PDA

Zobacz pełną wersję : IXUS 65 Błąd obiektywu

leonikers
29-10-2006, 18:16
Witam serdecznie wszystkich, to moj pierwszy temat bo mam spory problem

Aparat najprawdopodobniej byl wlaczony i upadl z wysokosci ok. 1m na ziemie obiektywem w dol (chyba). W kazdym razie teraz obiektyw jest caly czas do pollowy wysuniety, i jak wlaczam go to pokazuje "Blad obiektywu, włącz aparat" i sam obiektyw wykonuje minimalne ruchy, przy tym oczywiscie pika ze blad jakis. CO MAM ZROBIC? Czy gwarancja na to zadziała, a czy nie to ile za takie coś wezmą w serwisie o ile to w ogole da sie naprawić! Pozdrawiam

leonikers
30-10-2006, 11:32
i co naprawde nikt nie wie co to moze byc ?

Vitez
31-10-2006, 02:45
i co naprawde nikt nie wie co to moze byc ?

Najprawdopodobniej serwis wie.
Ja stawialbym po prostu na mechaniczne uszkodzenie.
Wyslij do nich ale piszac ze nagle przestal dzialac, bez wdawania sie w szczegoly - jak nie beda uparci to gwarancja lyknie, jak beda uparci to napisza "uszkodzenie z winy uzytkownika, koszt naprawy tyle i tyle" .
Uprzedze nastepne pytanie - nie wiadomo ile moze kosztowac naprawa tego uszkodzenia dopoki nie wiadomo dokladnie co sie uszkodzilo - decyzja nalezy do serwisu.
Szacunkowo to naprawa obiektywow chodzi od kilkudziesieciu do kilkuset zlotych - zalezy ile robocizny i czy jedna zebatka czy tez caly silniczek poszedl...

leonikers
31-10-2006, 17:33
dzieki, zobaczymy kumpel zepsul i to on wysyla do serwisu,zobaczymy co odpisza

gietrzy
31-10-2006, 18:15
dzieki, zobaczymy kumpel zepsul i to on wysyla do serwisu,zobaczymy co odpisza

390 PLN :) Przerabiałem to z Ixusem chyba drugiej generacji.

pluti
19-11-2006, 14:22
dzisiaj u mnie pojawil sie identyczny problem w POWERSHOcie SD600, z tą tylko różnicą że mnie aparat nigdy nie upadł i nigdy nie był narażony na mechaniczne uszkodzenia dlatego tymbardziej jestem zdziwiony tą sytuacją. Co gorsza aparat kupilem w USA i na Polskę nie ma gwarancji :/