PDA

Zobacz pełną wersję : Białystok - gdzie wywołać negatyw

amo
21-10-2006, 00:25
Witam,
Mam pytanie, jak w tytule, gdzie w Białymstoku bez większych obaw mozna oddać negatyw do wywołania? Bardzo proszę o polecenie zaufanego labu.
I jeszcze jedno, gdzie można kupić film FUJI REALA 100/36, jakos nigdzie nie mogę znaleźć.
Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam

Tomasz Golinski
21-10-2006, 00:26
Nie można. Najbliżej to chyba w Warszawie. O każdym ze znanych mi labów mógłbym duuużo opowiedzieć.

amo
21-10-2006, 00:40
Nie można. Najbliżej to chyba w Warszawie. O każdym ze znanych mi labów mógłbym duuużo opowiedzieć.

rzeczy pozytywne, czy przeciwnie...?

proszę o więcej szczegółów

zanussi
21-10-2006, 10:25
negatyw wywołasz w np. Kodaku na Lipowej vis a vis Cristalu, w tej samej sieci na Suraskiej vis a vis biur PZU... o realę popytaj w Pragmaticu na Kilińskiego vis a vis klubu Cabaret ;)

Tomasz Golinski
21-10-2006, 14:48
rzeczy pozytywne, czy przeciwnie...?

proszę o więcej szczegółów
Negatywne, w przeciwnym wypadku bym mógł polecić kogoś :)

gawryl
21-10-2006, 20:23
a propos kupna filmow: zdecydowanie allegro - duzo taniej niz w sklepach. polecam.

amo
22-10-2006, 23:21
Tak się zastanawiam, czy w ogóle zaobserwuję różnicę w efekcie końcowym zmnienijąc film z superii 200 na reala i oddając do wywołania do ktoregoś z labów?
I jeszcze jedna sprawa,
moje wywołanie odbywa się wg zasady : oddaję negatyw, proszę o wywołanie bez korekcji i skan na cd, przegladam cd i ponownie oddaję wywołany film do zrobienia powiększeń - ponownie bez korekcji.
Czy ma to jakiś sens, szczególnie prośba "bez korekcji"?

Tomasz Golinski
22-10-2006, 23:24
Ma sens, ale nie licz, że się do tego stosują :/ Na Suraskiej tragicznie mi skanowali.

Najlepsze jakościowo skany miałem w Futurze na Legionowej, ale potrafili rysować filmy.