Zobacz pełną wersję : Inny sposób na czystą matrycę
Nazywa się CameraBivvy:
http://www.cameraclean.co.uk/acatalog/copy_of_Camera_Protection.html
i tylko 25 funtów w kraju Szekspira...
już sobie wyobrażam zmienę obiektywów w tym worku podczas pokazów lotniczych :lol:
Przecież to sprzęt dla onanistów, a nie dla fotografów... :)
Jeśli kot to lubi to dlaczego nie. Według mnie nieporęczne.
ROTFL :)
Rzeczywiście, pomysł jest INNY :)
Camera not included (http://www.cameraclean.co.uk/acatalog/JU0610WebDual.jpg)
I tyle dobrze :lol: ;)
Camera not included (http://www.cameraclean.co.uk/acatalog/JU0610WebDual.jpg)
Ciekawe, czy kombajn jest included...
nawet 2 :) jak pokryja koszty transportu to kupuje :D
towersivy
02-10-2006, 20:03
Szok, skulnełem sie z fotela.......masakra :smile: kupie sobie przynajmniej kumple bede miec z kogo zrywac boki :smile:
faktycznie śmiesznie to wygląda ale jak dla mnie bomba pomysł :p hrhr serio. Przeciez ja bym miał pełno w gaciach wymieniając gdzies w trudnych warunkach obiektyw. Bo nim bym wymienił to bym miał np. piaskownice i zamek z piasku :p a tak elegancko i sterylnie :)
(smiejcie sie ze mnie śmiejcie :D )
Gdybym miał wylądowac ze sprzętem w lasach tropikalnych, gdzie nie wilgoć,
a robactwo się panoszy tak, że zmiana szkieł jest niemożliwa bez wpuszczenia
kilkunastu sztuk do środka, to bym się nad zakupem tego nie zastanawiał..
Nie widzę tu nic śmiesznego..
DoMiNiQuE
03-10-2006, 14:59
Gdybym miał wylądowac ze sprzętem w lasach tropikalnych, gdzie nie wilgoć,
a robactwo się panoszy tak, że zmiana szkieł jest niemożliwa bez wpuszczenia
kilkunastu sztuk do środka, to bym się nad zakupem tego nie zastanawiał..
Nie widzę tu nic śmiesznego..
No ja akurat widze. Przy sprawnej zmienie szkla pucha jest narazona na atak syfow przez ok 1s i chocby nie wiem co sie dzialo to za duzo syfow Ci tam nie wleci (a nawet jakby to sobie wydmuchasz). No chyba ze Ty jak zmieniasz szklo to dyndasz sobie puszka na szyi i przykrecasz dekielki. Moze trzeba pocwiczyc? ;) Poza tym juz widze rozkladasz ze spokojem tek gadzecik gdy muchy chca Cie pozrec ;)
Polecam jeden z klasycznych filmów NG, z Nicholsem w roli głównej
i historię z jakiegoś dziwnego buszu.. Dwóch asystentów nie dawało
rady zmieniać szkieł, a uwierz mi, że pewnie sami by w coś takiego
wtesy wleźli..
Jak robactwo wlezie do puchy, to tym bardziej do tego namiociku.
Otworek trochę większy.
Sprzęta jak każdy, też może mieć amatora.
eee-dla mnie to kicha. szkla sie szybko wymienia a podczas burzy piaskowej to i tak nic nie pomoze;) zreszta kto by sie z tym namiocikiem pierdzielil kiedy Ci tu przed nosem sie cosik dzieje? moze gdybym zajmowal sie fotografia przyrodnicza i mial czas na grzebanie w tym to tak...ale ze sie nie zajmuje czyms takim to, jak juz pisalem na poczatku - dla mnie kicha;)
a moim zadaniem to najlepsza bylaby mala sprezareczka wytwarzajaca nadcisnienie przed zmiana obiektywu.... wtedy wywialaby wszystkie sysy i nie pozwolila wleciec z zwwnatrz..... takie rozwiazanie swietnie spisuje sie w szafach sterowniczych [komputer] przy maszynach paczkujacych???? trzeba byloby jedynie ten pomysl dopracowac :))))
KuchateK
04-10-2006, 20:05
Bedziesz to nosil? Przeciez to bedzie wazyc w kilogramach. To ja juz wole syfy.
Mój kolega w reklamówce tessco zmieniał szkło :)
ale jaja panowie - ja mam z czasow prl'u taki namiot niby 2 osobowy a le sam ledwo wchodze wiec tego namiociku nie musze kupowac :) swoja droga fajnie by wygladalo w kosciele na slubie zobaczyc taki namiocik w akcji pewnie nawet księżulo by sie zaciął...............................:p :!: :grin:
a gdzie sa te filmy z NG?
nie potrzebuje czegos takiego, mimo ze w gorach jak zagladnalem w wizjer, to zobaczylem lekko rozmytego pajaczka - sympatyczna bestia. pozniej chodzil sobie tam i z powrotem, szkoda ze nie moglem nim wybierac punktow ostrosci. po jakims czasie zniknal, moze zadomowil sie w kukulce, bo tam nie zagladam. chyba powinienem zaczac polowac puszka na muchy zeby biedaczysko nie zdechlo.