Zobacz pełną wersję : Nowość na rynku.
Z pewnością to nikogo nie zdziwi, ale US wprowadził kolejną nowość na rynku w postaci ustawy o obowiązku zakupu kasy fiskalnej dla tych , którzy nagrywają jakiekolwiek dane na nośniki cyfrowe. Dotyczy to np.. fotografów ślubnych, kamerzystów, mini studia , itp. tworzących prezentacje, filmy, zapis zdjęć na CD lub DVD i ich sprzedaż. . Ustawa obowiązuje od 01.09.2006. Koszt kasy od ok. 750 PLN.
Dużo zdrowia.
Dominik.
ee tam przeciez klient placi za usluge (filmowanie np.)
a na plycie dostaje pozniej tzw. probke, gratis od firmy
:D
Co to znaczy "próbkę" według Ciebie Kane ? Może połowę zdjęcia, albo minutę prezentacji ?
Pozdrawiam
Dominik.
tomisiek
30-10-2006, 12:28
Z pewnością to nikogo nie zdziwi, ale US wprowadził kolejną nowość na rynku w postaci ustawy o obowiązku zakupu kasy fiskalnej
no, mnie to zdziwiło...., że urząd wprowadził ustawę. mnie uczono, że raczej sejm / senat odpowiada za ustawy. ale dawno nie oglądałem wiadomości, możę się cuś zmieniło.... :mrgreen:
dużo uśmiechu
tomisiek
Co to znaczy "próbkę" według Ciebie Kane ? Może połowę zdjęcia, albo minutę prezentacji ?
Pozdrawiam
Dominik.
wersję "demo" z napisami tytułowymi w czcionce np. times new roman, a nie wybranej przez klienta ;) Głupi przepis, ale akurat banalnie prosto go obejść.
wersję "demo" z napisami tytułowymi w czcionce np. times new roman, a nie wybranej przez klienta ;) Głupi przepis, ale akurat banalnie prosto go obejść.
Otoz to, wystarczy ze w umowie nie ma nic o plycie.
Zakk Wylde
30-10-2006, 17:12
Właśnie....
Najlepiej niech wszyscy ktorzy pożyczają, sprzedaja, kub kpują kupią sobie kase fiskalną...
Za niedługo to osoby ktore używaja allegor.pl też będą musieli kupić kasę :P