Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tła polipropylenowe

crater
22-10-2006, 15:32
czy ktos z was ma doswiadczenia z takim czyms. Jak to sie sprawoje.chodzi mi kakretnei o kolor czarny takiego tla. Czy to sie oplaca wdaca te 30zł za 1,6x5 m.czy nawet niewato sobie zawracac glowy??

piast9
22-10-2006, 16:31
Ja właśnie idę do kumpeli wypróbować tła z Castoramy :) Czarna i biała agrowłóknina, po 2-3PLN za metr, szerokość 160cm.

skrzat
22-10-2006, 17:09
W pracy wykorzystywaliśmy agrowłókninę jako tło do fotografowania mebli ogrodowych i była OK, tylko problem był ze szklanymi blatami mebli - w tafli odbija się kolor tła. Ale w przypadku szklanych obiektów to zawsze jest problem :)

Routlaw
22-10-2006, 17:38
Ja właśnie idę do kumpeli wypróbować tła z Castoramy :) Czarna i biała agrowłóknina, po 2-3PLN za metr, szerokość 160cm.
No prosze Castorama a jak w centrum włókienniczym zapytałem to oczy zrobili zdziwione...
Daj prosze znać jak to się spisuje.. :)

McKane
22-10-2006, 18:12
Bylo juz nieco na ten temat. Nie mozna fotografowac przedmiotow bedacych za blisko badz ze zbyt duza glebia ostrosci bo pojawia sie faktura.

Generalnie materal jest tani, mocny, raczej sie nie gniecie (pokazywal ktos na tym forum mocno wygnieciony ale tez warunki przechowywania byly dalekie od idealnych), nie swieci sie, jest bardzo lekki. Do amatorskich zastosowan idealny ;)

piast9
22-10-2006, 20:52
No prosze Castorama a jak w centrum włókienniczym zapytałem to oczy zrobili zdziwione...
Daj prosze znać jak to się spisuje.. :)
Bo to nie na ubrania a do ochrony roślin. Do dostania raczej w ogrodniczym a nie centrum włókienniczym.

Sprawuje się ok. Nawijana na rurkę jest gładka i bez załamań. Przy portretach struktura białej tkaniny zupełnie niewidoczna bo jest poza głębią ostrości. Zdjęć nie pokażę.

Czarnej agrowłókniny jeszcze nie zdążyłem sprawdzić.

kami74
22-10-2006, 22:40
(pokazywal ktos na tym forum mocno wygnieciony ale tez warunki przechowywania byly dalekie od idealnych),

Oj dalekie, dalekie :mrgreen: ale w tym tygodniu zamierzam nawińąć ją na coś może sie wyprostuje. Ale potwierdzam, jako tło jest bardzo w porzadku