Zeus
11-10-2006, 13:51
Witam
Kupiłem używaną Sigmę 170-500 APO i niestety mam problem
Tzn za pierwszym razem podłaczyłem ją do analagowego body i po nacisnięciu spustu migawki body padło wygladało to tak jakby wyczerpała sie bateria. Próbowałem kilka razy i zawsze było tak samo. Wyłączyłem aparat odczekałem kilka minut i za drugi razem udało mi się zrobić 3 zdjęcia. Efekt taki sobie bo zdjęcia były chyba poruszone bo nie dawały sie do wywołania mimo ze były robione na statywie.
Ponieważ nie mam cyfrowego Canona podjechałem dzisiaj do Media Markt i znowu kiszka.
Jak włączyłem aparat ukazał się komunikat err 99 czyli wyjmnij baterie z załóz od nowa czy cos w tym stylu.
Obiekty sprawdzałem na 3 body 350, 400 i 30 i zawsze to samo.
Co może byc przyczną tego błędu. Czy jest walniety obiektyw?
Byłem w Centrum Sigma w Blue City ale nie potrafili mi powiedzieć czym jest to spowodowane.
W serwisie Sigmy w Gdyni nie ma technika czyli znowu nic się nie dowiedziełem.
Co to może być? Pocieszczcie mnie że to nic goźnego, plissssssss.
Kupiłem używaną Sigmę 170-500 APO i niestety mam problem
Tzn za pierwszym razem podłaczyłem ją do analagowego body i po nacisnięciu spustu migawki body padło wygladało to tak jakby wyczerpała sie bateria. Próbowałem kilka razy i zawsze było tak samo. Wyłączyłem aparat odczekałem kilka minut i za drugi razem udało mi się zrobić 3 zdjęcia. Efekt taki sobie bo zdjęcia były chyba poruszone bo nie dawały sie do wywołania mimo ze były robione na statywie.
Ponieważ nie mam cyfrowego Canona podjechałem dzisiaj do Media Markt i znowu kiszka.
Jak włączyłem aparat ukazał się komunikat err 99 czyli wyjmnij baterie z załóz od nowa czy cos w tym stylu.
Obiekty sprawdzałem na 3 body 350, 400 i 30 i zawsze to samo.
Co może byc przyczną tego błędu. Czy jest walniety obiektyw?
Byłem w Centrum Sigma w Blue City ale nie potrafili mi powiedzieć czym jest to spowodowane.
W serwisie Sigmy w Gdyni nie ma technika czyli znowu nic się nie dowiedziełem.
Co to może być? Pocieszczcie mnie że to nic goźnego, plissssssss.