PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry lab w Szczecinie.

swiderski
08-10-2006, 13:20
Jako, że niedawno zostałem studentem Uniwersytetu Szczecińskiego 8) - przeprowadzilem się do Szczecina. Jak narazie jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o miejsca, w których można dobrze (i najlepiej tanio) wydrukować zdjęcia. Możecie mi coś polecić? Chodzi mi o wydruki cyfrowe, w formacie 15x21 (takie mam przyzwyczajenia :)). Najlepiej by było, gdyby ów lab znajdował się gdzieś w centrum (ale nie jest to konieczne).

Premol
09-10-2006, 10:14
Osobiście korzystam z dwóch labów: w Radissonie - budynek Pazimu (na parterze obok banku Pekao SA) - mają sprzęt Agfy oraz na ul. Mickiewicza 11 (obok ryneczku Pogodno) - Kodak. Ci ostatni robią duże powiększenia - nawet 80x60 i większe.

Polecam szczególnie tych na Pogodnie - ceny dobre - jakość wyśmienita.

Macios
09-10-2006, 10:38
Niestety,
w naszym miescie nie ma naprawde dobrgo labu. Mi lab na pogodnie zniszczyl cenne klisze do recznego wywolania z wyprawy do Papui Zachodniej. Ten w Pazimie - czasem dobrze robi, ale niedawno dostalem skany tez z B&W klisz do recznego, ktore wygladaly, jakby wylano na nie mydliny...
Mieszkamy na prowincji fotograficznej niestety:-(

swiderski
09-10-2006, 11:12
Kurcze, to troche mnie panowie zmartwiliście :-? . Pozostaje mi wypróbować Kodaka na Pogodnie.
EDIT:
Veni, Vidi, ale nie Vici ;). Jako, że mieszkam jakieś 3 minuty pieszo od ul. Mickiewicza postanowiłem się tam wybrać. Na Mickiewicza 11 znajduje się jakaś firma robiąca reportaże foto, śluby itp - nie było nic o odbitkach. Mają otwarte od 16 do 19, czy o tą firmę chodzi?

Premol
09-10-2006, 15:26
Na Pogodnie, obok ryneczku, na ul. Mickiewicza, jest bank PKO BP. Dokładanie obok banku, jest punkt Foto Kodaka - tam robią odbitki !!!.

swiderski
09-10-2006, 18:04
OK, w takim razie jutro wyruszam na poszukiwania. W każdym razie nie jest to Mickiewicza 11 ;)

Edit: Odnalazłem wspominany lab. Jest to Mickiewicza 97 ;). Dzięki Premol.