PDA

Zobacz pełną wersję : Nie podobaja ci sie drogi w Polsce ? Zobacz te:

Diego
30-09-2006, 20:52
Cudownej pieknosci Autostrada. (http://englishrussia.com/?p=315) Prawda, ze urocza ? :)

This is Russian Federal highway Moscow city - Yakutsk City, named “Lena”, nowadays.
The road doesn’t have asfalt surface, though it is a Federal, vital highway.
Everytime it rains the road gets paralized, these shots are made a few days before the traffic jam for 600 cars got stuck there. Hunger and lack of the fuel followed, according to the witnesses. One woman gave a born to a child right in the public bus she was riding.
Construction team afraids to appear on site because during their previous visit it was beaten by people who stuck in the jam for a few days. People breaking the locks on the trucks, in a search of food and warm cloths.
Fuel, food, firearms and steel tow-line are the things that are needed most these days on this Federal highway.

miszaqq
30-09-2006, 20:59
o f.......... :D

mmsza
30-09-2006, 21:05
A ja muszę za takie zabawy słono płacić :-?

Tomasz Golinski
30-09-2006, 21:07
Wot, kakaja głusz ;)

I pomyśl, że jak się zakopiesz to następny człowiek jest 500km od ciebie :twisted:

Ale z drugiej strony, podejrzewam, że mają tam autostrady takiej klasy, że u nas nie uświadczysz.

stratus
30-09-2006, 21:44
Inwencja twórczą wykazał sie ten który wystawił tam ograniczenie prędkości do 70 km/h :)

KuchateK
01-10-2006, 07:38
A to ograniczenie jak nie pada :) Choc znajac fantazje niektorych przyjaciol ze wschodu to nie byl bym taki pewien czy tylko :)

tadek
01-10-2006, 10:28
tragedia
ale ludziska sie pchaja
tym duzym to sie jakos mniej dziwie ale te osobowki???

p_lar
01-10-2006, 10:33
Inwencja twórczą wykazał sie ten który wystawił tam ograniczenie prędkości do 70 km/h :)

Patamu szto eto ograniczenie dlia tanków :)
Już wiadomo czemu Hitler "ugrzązł" na froncie wschodnim...

mor_feusz
01-10-2006, 12:35
No to "pojechali" na maxa - jestem pod "wrazeniem"

Zakk Wylde
01-10-2006, 21:47
A może coś o polskich drogach pogadamy ;) bo wcale nie są leprzej jakości niż ta w linku podana ;D

Np. u mnie w mieście Bardzo często są stosowane poprzecznie nierówności w celu zmniejszenia prętkości, czasami stuczne postawione przez radnych miasta a czasem ... naturalne np, nierówna droga :D Norma u nas.

Najbardziej mi sie podobało, jak budowali rondo "Solidarności" po 2 tygodniach Solidarność się sypała :D

Bagnet007
01-10-2006, 22:09
A może coś o polskich drogach pogadamy ;) bo wcale nie są leprzej jakości niż ta w linku podana ;D...

To może ktoś z Was widział "dziurę" w Wysowej Zdrój (nie ma tam wiele ulic więc może ktoś zapamiętał) ? Niestety zdjęcia nie mam, rok temu tam byłem, ale skończyła mi się karta pamięci i nie miałem jak uwiecznić. Ale mówiąc w skrócie: jedziesz, patrzysz przed siebie a tam w oddali jedzie auto... nagle znika... Jest to coś w rodzaju krateru po jakiejś małej bombie :-D

Kubaman
01-10-2006, 22:09
Ale z drugiej strony, podejrzewam, że mają tam autostrady takiej klasy, że u nas nie uświadczysz.
czyli znaczy - dla każdego coś miłego. Mnie akurat w takie klimaty mocno ciagnie, tylko czasu ni ma .. :-(

MacGyver
02-10-2006, 01:53
To ograniczenie do 70 km/h to chyba dla czołgów. Ponoć te lepsze rozwijają w terenie ponad stówke ;-)
A swoją drogą to widać że ruskie twardy naród, grzęzną na "brzuchach" ale próbują jechac dalej ;-)