Zobacz pełną wersję : DVD jakie ?
Zakk Wylde
21-10-2006, 12:08
Witam.
Właśnie chciałbym soibię kupić dvd ale nie wiem zabardzo jakie i co.
Może napisze co potrzębuję.
Po polsku by był
Radio miał
otwarzał txt
Otwarzał dviX orac inne pierdołki.
Mysłałem nad mantą albo viwą albo coś innego... Co radzicie?
Pozdrawiam
Witam.
Właśnie chciałbym soibię kupić dvd ale nie wiem zabardzo jakie i co.
Może napisze co potrzębuję.
Po polsku by był
Radio miał
otwarzał txt
Otwarzał dviX orac inne pierdołki.
Mysłałem nad mantą albo viwą albo coś innego... Co radzicie?
Pozdrawiam
To co opisujesz, to kino domowe, a nie DVD.
Przytym sprzęcie nie ma nad czym radzić.
Kup to co tańsze, co ma dłuższą gwarancję.
Dobrze byłoby jak miałoby możliwość aktualizacji firmware.
Jak to bym brał Recordera z HDD odrazu. Ino PJONIER polecam 8)
A jak zwykły odtwarzacz, to przejedź się do MM i spokojnie wybierzesz 'coś' do 250zł. Tanie to teraz i co wrzucisz to czyta. Tylko CF'ów chyba jeszcze nie ;) :lol: Poszukaj może jakiegoś rankingu w sieci, albo wybierz się do Empiku poczytać takie gazety jak VideoMix itd. Napewno jakieś testy tam znajdziesz.
Ja kupiłem kiedyś Panasonica.
Głównym kryterium wyboru było to, że posiadałem już czarną wieżę Technicsa i ten Panas najlepiej mi wizualnie do kompletu pasował :-):lol:
Ja kupiłem kiedyś Panasonica.
Głównym kryterium wyboru było to, że posiadałem już czarną wieżę Technicsa i ten Panas najlepiej mi wizualnie do kompletu pasował :-):lol:
Swoją drogą gadałem kiedyś z Niemcem na temat sprzętów kina domowego i powiedział, że panuje moda na wygląd. Że wielu jego znajomych wybiera sprzęt ze względu na design - żeby fajnie w mieszkaniu się komponowało :smile:
Zakk Wylde
22-10-2006, 13:13
No Fajnie ale przedewszystkim przydało by się to, by sprzęt był dobry a nie ładny tylko ;)
Myslałem jednak nad otwarzaczani dvd a potem dokupieni głośników (Kupiłem juz 2 kina domowe i 2 zwroty ).
Jakies zepsute były i tyle i wiem ze nie ma regoły ze dvd nie beda tez bez defektów ale....
Kupowałem właśnie wczoraj dla znajomej Denona 1730 + apli 1307 + zestaw 5.0 Wharfedale Crystal.
Polecam, szczególnie odtwarzacz jest bardzo porządny m.in. z wyjściem HDMI i upscalerem do formatów HD.
mario1275
22-10-2006, 15:12
to ja przyłączę się do pytania -czy jest jakiś użytkownik sprzętu firmy a`la MANTA czy inne badziewie i jest z niego zadowolony??
zakk a patrzyles TU (http://www.google.pl/search?q=jakie+DVD+kupic&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a)
po co fotografow sie pytac o DVD nie prosciej sie zapytac jakis kinomaniakow ;-) ?
mario1275
22-10-2006, 17:43
bo to dobrzy koledzy :)
moze i dobrzy koledzy ale czasmi warto sie spytac tych co "w tym siedza" ;-) nie przecze ze tu takich nie ma ale latwiej na inne tamaty uzyskiwac pytania na innych forach specjalizujacych siue w okreslonej tematyce - to jest nawet logiczne ;-)
Zakk Wylde
22-10-2006, 19:49
Jac myslisz ze nie pytałem..
A oni jak my..... Pytaja jaki aparat kupić a temat rzeka :D
Ja mam kino LG XCanvas costam i do obejrzenia filmu i posluchania muzyki bez wygorowanych wymagan w zupelnosci mi wystarcza. Odtwarza wszystkie nagrywane plyty itp. Obsluge w podstawowym zakresie opanowala moja 19-to miesieczna corka, niestety nie chce powiedziec gdzie schowala pilota :? . Znajomy ma Mante i troche narzeka, ze nie wszystko mu czyta. Poza tym Manta to tylko odtwarzacz - nie ma amplitunera - nie wzmacnia sygnalu i nie ma radia. Mante musisz podlaczyc pod amplituner ze zgodnym wejsciem i dekoderem 5.1 zeby miec satysfakcje. Inaczej to mozesz ja podpiac tylko pod tv...
Pozdrawiam
Dominik
to ja przyłączę się do pytania -czy jest jakiś użytkownik sprzętu firmy a`la MANTA czy inne badziewie i jest z niego zadowolony??
Ja jestem. Mam 2 sztuki. Jedną co prawda po 18 miechach szlag trafił w wyniku skoków napięcia (Emperor II) ale mam jeszcze gwarancję. Drugiego sam uwaliłem przy robieniu upgrade'u softu (Emperor III). Poza tym nie ma z nimi problemu. Emperor III ma w przeciwieństwie do Emperora II obsługę filmów kodowanych z opcją QPEL i GMC. Co do nowszych modeli to nie wiem jak się sprawują bo nie miałem potrzeby interesowania się nimi. Biorąc pod uwagę możliwości tego sprzętu przy jego cenie, to nie kupiłbym niczego innego.