215 - jeszcze nie kupiłem nowych oryginalnych tuszy, tylko nabijam stare tuszem za 30 zł. :D
W rzeczywistości dla mnie to urządzenie spełnia oczekiwania, niezawodne, małe gabaryty - poprostu dobre.
Dziękuję serdecznie za wszystkie opinie. Zapisałam wszystko i wysłałam męża do Media Markt :) . Kupił HP PSC 3180. Pierwsze wrażenie OK, jeśli by kogoś coś interesowało, mogę sprawdzić.
Witam
Chcę kupić sobie jakieś urządzenie, które będzie mi drukowało zdjęcia, skanowało,drukowało dokumenty. Specyfika mojej pracy polega na tym, że robię m. innymi sekcje zwłok, oględziny miejsc zdarzenia przy których robię dokumentacje fotograficzną. Niestety Prokuratury nie chcą obrazków na płytkach, tylko zdjęcia czy wydruki. A ja nie mam czasu na jeżdżenie do fotografa, wożenie płytek, odbiór zdjęć i ponadto boję się żeby czasem coś np do prasy nie wyciekło. Zdjęcia takie jak wiadomo muszą być dobrej jakości. Czy taki kombajn jak >> HP Photosmart seria C6180 (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF05a/1090051-1090163-7361579-7361579-12715468-12715684.html) << mi wystarczy, czy może byłby lepszy np laser? Ważna jest dla mnie też ekonomia- takich zdjęć w ciągu miesiąca robię 200-400.......
pozdr Robert
Już kupiłem HP C5180
Ciekawe jak się sprawdzi
pozdr Robert
ja mam Hp 1610 - za 350zł:)
sprawdza sie bardzo dobrze, ale nie mam porównania, bo mialem tylko prostą pixme 1500
Już kupiłem HP C5180
Ciekawe jak się sprawdzi
pozdr Robert
Sprawdza się doskonale. Polecam.
pozdr Robert
Polecam Canona MP180. Ostatnio miałem okazję go testować, jak na cenę 360-380 zł pięknie drukuje fotografie, dobrze i szybko skanuje, wydruki tekstu i grafiki też niczego sobie, posiada czytnik kart i PictBridge. Mój Epson CX5400 zostaje daleko w tyle.
od siebie polecam Canona Laser Base MF6530. uzywam od pewnego czasu bardzo sobie chwale :)
cena cos kolo 1500-1600 zl
Już kupiłem HP C5180
Ciekawe jak się sprawdzi
pozdr Robert
Dziś oddaję do MM.
Tacka odbiorcza jakaś wypukła, papier zwija się w harmonijkę (zaczepia o krawędź tacki), skany z zafarbem, nie usuwa mory (ani z automatu, ani programowo). Nie udało mi się zeskanować kilku zdjęć za jednym razem - mimo ustawienia wyszukiwania tejgo w opcjach skanowania obrazu Centrum obsługu HP. Podczas skanowania słychać jakieś głośnie, nieprzyjemne odgłosy, trwa to potwornie długo (nawet preskan by zaznaczyć obszar skanowania)...
Używa może ktoś może Canon Pixma MP610 ? Cena podobna, na papierze lepsza .. a jak w praktyce ?
MichałCh
11-12-2007, 18:16
Ja posiadam HP F4180. Ksero, skaner i drukarka. Wczoraj drukowałem zdjęcia na papierze pół-błyszczącym i ładnie to wygląda :)
Generalnie-polecam.
MP610 mam od wczoraj. Przekonała mnie niska cena wydruku cz/b :) Na razie mogę tylko zrelacjonować pierwsze wrażenie: objętość sprzętu komputerowego w domu potroiła się :D No i wydruk wstępny wygląda obiecująco.