Zobacz pełną wersję : 30D kopiuje zdjecia do kompa...
..... zamiast je przerzucic, hm.... instrukcja nie mówi jak dokona wyrzucenie zdjec z karty i przenieść je do kompa. Może czegoś nie rozumiem, ale od czego są Canonierzy - pomocy :?: :mrgreen:
Peri Noid
20-10-2006, 00:00
Rozumiem, że z jakichś powodów nie pasuje ci to, że kopiujesz fotki na kompa a potem w aparacie kasujesz wszystkie albo formatujesz kartę. Z ciekawości - dlaczego ci to nie odpowiada?
Bo soft Canona jest zrypany:) Ja zainstalowałem sobie wczoraj cam2pc. Jest możliwośc przenoszenia fotek. Po co drugi raz aparat włączac i bawic sie w kasowania. Strata czasu:)
30D kopiuje zdjecia do kompa........ zamiast je przerzucic,
I jest to jak najbardziej naturalne zachowanie :-D . Z resztą nie tylko 30 D tak ma.
Może czegoś nie rozumiem
Przez grzeczność nie zaprzeczę... :twisted:
Ale mówiąc poważnie - jest to normalne. Z karty zdjęcia należy usunąć samodzielnie (lub pokombinować z softem...).
M@riusz
Oakhallow
20-10-2006, 08:56
Jeśli używasz Canonowego downloadera, to jest możliowość ustawienia w preferencjach, aby przy kopiowaniu zdjęcia usuwa je z karty. Tracisz w ten sposób tylko możliwość powtórnego zgrania, gdyby coś poszło nie tak w czasie transferu.
Najlepsza metoda, to tak jak koledzy wyżej radzą, skopiować, upewnić się że wszstko jest ok i dopiero czyścić kartę.
Oakhallow
Kolekcjoner
20-10-2006, 22:39
Bo soft Canona jest zrypany:) Ja zainstalowałem sobie wczoraj cam2pc. Jest możliwośc przenoszenia fotek. Po co drugi raz aparat włączac i bawic sie w kasowania. Strata czasu:)
Strata czasu to jest wtedy jak fotki, które kopiujesz polecą w przestrzeń. A przez to że zostały na karcie skasowane to już ich nie odzyszczesz:).
Nortberg
21-10-2006, 00:08
Jeśli używasz Canonowego downloadera, to jest możliowość ustawienia w preferencjach, aby przy kopiowaniu zdjęcia usuwa je z karty. Tracisz w ten sposób tylko możliwość powtórnego zgrania, gdyby coś poszło nie tak w czasie transferu.
Najlepsza metoda, to tak jak koledzy wyżej radzą, skopiować, upewnić się że wszstko jest ok i dopiero czyścić kartę.
Oakhallow
Nigdy mi nie zadzialalo automatyczne kasowanie plikow z karty.
Najgorsze jest to ze sie bardzo dlugo czeka na zaladowanie katalogu :-(
Ale zawsze mozna kupic zewnetrzny czytnik kart :mrgreen:
:mrgreen: z jedenj strony można pokombinować z softem, ale jak coś nie wyjdzie transferem "cut-paste" to umarł w butach - może to własnie przyświecało inżynierom z Canona , po prostu przewidzieli że soft może im się zwalać i na wszelki wypadek defaultowo zrobili "copy-paste" :cool:
dzięki za porady :-D :lol: :grin: