PDA

Zobacz pełną wersję : [kraków] Ostrowski kolo domu turysty

liquidsound
07-10-2006, 01:22
Witam wszystkich. Wlasnie odebralem prawie 200zdjec wywolanych u tych panstwa i jestem wsciekly. Zdjecia sa przeostrzone, wygladaja tragicznie:!: Wsrod plikow bylo pare sztuk ktorych nie wyostrzalem (nie ma mowy o przeostrzeniu)i te wyszly swietnie. Gdzies czytalem ze laby maja na dzien dobry wyostrzanie ktore w tym przypadku przeostrzylo :/ czy ktos mial z tym labem podobne doswiadczenia??Udalo mu sie wynegocjowac cos?? Nastepnym razem zaniose bez jakiego kolwiek wyostrzania, zobaczymy co wtedy wyjdzie, ale mimo wszystko skoro mialo byc bez ingerencji to chyba nie powinni wyostrzac na labie:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

mattnick
07-10-2006, 01:29
ojoj...współczucia...może ktoś zapomniał albo oparł się o guzik od wyostrzania..albo...czysta ludzka (świńska - chciaż do świń nic nie mam) złośliwość...ten klyent chciał bez inegerencyji...:)

liquidsound
07-10-2006, 01:33
Z Twojej ironi wnioskuje ,ze jestes takim wrednym "panem laborantem".

liquidsound
07-10-2006, 01:34
nie..a nawet jeślibyłbym laborantem (:)) to dla mnie jest klient najważniejszy...w swoim labie nie pobierałbym opłat od otwarcia nośnika :)

Co do ma do rzeczy??

liquidsound
07-10-2006, 01:41
to odpowiedź na Twoje "zarzuty" :)

Suchaj generalnie jesli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to oszczedz swojej boskosci. Uwazasz ,ze bez podstawne??

Tomasz Golinski
07-10-2006, 01:42
Ktoś kiedyś tłumaczył, że dla laboludków wyostrzanie to nie jest "ingerencja" i maszyny defaultowo ostrzą. Trzeba domagać się wyłączenia wyostrzania.

Ja nie miałem takich sytuacji, raczej przeciwne nawet. Zdjęcia przeostrzone na komputerze wychodziły mi dobrze na papierze.

liquidsound
07-10-2006, 01:44
Teraz pytanie czy isc do labolodkow i zapytac co zrobia z tym fantem, czy od razu zmienic laba na inny??

liquidsound
07-10-2006, 01:45
tak właśnie uważam

Gdybym byl taki boski jak Ty to pewnie nie mial bym takich problemow.

Tomasz Golinski
07-10-2006, 01:47
Ja bym poszedł, w labach zazwyczaj pracują ludzie i można z nimi się dogadać. Najlepiej jednak sprawdzać fotki przy odbiorze. Mi czasem zdarzało się, że zrobili korektę z rozpędu i wtedy na poczekaniu puszczali jeszcze raz.

Jeśli ten lab nie jest labem masowym (typu: 99% klientów lubi wyostrzanie, więc fotki są ładne i prosze się nie kłócić z nami!), to powinni pójść na rękę.

liquidsound
07-10-2006, 01:53
przeczytaj jeszcze raz i zastanów się o co Ci chodzi...O nic mi nie chodzi, cwaniakujesz choc nie masz racji. Podnieca Cie licznik postow??

Tomku wlasnie zrobilem blad ,ze moja girlfriend odbierala foty. Napewno do nich pojde bo szkoda kazdej zlotowki, sens w tym ze to nie jest jakies pedantyczne zdziwianie z mojej strony ale przeostrzone sa fotki tak jakbys wzial pierwsza lepsza fote i USM dal z parametrami amount 400%, radius 2 i treshold 3.0 mniej wiecej, a wiec :shock: od razu widac na wlosach i przejscia tonalne nie sa gladkie tylko sie sypia. Mam porownanie bo poprzednio zanosilem zdjecia z kit'a bez wyostrzania i wyszly swietne. Ponoc to jeden z lepszych labow w Krakowie.

mattnick
07-10-2006, 01:55
O nic mi nie chodzi, cwaniakujesz choc nie masz racji. Podnieca Cie licznik postow??

ja cwaniakuję ?? daj spokój napisałem tylko o tym, że w labach są świnie i mają w dupie klientów. Ty napisałeś, że to ja..ja napisałem, że nawet jeśli byłbym laborantem to bym tak nie zrobił...masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ??

liquidsound
07-10-2006, 01:57
Jezeli uzywasz ironi to musisz miec wiedziec ze niekoniecznie moze byc ona dobrze odczytana. Ja to odczytalem w ten sposob, ze drwisz ze mnie ze zdziwiam.

Artur Lewandowski
07-10-2006, 16:32
Witam wszystkich. Wlasnie odebralem prawie 200zdjec wywolanych u tych panstwa i jestem wsciekly. Zdjecia sa przeostrzone, wygladaja tragicznie:!: Wsrod plikow bylo pare sztuk ktorych nie wyostrzalem (nie ma mowy o przeostrzeniu)i te wyszly swietnie. Gdzies czytalem ze laby maja na dzien dobry wyostrzanie ktore w tym przypadku przeostrzylo :/ czy ktos mial z tym labem podobne doswiadczenia??Udalo mu sie wynegocjowac cos?? Nastepnym razem zaniose bez jakiego kolwiek wyostrzania, zobaczymy co wtedy wyjdzie, ale mimo wszystko skoro mialo byc bez ingerencji to chyba nie powinni wyostrzac na labie:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Witaj. Ponieważ od długiego czasu robię odbitki u nich i nigdy nie miałem z nimi problemów proponuję jeśli oczywiście tego nie robiłeś następujące rzeczy. Na sam początek jeśli chcesz u nich robić odbitki poproś jak tam będziesz o profil do PS do ich maszyny. To po to żeby kolory na Twoim monitorze były takie same jak na ich maszynie. Dostaniesz do tego dwa zdjecia do ustawienia monitora. To co do kolorów. Jeśli chcesz aby Twoje zdjęcia wyglądały dokładnie tak jak zrobisz je TY zaznacz przy składaniu zamówienia w uwagach aby nie była robiona żadna korekta. Dotyczy to wtedy wszystkiego łącznie z jasnością i kontrastem dlatego proponuje używanie ich profilu. Jeśli coś Ci nie pasuje w Twoich odbitkach, idź do nich i reklamuj. Nigdy mnie nie olali i zawsze wychodziłem zadowolony.
Pozdrawiam serdecznie.

liquidsound
07-10-2006, 18:36
Dzieki Artur, tak wlasnie zrobie

marekb
08-10-2006, 21:25
:-)ja robie na Kalwaryjskiej, tak prawie naprzeciw KFC Studio ATS - i jestem zadowolony - raz mi lekko schrzanili i na miejscu bez dyskusji koło setki fotek poprawili;-)