PDA

Zobacz pełną wersję : Coś całkowicie z innej beczki - Open Office

Tomasz Urbanowicz
15-10-2006, 10:18
Witam

Na pewno wielu z Was używa Linuksa i zapewne Open Office (pytanie również dla tych z Was którzy używają Open'a na łyndołsie).

Ukazała się nowa wersja OpenOffice 2.0.4, ale nadal jest problem z numerowaniem (konspektem). Chodzi oto, że domyślnie ustawione jest tak:

1. Coś tam.
....1. Coś tam
....2. Coś tam
2. Coś tam.

Można ustawić na konspekt taki:

1. Coś tam.
....a) coś tam
....b) coś tam
2. Coś tam.

ale nie można (nie mogę?) ustawić tego drugiego jako konspekt domyślny, i gdy znowu zacznę numerować ustawia się ciągle ten pierwszy konspekt. Jest to niewygodne, gdyż za każdym razem muszę zmieniać.

Czy ktoś kto używa OpenOffice zna może rozwiązanie tego problemu? Chodzi o domyślne ustawienie innego kontekstu/numerowania niż jest aktualnie.

Z góry dziękuję za sygestie.

minek
15-10-2006, 22:24
No... i chyba dlatego fajniejszy jest (La)TeX, bo tam nie ma takich problemów (-:

KuchateK
16-10-2006, 07:24
To juz inna bajka... Ale rzeczywiscie, fajniejszy w paru miejscach :D

Jako obejscie zdaje sie, ze jedynym sposobem jest podpiecie sobie skrotu klawiaturowego do stylu listy. Tez mialem kiedys ten problem, upierdliwy dosc, ale do przezycia za ta cene :D

Ciekawe czemu nie dziala podpiecie stylu listy do stylu default. Wydawalo by sie to logiczne... Chyba trzeba zglosic buga.

Tomasz Urbanowicz
16-10-2006, 07:33
Zgłaszałem rok temu już tego buga, ale jeśli możesz spróbuj zgłosić.

KuchateK
16-10-2006, 15:44
A nie napisali przypadkiem ze to taki "ficzer" i nie naprawia? :mrgreen: :twisted:

Tomasz Urbanowicz
16-10-2006, 16:14
Napisali, że dziękują za zgłoszenie buga - miałem nadzieje, że zostanie to poprawiony.