Zobacz pełną wersję : Co to jest spust migawki typu SOFT TOUCH?
ErnestPierwszy
26-10-2006, 14:43
400D, 30D i pewnie inne nowe modele (a i analogi też to miały) mają spust migawki typu "soft touch".
Szukałem (ale słabo) informacji o tym na sieci i nic ciekawego nie znalazłem.
Czym się taki przycisk różni od tego w moim 350D?
Dzięki.
a to nie chodiz przypadkiem o to ze masz dwu stopniowy system migawki.Najpier ostrosc potem strzal??
Wg tego http://www.canon.co.jp/Imaging/eosdigital2/specifications.html w 350d też jest Soft Touch.
Tomasz Golinski
26-10-2006, 16:20
Myślę, że to jest to, co różni spust w Eosach od spustu w Zenicie :D
Migawka typu soft-tacz to taka, jak ktoś na przykład zgubi spust w IXUS'ie i później musi sobie jakoś inaczej radzić :mrgreen:
Migawka typu soft-tacz to taka, jak ktoś na przykład zgubi spust w IXUS'ie i później musi sobie jakoś inaczej radzić :mrgreen:
No to pokulalem ze śmiechu:-D Ach,ten seriwis C się za ludźmi ciągmnie;)
Migawka typu soft-tacz to taka, jak ktoś na przykład zgubi spust w IXUS'ie i później musi sobie jakoś inaczej radzić :mrgreen: klasssa:mrgreen:
a to nie chodiz przypadkiem o to ze masz dwu stopniowy system migawki.Najpier ostrosc potem strzal??
Zenith tez ma dwustopniowy system migawki. Pierwszy stopien uruchamia swiatlomierz, a drugi zwalnia migawke. No ale fakt ze trudno go nazwac soft-touch, po zrobieniu rolki filmu nie da rady poklikac juz myszka.