PDA

Zobacz pełną wersję : WIA drajwer do 20D pdo WinXPSP2/PL



rys
12-12-2004, 23:41
Witam,

czy ktoś natknął się na problem z drajwerem jak w temacie? Otóż ja sporo czasu poświęciłem na to, aby doprowadzić do sytuacji w której użycie tego drajwera nie generuje na moich Winodws niebieskiego ekranu i to w trybie ekspresowym poprzez ubijanie obsługi USB. Testowałem problem na tym samym komputerze, ale na dwu różnych instalacjach Windows (i jest to samo). Czasami udaje sie uzyskać stabilnośc pracy jeżeli komputer włączony jest przy już właczonym D20. Pościągałem z sieci najnowszy drjawer ... ale nic to nie zmienia - "blue screen" i tyle. Oczywiście można CF włożyć do czytnika i nie bawić się z bezpośrednim połączeniem ... no ale jakbym chciał potestować obsługę "remote"?

pozdrawiam,

tpop
13-12-2004, 00:30
a po co 2 takie same posty?

rys
13-12-2004, 00:58
bo nie wiem jak włożyć jeden post do dwu grup jednocześnie: aparaty cyfrowe i oprogramowanie

kavoo
13-12-2004, 07:14
A dlaczego tylko do dwoch grup? Ja bym w kazdej napsal - wieksza szansa ze ktos przeczyta :lol:

Vitez
13-12-2004, 08:34
bo nie wiem jak włożyć jeden post do dwu grup jednocześnie: aparaty cyfrowe i oprogramowanie

Tu sie nie wklada do dwoch grup jednoczesnie. Tak jak na grupach dyskusyjnych - crossposting zabroniony :P . Musisz sam okreslic do ktorego podforum twoj problem lepiej sie kwalifikuje i tylko tam napisac :P .

Btw mi problem wyglada bardziej na systemowy... sproboj upgrade biosu, sprawdz czy cos innego rowniez na USB nie gryzie sie (najczesciej - drukarka, skaner, *******ki typu joystick czy kierownica ;) ).

satriani
16-12-2004, 22:36
Witam,

czy ktoś natknął się na problem z drajwerem jak w temacie? Otóż ja sporo czasu poświęciłem na to, aby doprowadzić do sytuacji w której użycie tego drajwera nie generuje na moich Winodws niebieskiego ekranu i to w trybie ekspresowym poprzez ubijanie obsługi USB. Testowałem problem na tym samym komputerze, ale na dwu różnych instalacjach Windows (i jest to samo). Czasami udaje sie uzyskać stabilnośc pracy jeżeli komputer włączony jest przy już właczonym D20. Pościągałem z sieci najnowszy drjawer ... ale nic to nie zmienia - "blue screen" i tyle. Oczywiście można CF włożyć do czytnika i nie bawić się z bezpośrednim połączeniem ... no ale jakbym chciał potestować obsługę "remote"?

pozdrawiam,

niestety miałem problem przy instalce via ze sterownikiem usb2, przy win me przy xp problem zniknął, płyta soltek sl75 z chipsetem kt600

Vitez
21-12-2004, 02:17
niestety miałem problem przy instalce via ze sterownikiem usb2, przy win me przy xp problem zniknął, płyta soltek sl75 z chipsetem kt600

Mam plyte Soltek SL75KAV + WinME + najnowszy BIOS + patche do WinME (z Microsoft Update) + najnowszy VIA 4in1 i:
- zadnego problemu z instalacja interfejsu USB 2.0 na PCI
- zadnego problemu z instalacja sterownikow do aparatu

O sprzet trzeba dbac i go odpowiednio tuningowac - zarowno hardware jak i OS jak i software i drivery 8)

satriani
21-12-2004, 08:14
Jasne, ostatnio jak ztuningowałem pc a konkretnie bios to musiałem dokupić kostkę i wgrywać na nowo ja się na tym nie znam i nie chcę , w koncu nie muszę być specjalistą od pc wole zajmować się foto, niestety w moim przypadku jakiekolwiek updaty płyty, drivery, łaty na windowsa również nie pomogły, po prostu pod me nie działało i już a jakakolwiek próba wgrania na siłę kończyła się błędem ochrony windowsa.

Vitez
21-12-2004, 20:15
ja się na tym nie znam i nie chcę

Aha, to wiele tlumaczy 8) .
Komputery wyczuwaja jak zwierzeta czy czlowiek sie ich boi czy tez lubi ;) i jednym nie sprawiaja problemow a innym sie sypia w rekach.
Moj zlom jest krnabrny ale zadbalem o niego tak ze nie mam z nim problemow 8) - informatyk to moj zawod a fotografia to tylko hobby.

satriani
21-12-2004, 20:56
Ja zadbałem w inny sposób, który opisałem powyżej i również mi to nie sprawia kopotów.
Nie sądzisz że do celu można dojść wieloma drogami, a Twoja nie musi być jedyną słuszną?

Vitez
21-12-2004, 21:39
Twoja nie musi być jedyną słuszną?

A gdzie ja napisalem "zrob po mojemu" ?
Napisalem tylko "u mnie dziala" :P