Zobacz pełną wersję : Cena 30D w sklepach i Allegro:)
ErnestPierwszy
24-10-2006, 10:40
Tak sobie porównuję ceny na sieci oraz w normalnych sklepach w centrach handlowych i ku mojemu zdziwieniu spostrzegłem, że sieć FOTOJOKER ma bardzo dobrą cenę na body 30D!
Nie jest to moja jakaś reklama tej sieci sklepów, ale zdziwiło mnie, że jednak da się sprzedawać najnowsze llustrzanki cyfrowe w detalicznych sklepach po cenach wręcz tipowskich. Baa nawet na Allegro ceny są wyższe np 4850-5100 zł za body. Oczywiście większość ofert proponuje cenę ok 4400-4500, ale to jest żadna różnica wobec DETLICZNEGO sprzedawcy z autoryzacją Canon Polska.
Pozdrawiam:)
4500 to zaplaciłem w MM 3 miechy wstecz..
... sieć FOTOJOKER ma bardzo dobrą cenę na body 30D!
Czasami mają takie zjawki :-)
Najlepsze było jakiś czas temu z gripami do Trabanta, co je fotojoker sprzedawał po 149zł, a potem lądowały na Allegro po 2 stówki :-) Podobnie zresztą jak plecaki "Cobra"...
ErnestPierwszy
24-10-2006, 11:01
A gdzie w MM sprzedają 30D? W Warszawie nie mają w ofercie nic poza 350-400D.
A gdzie w MM sprzedają 30D? W Warszawie nie mają w ofercie nic poza 350-400D.
Bywaja. ale nie za 4500... ;-/
mario1275
24-10-2006, 12:23
takich aparatów jak 30d bał bym się kupić w fotojokerze swego czasu jak chciałem kupić 300d wpadłem do tego sklepu i jedno to to co te panie wiedziały na temat tego sprzętu a drugie jak go traktowały. przeszła mi wtedy ochota na skorzystanie z promocji
ja kupiłem w Radomiu..
wybór lustrzanek jest spory ( z canona tylko 5d nie było) pozostałe firmy raczej wieszość była wtedy dostępna
ErnestPierwszy
24-10-2006, 13:07
ja kupiłem w Radomiu..
wybór lustrzanek jest spory ( z canona tylko 5d nie było) pozostałe firmy raczej wieszość była wtedy dostępna
Ten Radom i tak jest niezły 30D kosztuje w MM na dziś 4699 zł. To i tak taniej niż "stolyca":)
to jest do negocjacji..;-)
ErnestPierwszy
24-10-2006, 16:08
Eee tam:)
Kupowałem już kilka rzeczy w Fotojokerze i nie było problemów. Jakoś zawsze pani/pan wynosili z zaplecza niemacany model:) Ostatnio gripa do 350D, myślalem, że spakuje tego z wystawy, a pan przyniósł zupełnie nowy w pudełku, niemacany:)
Z tak drogą rzeczą jak 30D może być problem, bo pewnie mają po jednej sztuce na sklepie:(
emisiaczek
24-10-2006, 18:55
Stare przyzwyczajenia widze oglupiaja wciaz ludzi:
Zakupy ( szczegolnie foto ) robi sie w nastepujacy sposob:
1. skapiec.pl znajdujesz cene najnizsza i jesli chcesz odbioru osobistego bez wycieczek po swiecie to wybierasz najblizszy sobie sklep ze skapiec.pl
2. kupujesz lokalna gazete i szukasz wkladki z MM czy innym RTV, choc szanse sa jak 1/100 to czasami maja najnizsze ceny i towar jest w liczbie wiekszej niz 10 sztuk ... tak np bylo ostatnio z a610 mozna go bylo dostac 200 pln taniej niz na skapiec.pl
3. allegro to tylko formalnosc bo jesli chodzi o nowy sprzet to jest drozej no i wiadomo czasem mniej pewnie jesli damy sie nabrac jakiemus cwaniakowatemu sezonowu tipowi. Na ceny allegro nabieraja sie tylko frajerzy a firmy traktuja allegro jako tania reklame.
milych zakupow
Każdy sposób dobry na zakup sprzętu, dla mie liczy się wiarygodność sprzedającego a na każdy swój zakup dostaję upust. Kupuję w sklepie internetowym ale odbieram zawsze osobiście.
Co do MM mają ceny różne w różnych miastach a nawet różne w tym samym mieście. Np. w Warszawie najtaniej jest w MM w Centrum Okęcie.
emisiaczek
24-10-2006, 20:10
Staralem sie zawrzec Twoje wymagania i wydaje mi sie ze w mikro poradniku ;) sa. Zakup przez net ma swoje zalety chocby w mozliowsci zwrotu i oczywiscie najlepiej jesli jest sklep fizycznie ma lokal i jest blisko. MM jest duzo i dlatego potrzebna jest lokalna gazeta, topic w stylu 400d za 2500 ;) moze tylko wkurzyc kogos z innego wojewodztwa. Tak czy inaczej imho allegro jest ostatnim miejscem wartym kupna nowego sprzetu.
ErnestPierwszy
24-10-2006, 20:35
Potwierdzam. Sherpa 600R na Okęciu (Wawa) kosztował 379 zł a w Markach429 zł. Ale na Okęciu nie mają LowPro a w Markach jest wybór, choć ceny z kosmosu...
MM w Centrum Okęcie.
gdzie to jest, jakas ulica ( nie pytam o lotnisko ;))
ErnestPierwszy
24-10-2006, 23:19
Jedziesz do Janek al. Krakowską i po prawej zaraz za lotniskiem, za światłami, masz centrum handlowe: REAL, AGATA meble, PRAKTIKER i MediaMarkt.
Trudno nie zauważyć:)