PDA

Zobacz pełną wersję : Sklepy foto w Singapurze.

Kolekcjoner
30-10-2006, 22:17
Kolega jedzie do Singapuru w najbliższym czasie i chce coś tam nabyć. Pytanie?Czy ktoś z was zna jakieś adresy sklepów ze sprzętem - wiadomej marki:)?

PS. Jeśli już było to proszę Moda u usunięcie!

paweleverest
12-08-2008, 23:22
Ja odświeże to pytanie - szczególnie z naciskiem na strefe wolnocłową na lotnisku - czy jest tam jakiś sklep godny uwagi i jaki jest stosunek cen do naszych krajowych ??

akustyk
13-08-2008, 00:16
na Changi Airport nie ma nic godnego uwagi pod wzgledem foto.

w miescie - jak najbardziej. Sim Lim Square: http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=singapore,+sim+lim+square&sll=52.081405,4.335069&sspn=0.020044,0.038624&ie=UTF8&ll=1.302331,103.854082&spn=0.004076,0.004828&t=h&z=18
dojazd metrem zielonym do stacji Bugis i z buta pare metrow. po drodze warto skrecic w lewo w Waterloo Str. - jest fajna swiatynka buddyjska do obfocenia ;)

w Sim Lim Square po wejsciu od razu widac cala galerie sklepow wypakowanych po sufit markami i elami. tylko trzeba pamietac o zasadzie targowania sie, bo ceny na etykietkach choc sa sexy to daleko im do tego, za co mozna sprzet wyniesc. tam poniekad nie godzi sie kupowac bez targowania

zdecydowanie nie polecam reklamowanego jako raj elektroniczny Mustafy. szkoda czasu

paweleverest
13-08-2008, 07:32
na Changi Airport nie ma nic godnego uwagi pod wzgledem foto.

w miescie - jak najbardziej. Sim Lim Square: dojazd metrem zielonym do stacji Bugis i z buta pare metrow. po drodze warto skrecic w lewo w Waterloo Str. - jest fajna swiatynka buddyjska do obfocenia ;)

Szkoda - 4h na przesiadke to niestety bedzie za mało na wyprawy poza lotnisko :(

akustyk
13-08-2008, 08:46
Szkoda - 4h na przesiadke to niestety bedzie za mało na wyprawy poza lotnisko :(
raczej bez szans. dotarcie z terminala do stacji metra i doczekanie sie na pociag moze zajac i z pol godziny. dojazd na Bugis, o ile dobrze pamietam z obowiazkowa przesiadka, to kolejne pol godziny. ze stacji do sklepu jest 15 minut.
no i niby dawaloby to 1,5h na podlubanie, zakladajac, ze da sie tak na styk. ale nie cholery bym nie ryzykowal.

inna kwestia, ze jak sie wejdzie na Sim Lim Square to tak jakby moja corke posadzic przed Misiem Uszatkiem albo Pszczolka Maja - konmi trzeba odciagac, i tez nie zawsze dziala 8-)

pst
16-08-2008, 22:41
inna kwestia, ze jak sie wejdzie na Sim Lim Square to tak jakby moja corke posadzic przed Misiem Uszatkiem albo Pszczolka Maja - konmi trzeba odciagac, i tez nie zawsze dziala 8-)

moj synek też tak ma - używam przekupstwa ;-)
ja bym nie ryzykował i nie opuszczał lotniska

micles
08-03-2011, 15:09
Bump! Dowiedziałem się, że znajoma jedzie na Erasmusa tam, ale sklepów w SimLimSquare jest 487 i nie za bardzo uśmiecha mi się przeklikiwać przez nie wszystkie - pamięta ktoś nazwę sklepu w miarę korzystnego cenowo? Opłaca się w ogóle teraz przywozić z Singapuru? Obawiać się podróbek? ^^

Robson01
08-03-2011, 19:22
[QUOTE=micles;943837]Bump! Dowiedziałem się, że znajoma jedzie na Erasmusa tamQUOTE]

Z Erasmusa?

micles
08-03-2011, 23:07
Faux Pas. Z jakiejś innej wymiany studenckiej.