Zobacz pełną wersję : Pady EOSa 350D
Witam!
Kupiłem kilka miesiecy temu EOSa 350D i zastanawiam się nad żywotnością tego aparatu. Czy ktoś z Was zna przypadki totalnego padu* 350-ki podczas, powiedzmy, okresu gwarancyjnego?
Jeszcze jedno, w kilku postach znalazłem liczny podające przebiegi Waszych aparatów. Skąd wiecie ile aparat zrobił zdjeć, liczycie pliki które wyszły z niego?
* pad totalny - aparat nie zdolny do zarejestrowania czegokolwiek ;-)
Czy ktoś z Was zna przypadki totalnego padu* 350-ki podczas, powiedzmy, okresu gwarancyjnego?
No to od tego masz gwarancje ;-)
Jeszcze jedno, w kilku postach znalazłem liczny podające przebiegi Waszych aparatów. Skąd wiecie ile aparat zrobił zdjeć, liczycie pliki które wyszły z niego?
Foty sa numerowane w aparacie, chyba, ze wylaczysz w opcjach "kontynuacje numerowania".
No to od tego masz gwarancje ;-)
No tak, ale jeśli np. robiąc ślub, padnie mi aparat to co mi gwarancja pomoże? :-)
No tak, ale jeśli np. robiąc ślub, padnie mi aparat to co mi gwarancja pomoże? :-)
Zaznacz taka ewentualnosc w kontrakcie z mloda (lub starsza) para ;-)
IMO to (pady) dotyczy chyba kazdego sprzetu ...
noo... to na pewno zachęcę ich tym :-) Chciałem sie po prostu dowiedzieć czy takie nagłe usterki zdarzają się czesto i czego dotyczą. Moze trzeba zwracać uwage na jakies konkretne aspekty podczas używania tego modelu aby uchronić sie przed takimi "wypadkami".
Ty to sie chłopie lubisz martwić na zapas co? Nikt Ci na takie pytania nie odpowie bo jedna 350tka drugiej nie równa. Zgodnie z prawami Murphy'ego wszstko co ma pójść źle - pójdzie źle. Ja też mam od kilku miesięcy i takimi pierdołami na zaś się nie martwię. Kumpel ma od poczatku wejścia na rynek, zrobił z 25k zdjęć, aparat lądował był już m.in. w błocie i wszystko działa jak malina. Bier aparata i cykaj zamiast dywagować :-D .
na nagle pady na slubach jest 1 opcja :) dokup drugie body i bedzie po klopocie (np 300d) heh bo nikt nie napisze Ci ze aparat np czesciej sie psuje gdy robisz zdjecia pionowe niz poziome itp bo to sa wypadki losowe i nikt nie jest wstanie przywidziec kiedy jak i dlaczego :( (no chyba ze spadnie itp)
na nagle pady na slubach jest 1 opcja :) dokup drugie body i bedzie po klopocie (np 300d) heh bo nikt nie napisze Ci ze aparat np czesciej sie psuje gdy robisz zdjecia pionowe niz poziome itp bo to sa wypadki losowe i nikt nie jest wstanie przywidziec kiedy jak i dlaczego :( (no chyba ze spadnie itp)
Teoria pion-poziom moglaby byc nader interesujaca :-)
Nie martwie się, ale awarie sie zdarzają, chciałbym wiedzieć jakie...
Normalnie ręce opadają
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12066&highlight=usterki
dobrze, ze nie aparaty ;-) nie dość dokładnie szukałem