Zobacz pełną wersję : Nabyłem Canon EOS 30D
Będę się chwalił:
Właśnie nabyłem Canon EOS 30 D :razz:
Wstępne "macanie" wypadło baaaardzo pozytywnie (szczególnie w porównaniu z poprzednikiem - tj. EOS 300 D).
M@riusz
Być może i ja niedługo kupię 30-ke. Gdzie kupiłeś i za ile? Ostatnio oglądałem ten aparat w MM w Częstochowie i zdięcia na Lcd miały paskudny zielony zafarb, jak to wygląda u Ciebie?
mjastrzebski
18-10-2006, 20:21
Być może i ja niedługo kupię 30-ke. Gdzie kupiłeś i za ile? Ostatnio oglądałem ten aparat w MM w Częstochowie i zdięcia na Lcd miały paskudny zielony zafarb, jak to wygląda u Ciebie?
A czy nie byl czasem ustawiony jakis dziwny balans bieli na sztywno??
Marcin
Kupiłem (body) -> Tutaj (http://www.blufoto.pl/) za 4.380,- zł.
Fotki nie mają żadnego zafarbowania. Jest O.K.
Polecam 8)
M@riusz
Gratulacje szczęsliwy nabywco! Będzie CI dobrze słuzył. Zafarbowanie? Mi się tylko po zakupie 30D porfel zafarbował... krew go zalała ;-))))
Aparat miał ustawieni fabryczne (bynajmniej tak zapewniał sprzedawca), po zrzuceniu do kompa wszystko wyglądało OK. Właśnie sprzedałem 350D i chciałem "przymierzyć" D80 do ręki(podobno miał się do niej przykleić - artykół w FOTO-VIDEO) no i o niebo lepiej w porównaniu do 350D, ale obok stała 30-ka i nie ma porównania leży jak ulał. Chyba się zapożyczę i kupię.
Bingant, to zobacz jeszcze jak fajnie przykleja się do łapek Nikon D200 :) :) :)
Nie ten pułap cenowy - to po pierwsze, a po drugie w systemie N nie ma takich szkieł jak np. 70-200f4, na kupno których będzie mnie stać. Tam jest ciemno - przepaść - 2.8(drogie). Po sprzedaniu 350ki napaliłem się na D80, ale popatrzyłem na zmianę właśnie pod tym kątem.
Zawsze można kupić Sigmę 70-200/2.8 ;) Z Nikonem powinno być bardzo ok.
...+ Sigmę 18-50/2.8 :)))) i na początek powinno być spoko :) Ja wiem, też się nad tym zastanawiałem....ale miałem już dwie puszki 20D....i było trochę za późno. Nikon ma fantastyczną ergonomię, pewny AF i kapitalny system sterowania błyskiem. Canona wybrałem tylko ze względu na nieco lepszą jakość obrazu i te obiektywy f 4 L.....
Właśnie ta ergonomia w D80 mi nie spasowała. W szególności kółko nastaw, które jest pod spustem migawki. Do 30D i D80 podpięte były Sigmy 70-300 i 30kę trzymało się jakby całą wewnętrzną stroną dłoni i ne musiałem jej tak ściskać jak D80ki.
No wiem... na szkoleniu produktowym Nikona oglądałem D2Xs z 17-35/2.8 i D80 z gripem i DX 18-135...powiem szczerze, że jak po D2Xs wzięło się do ręki D80, to wrażenie było takie, jakbyś najpierw trzymał w ręku prawdziwe UZI, a potem replikę na plastikowe kulki Made In China :) Tak samo jest z D200 i resztą w dół. Myślę, że warto dołożyć do tej puszki...nawet jeśli dobre szkła przyjdą nieco później :)
PS. o rany, chyba zaczynam wczuwać się w rolę...a przecież już po pracy ;)
Gratuluje:) teraz tylko sie cieszyc miec mnustwo czasu, miejsca na kompie i focic focic a wynikami sie dzielic z nami:)pozdrawiam bardzo zadowolona ze swojego nowego 20D Ciri
właśnie, Ciri...żeby z tym czasem jeszcze było tak różowo...
PS. kto ma pożyczyć sagę Sapka ? ;)
Gratulacje szczęsliwy nabywco!
Gratuluje
Dzięki :razz:
Mi się tylko po zakupie 30D porfel zafarbował... krew go zalała ;-))))
No tak, to jest bolesne. Mój portfel ma podobny syndrom (co prawda nie krwawi, ale został ranny... :sad: )
ale obok stała 30-ka i nie ma porównania leży jak ulał (ciach...) 30kę trzymało się jakby całą wewnętrzną stroną dłoni i ne musiałem jej tak ściskać jak D80ki.
Jest dokładnie tak, jak piszesz.
30 D jest jak wpasowany w dłoń. Do tego jest bardzo fajnie wyważony. Ma jeszcze jadną zaletę (dla niektórych osób wadę) - masę. Może to syndrom wielu lat fotografowania ruskimi Zenitami, Kijevami, itp. pancernym sprzętem - ale dla mnie aparat musi mieć swoją wagę. Byc może jest to zwykłe przyzwyczajenie - ale nie chcę się go pozbywać ;) .
M@riusz
Chyba się zapożyczę i kupię.
Ja się zapożyczyłem i kupiłem :grin:
a ja juz na dniach bede miala swoja 30d :)
Ja się zapożyczyłem i kupiłem
Gratulacje :-) !
a ja juz na dniach bede miala swoja 30d
Życzę duuużo cierpliwości. To najgorszy czas - wiesz, że zaraz będzie i nie możesz się doczekać... ;-)
M@riusz
Artur Lewandowski
19-10-2006, 14:14
Doskonale rozumiem waszą radość :) sam niedawno zmieniłem swoje wysłużone choć w pięknym stanie 300D na 30D :) Tego samego dnia miałem okazje porobić zdjęcia na chrzcie. Po całym dniu focenia gdy wziąłem do rąk 300D miałem wrażenie że to zabawka :D
Życzę duuużo cierpliwości. To najgorszy czas - wiesz, że zaraz będzie i nie możesz się doczekać... ;-)
M@riusz
a ponad tydz sprzedalam swojego N ze szklami wiec teraz jestem bez sprzetu :(
Kolekcjoner
19-10-2006, 18:10
(...) Nikon ma fantastyczną ergonomię, pewny AF i kapitalny system sterowania błyskiem. (...)
Myślę że baaaardzo generalizujesz:).
a ponad tydz sprzedalam swojego N ze szklami wiec teraz jestem bez sprzetu :(
Tym bardziej wyrazy współczucia.
(...) Nikon ma fantastyczną ergonomię, pewny AF i kapitalny system sterowania błyskiem. (...)
Myślę że baaaardzo generalizujesz
Science Fiction :?: :twisted:
M@riusz
bartek456
19-10-2006, 23:57
Będę się chwalił:
Właśnie nabyłem Canon EOS 30 D :razz:
Wstępne "macanie" wypadło baaaardzo pozytywnie (szczególnie w porównaniu z poprzednikiem - tj. EOS 300 D).
M@riusz
dzieki wam wsztkim za polecenie tego sklepu www.blufoto.pl kupiłem 400d dostałem na drugi dzien sprzet jest super
pozdrawiam
dostałem na drugi dzien sprzet jest super
Ja akurat sam odbierałem (lubie dotknąć zanim kupię :wink: ). Ale rzeczywiście mogłem odebrać juz na następny dzień rano (a zamówiłem po południu).
M@riusz
Ja akurat sam odbierałem (lubie dotknąć zanim kupię :wink: ). Ale rzeczywiście mogłem odebrać juz na następny dzień rano (a zamówiłem po południu).
A powiedz mi, jaka gwarancje daja klientom? Polska czy Euro? No i jaki dowod zakupu?
A powiedz mi, jaka gwarancje daja klientom? Polska czy Euro?
Euro.
No i jaki dowod zakupu?
Paragon lub faktura.
M@riusz
od dzis i moje lapki smierdza guma z 30d ;)
pozdrawiam