Zobacz pełną wersję : Do Graczy ....
Gracie w "Just Cause"
Zaje***... (jak GTA tylko moim zdaniem lepiej.... ciekawsza)
jestem rozdziewiczony .... choć to raczej małe przekleństwo ....
Expires, 14:39 27-03-2007 :lol:
mattnick
28-09-2006, 19:50
ja w gta sa znalazłem dzielnicę na którą nie przyjeżdża policja...tłukłem łopatą wszystko co się ruszało :)
a pojdzie to na duronie 950 i 256 ram? :)
Dzygit-Dublin
28-09-2006, 20:14
battlefield 2
To jest granie szczegolnie on-line
Statystyki (http://bf2s.com/player/45402888/)
a są tu może fani RPG? Jakiejś ciekawszej i dłuższej rozgrywki?
Poproszę o jakieś ciekawe propozycje do grania, bo w rynku jestem raczej niezorientowany.
ja ciut pogrywam teraz w obliviona ależ to ma wymagania ;)
to rpg z 3 ew 1 osoby, nieco dziwny styl walki mi osobiscie niezbyt odpowiada :) ale się pewnie przyzwyczaje
wolałem tak z nvn, wrót baldura, tylko że to izometria
a z 3d rpg i podobnych podobał mi sie bardzo styl walki w revenant'cie ale to było daaawno ;)
Kubamanowi polecam obliviona(ładny jest napewno, rozbudowany także) i mocną maszyne
pozdrawiam
A może gra tu ktoś w RTS-y ?
My z DoMiNiQuE gramy w AA :)
DoMiNiQuE
28-09-2006, 21:05
Jak ktos ma nieodpara pokuse strzelic mi w plecy to zapraszamy na AA ;)
a są tu może fani RPG? Jakiejś ciekawszej i dłuższej rozgrywki?
Poproszę o jakieś ciekawe propozycje do grania, bo w rynku jestem raczej niezorientowany.
Jak RPG to tylko prawdziwe RPG a nie jakies tam komputerowe (ble)
Warhammer rulz :mrgreen:
Bagnet007
28-09-2006, 21:25
A może ktoś szaleje w Richard Burns Rally lub Flight Simulator (choć FSa można narazie skreślić bo przerobiłem joystick na trzeci pedał do RBR :mrgreen:) ?
EDIT: Właśnie, w AA też mogę pograć.
KuchateK
28-09-2006, 21:38
A co to AA? :mrgreen:
Jak RPG to tylko prawdziwe RPG a nie jakies tam komputerowe (ble)
Warhammer rulz :mrgreen:
tylko do prawdziwego potrzeba dużooo czasu i dobrego prowadzącego.
W Obliviona też właśnie pogrywam, choć ze względu na brak czasu sporadycznie. Czekam na polskiego Wiedźmina, ale co oprócz tego się dzieje w temacie to zupełnie nie wiem.
liquidsound
28-09-2006, 21:50
Z rpg to ciupie w sage baldur's gate i icewind dale:D gram juz n'ty raz i jeszcze mi sie nie znudzilo8-)
DoMiNiQuE
28-09-2006, 21:58
EDIT: Właśnie, w AA też mogę pograć.
No to wskakuj -> 69.12.9.133:1716 :)
Podpiszę się też pod tym..
DoMiNiQuE
28-09-2006, 22:15
Ty akurat powinienes wiedziec ;)
www.americasarmy.com :)
<minek:~>$ telnet 69.12.9.133 1716
Trying 69.12.9.133...
telnet: connect to address 69.12.9.133: Connection refused
DoMiNiQuE
28-09-2006, 22:25
<minek:~>$ telnet 69.12.9.133 1716
Trying 69.12.9.133...
telnet: connect to address 69.12.9.133: Connection refused
Na telecie swiat sie nie konczy :-)
Tomasz Golinski
28-09-2006, 22:34
W Obliviona też właśnie pogrywam, choć ze względu na brak czasu sporadycznie. Czekam na polskiego Wiedźmina, ale co oprócz tego się dzieje w temacie to zupełnie nie wiem.
Oblivion troche nudny i zbyt prymitywny ma główny wątek... Morrowind był sporo lepszy w tym względzie. Graficznie jednak ładny i sympatycznie się gra.
Ale i tak wole klasyki, np. Betrayal at Krondor albo Anvil of the Dawn...
DoMiNiQuE
28-09-2006, 22:35
To jak w to grać?
Trzeba sciagnac sobie gre z www.americasarmy.com (2.4GB)
Bagnet007
28-09-2006, 23:18
Dziś już nie dam rady, ledwo przy klawiaturze siedzę a co dopiero grać. Może by kiedyś zrobić jakiś turniej Canonierów :-) ?
No jakby był serwer dla canoninerow, jak ktos chetny to niech postawi serwer......... dzis kilka razy dominika zabiłem :mrgreen:
DoMiNiQuE
28-09-2006, 23:27
No ba :D bylo za*****cie (jac, sam sie wymoderowalem :D) Mozemy zorganizowac jakis meczyk. Najlepiej jak dogadamy sie na ircu (ircnet -> #canon)
Tomasz Golinski
29-09-2006, 01:08
(ircnet -> #canon)
Dla precyzji: polnet, czyli serwery xxx.ircnet.pl. Ircnet to serwery xxx.irc.pl. Taka podpucha.
KuchateK
29-09-2006, 03:30
Ty akurat powinienes wiedziec ;)
www.americasarmy.com :)
Reklamy rekrutacyjne armii jakos tak nie bardzo do mnie docieraja :) Zdaje sie, ze reklamowali ta gre w TV jakis czas temu. Ale ciagle jakies reklamy sa "join the army now", wiec juz nie slucham :mrgreen:
Za wersje linuxowa trzeba ich pochwalic...
:D
Age of Empires - Conquerors, już niezłych parę lat. Oczywiście online :D
Hellfire
29-09-2006, 10:05
Colin McRae Rally to moja ulubiona gra! Ze szczególnym naciskiem na dwójke i czwórke (choć gdzieś mi jedną płyte wcięło i nie mam jak zainstalować). Ogólnie to gram głównie w samochodówki. Colin, Need for Speed, Toca :)
a ja się uzależniłem od Call of Duty United Offensive :)
Najczęściej tu 195.205.119.231:28960
Quake 2 CTF, Quake 4 CTF, Heroes of Might & Magic (wszystkie, obecnie 5tke i czekam na dodatek), Civilization (wszystkie, obecnie 4 choc lezy odlogiem na rzecz heroes), w kolejce czekaja Star Wars Empire at War i Battle for Middle Earth 2 (turowki maja priorytet nad RTS).
Na granie online (poza sporadycznie quakami) brak czasu i ochoty.
A ja ostatnio nie mam czasu na pierdoły i pykne czasem godzinkę w jakieś onlinery. Day of Defeat albo Red Orchestra. Gdyby wyszło Battelfield2 w realiach IIWŚ to bym chyba się uzależnił :)
:D
Age of Empires - Conquerors, już niezłych parę lat. Oczywiście online :D
Gdzie grasz ?
Gdyby wyszło Battelfield2 w realiach IIWŚ to bym chyba się uzależnił :) o to byłoby nas już dwóch.. Bo Battlefield2 samo w sobie realnością i dokładnością szczegółów powala...
Z rpg to ciupie w sage baldur's gate i icewind dale:D gram juz n'ty raz i jeszcze mi sie nie znudzilo8-)
Baldur's Gate 1 i 2, Icewind Dale 1 i 2, NWN, Gothic 1 i 2 :mrgreen: już kilkakrotnie mam za sobą.
Ale teraz z braku czasu nie jestem na bieżąco w grach i nie mam czasu by sobie pograć, chociaż coś w tych klimatach, na pewno bym pomęczył.:D
Silent Planet
29-09-2006, 17:01
Coś widzę, że jako jedyny I am DOOMed...! :mrgreen:
Bagnet007
29-09-2006, 17:24
A Project Entropia ?
ja tam od pieciu lat wierny jestem grze Counter-Strike :p
mattnick
29-09-2006, 21:50
medal of honor spearhead klan [OEA] :)
No trzeba, trzeba, nikt nie mowil ze ma byc latwo :)
Ale w zamian mamy cos co z zadnym komputerowym nasladownictwem rownac sie nie moze :mrgreen:
ale gigant off top ;)
ani jednego postu o just cause ...
napisałem dlatego że jest to gra w pewnym sensie przełomowa a sens tkwi w skali odwzorowania terenu.....przed chwilą zastanawiałem sie do którego lotniska :shock: !!! jechać ok 10 m samochodem aby przenieść się o ok połowy boku całej mapy SAMOLOTEM / helikopterem !!! bo samochodem w tej małej wojence klanów , dyktatury i koki bym nie dojechał tam za łatwo, duża szansa że gdzieś by mnie ktoś zastrzelił, musiałbym się przeprawiać 2 cieśninami morskimi i kilkoma mostami .... i trawało by to z 1h...hehe .... odjazd wierzcie mi..... właśnie przeprowadzam działania polityczno-rozwałkowe w małej dyktaturze z mieszkańcami , klanami, wioskami , czołgami, stolicami wysp, i tyśącem różnych maszyn do przemieszczania się .....
Grałem chyba we wszystkie wymienione gry ale ta ma coś nowego SKALĘ ODWZOROWANIA prawie taką jak trzeba !!!! - niesamowita jest ... nie to abym się jakoś specjalnie nagabywał ale wierzcie mi warto nawet zobaczyć jak się skacze na spadochronie z cesny i spada swobodnie ok 2-3 min w pięknych widokach :-)
Flight Simulator 9 + VATSIM.
I jakieś stare gry typu Superfrog :P
A IMHO gra wszechczasów to Mafia. Szkoda, że nie ma trybu multiplayer, a i o nowej wersji nic nie słychać.
Gdzie grasz ?
www.gamepark.eu
Czeska strona powstała po zamknięciu "Zone" Microsoftu dla AOC. Nie jest idealna, ale jak się nie ma co się lubiło... :D
Bagnet007
30-09-2006, 11:11
Flight Simulator 9 + VATSIM.
I jakieś stare gry typu Superfrog :P
A IMHO gra wszechczasów to Mafia. Szkoda, że nie ma trybu multiplayer, a i o nowej wersji nic nie słychać.
Też zainstalowałem VATSIM'a, ale jeszcze nie próbowałem latać z innymi. Co do Mafii to się zgodzę, a ile lat się na nią czekało :-) W stare gry też lubię (co za zgodność), LBA, KKnD, Transport Tycoon...
liquidsound
30-09-2006, 11:23
Transport Tycoon...Ta, gierka powala i jest niezly wtrzyczasowymaczem:wink: tak samo SWOS. Rozpetam burze: ofkorz wszyscy gracie na oryginalnych grach prawda??:wink: Bo ja osobiscie kupuje zawsze gry ktore mi sie podobaja:D
No np. na steam'ie (DOD, CS, RO) nie da sie grac na grach nieoryginalnych, na szczescie są tanie :-)
Colin McRae Rally to moja ulubiona gra! Ze szczególnym naciskiem na dwójke i czwórke (choć gdzieś mi jedną płyte wcięło i nie mam jak zainstalować). Ogólnie to gram głównie w samochodówki. Colin, Need for Speed, Toca :)
te gry które wymieniłeś to zwykłe arcadówki. Prawdziwe symulatory to Nascar Racing 2003, GT Legends, GTR, GTR2, Richard Burns Rally...
zapraszam na: http://www.simracing.pl/
Tomasz Golinski
30-09-2006, 13:29
ale gigant off top ;)Jaki tytuł wątku, taka zawartość ;)
napisałem dlatego że jest to gra w pewnym sensie przełomowa a sens tkwi w skali odwzorowania terenu.....
The Elder Scrolls II - Daggerfall.
Marcin Jagodziński
30-09-2006, 13:48
nethack ;-) , football manager, half life
Bagnet007
30-09-2006, 14:17
te gry które wymieniłeś to zwykłe arcadówki. Prawdziwe symulatory to Nascar Racing 2003, GT Legends, GTR, GTR2, Richard Burns Rally...
zapraszam na: http://www.simracing.pl/
Może powymieniamy się rekordami z RBR ;) ? Wg. mnie to narazie najlepszy symulator jazdy.
Rozpetam burze: ofkorz wszyscy gracie na oryginalnych grach prawda??:wink: Bo ja osobiscie kupuje zawsze gry ktore mi sie podobaja:D
Ja tez.
Ta półeczka (http://img242.imageshack.us/img242/851/img1542xf8.jpg) to wartosc mniej wiecej nowego Tamrona 17-50 2.8 :roll: .
Tomasz Golinski
30-09-2006, 14:41
Też kupuje, ale nie mam 100% skuteczności. Ale najbardziej irytują mnie zabezpieczenia płyt! Jak mam pirata to mogę sobie grać wygodnie, kupie oryginał to zaraz, a to włóż cd, a to jakieś Starforce (http://www.glop.org/starforce/) albo inne zarazy.
Kolejna wada oryginałów to: spolszczenia! Całkowita porażka. Mało jest gier wydawanych dwujęzycznie. Kojarze tylko Lionheart i Oblivion...
Też kupuje, ale nie mam 100% skuteczności. Ale najbardziej irytują mnie zabezpieczenia płyt! Jak mam pirata to mogę sobie grać wygodnie, kupie oryginał to zaraz, a to włóż cd, a to jakieś Starforce (http://www.glop.org/starforce/) albo inne zarazy.
Z zadna z tych gier co mam na polce nie mialem nigdy problemow z zabezpieczeniami, wkladaniem CD czy inszymi.
Kolejna wada oryginałów to: spolszczenia! Całkowita porażka. Mało jest gier wydawanych dwujęzycznie. Kojarze tylko Lionheart i Oblivion...
A z tym sie zgodze. Doom3, Heroes V - porazka. Civ 4 i Q4 na szczescie mam eng 8)
Bagnet007
30-09-2006, 14:50
Ja tez.
Ta półeczka (http://img242.imageshack.us/img242/851/img1542xf8.jpg) to wartosc mniej wiecej nowego Tamrona 17-50 2.8 :roll: .
Mógłbyś dać jakiś croop z centrum i brzegu :mrgreen: ?
...Kolejna wada oryginałów to: spolszczenia! Całkowita porażka. Mało jest gier wydawanych dwujęzycznie. Kojarze tylko Lionheart i Oblivion...
Też niecierpię spolszczeń.
Mógłbyś dać jakiś croop z centrum i brzegu :mrgreen: ?
A po co?
To NIE jest zdjecie Z Tamrona... zawartosc tej polki kosztowala ok 1300zl stad porownanie.
Zdjecie jest z 17-40 , jpg robiony na szybko, poruszony deczko i wyostrzany mocno - nie bedzie cropow :p
Bagnet007
30-09-2006, 15:00
A po co?
To NIE jest zdjecie Z Tamrona... zawartosc tej polki kosztowala ok 1300zl stad porownanie.
Zdjecie jest z 17-40 , jpg robiony na szybko, poruszony deczko i wyostrzany mocno - nie bedzie cropow :p
Ale ja tak w trosce czy nie masz BF/FF :razz: (jak rasowy onanista sprzętowy)
Ale ja tak w trosce czy nie masz BF/FF :razz: (jak rasowy onanista sprzętowy)
Dziekuje za troske... gdybym cos nie tak zauwazyl w swoich zdjeciach to zajalbym sie sprzetem odpowiednio :twisted: .
Lineage II najlepiej C3 lub C4
Znam paru ludzi co wylądowali przez to na dziekankach.
http://www.lineage2.com
Ja tez.
To moze battle na to kto ma wiecej oryginalow na polce ? :mrgreen:
Jestem gotow stanac w szranki :mrgreen: (i juz czuje ze niepotrzebnie wyrzucilem czesc pudelek ;) )
Bagnet007
30-09-2006, 20:20
Jestem gotow stanac w szranki :mrgreen: (i juz czuje ze niepotrzebnie wyrzucilem czesc pudelek ;) )
Sterowniki też się liczą ?
Znaczy mam zejsc do piwnicy po pudelka z zeszlych lat? ;) (te na zdjeciu najstarsze to zakupione rok temu).
COD.UO na koleżki serwie.
Znaczy mam zejsc do piwnicy po pudelka z zeszlych lat? ;) (te na zdjeciu najstarsze to zakupione rok temu).
Widac ze nowe, bo wszystko dvdboxy - kiedys to sie pakowalo porzadnie - nie ma to jak spore ciezkie kartonowe pudlo :mrgreen:
Pamietam jak jeszcze w czasam amigi kupilem oryginalna cywilizacje - budzilo to respekt sama waga - kupujacy czul za co zaplacil :] nie to co teraz... ;)
Z onlinowych to CS ale nosteam.
Venio gdzie Cię mogę szukać...aby zabić :P
Czy w BG zabicie Sarevoka kończy grę, czy coś tam jeszcze się dalej dzieje (mam dodatek Opowieści z Wybrzeża Mieczy)?
Pierwsza i najwieksza milosc (juz od 6lat) - OperationFlashpoint.. przede wszystkim gra na multi z zespolem zwanym CFOG. Niesamowity klimat rozgrywek..
CS, AA, Q i inne klaustrofobiczne napazanki bez odrobiny myslenia moga sie schowac - taktyka na pierwszym miejscu! :p I te przestrzenie... polacia niczym nieskrepowanej przestrzeni :mrgreen:
http://www.pbase.com/oefpe_01
http://www.pbase.com/czachaofp - troche staresze obrazki z gry
Oryginal OFP i dodatek Resistance mozna kupic za ok. 30zl :) Teraz wszyscy czekaja do listopada na Armed Assalut - jeszcze nie nastepca, ale zmienili tam cala mase rzeczy.. lacznie z fizyka.
Od kilku miesiecy pogrywam tez w LineageII (C4) na polskim serwerze eXistence - calkiem fajnie.. niezle na zrelaksowanie :)
A tak to "macam" niemal kazdy ciekawszy tytul z roznych gatunkow.. niczym raczej nie gardze - lubie wiedziec co sie dzieje.
Najwieksze wrazenie ostatnimi czasy zrobil na mnie Fahrenheit. Gra przeokropnie wciaga swoim klimatem i filmowscia :) Teraz skupiam sie na Call of Chthulu - zapowiada sie niezle!
No to witam w klubie - gram w Americas Army od samego początku :)
COD.UO na koleżki serwie.
a jak się nazywa ten serwer? to może wpadnę...
=[P S K]=Sgt.Routlaw PL
Czacha.. OperationFlashpoint, rzeczywiście klimat i emocje gwaratowane.. super giera. Kiedys naprawde uwielbialem ta grę.. do momentu jak mnie nie wciągnął
Unreal Tournament 2003..! extra zręcznościówka jak dla mnie (Quake się chowa..;-) )
:InfraRed: pozdrawia :grin:
.
A my (ja, mufon, dominique i follman) zagraliśmy partyjke w Q2 :) Miło było, rzeźnia na całego :) Może są chętni na grywanie w takie gry? Najlepiej jakby ktoś mógł serwerek odpalić Q2 (Americas Army byłoby też miło jakby ktoś mógł) to by można było grać czasem. Dziś było dzięki uprzejmości muflona :)
O ktoś odkopał..
Ja sobie strzelam Counter-Strike`a
A tak to Heroesy, NFS`dy, COD.. ale to nie online :|
Jak ktoś ma jakąś ciekawą propozycję online, to pisać, bo bym w cos nowego pograł :)
mattnick
22-01-2007, 02:01
Medal of Honor Spearhead....polecam serwer Old European Alliance...klanowy :) Gram zwykle jako ToFiK
a ja polecam Company of Heroes (http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=3514). RTS jakiego wczesniej nie widzialem. A jak swietnie po sieci mozna pograc. Miodzio.
a tak BTW moze bysmy sie spotkali na jakims serwerku AA skoro jest tu silna ekipa. Moze nawet klanik? :D
DoMiNiQuE
22-01-2007, 11:05
a tak BTW moze bysmy sie spotkali na jakims serwerku AA skoro jest tu silna ekipa. Moze nawet klanik? :D
No ja jestem jak najbardziej za (moze poza klanem ;))
tpop, wejdz wieczorem na irca to sie dokladnie umowimy :)
Moje ulubione mapy w tej chwili to Snake Plane, Interdiction i niesmiertelny Border :-)
Ok trzeba zassać tego AA ;]
A ja se pykam w Ghost Recon i FEAR, a ostatni buszuje na ogame.
A my (ja, mufon, dominique i follman) zagraliśmy partyjke w Q2 :) Miło było, rzeźnia na całego :) Może są chętni na grywanie w takie gry? Najlepiej jakby ktoś mógł serwerek odpalić Q2
Z domu moge podac liste aktywnych jeszcze serwerkow Q2. Moge pograc ale wole Q2CTF (klasyfikuje sie na poziomie 'prawie jak high-skill' ;) ) - od 8 lat gram...
DoMiNiQuE
22-01-2007, 14:13
Z domu moge podac liste aktywnych jeszcze serwerkow Q2. Moge pograc ale wole Q2CTF
To co Vitez, moze jakas partyjka wieczorkiem? :) (wejdz na irca to sie umowimy)
(klasyfikuje sie na poziomie 'prawie jak high-skill' ;) ) - od 8 lat gram...
Choc w sumie to juz sam nie wiem czy chce z Toba zagrac ;)
Eetam Vitez, DM lepszy ;) Pozabijamy sie hehe :) My szans nie mamy ale zawsze można się uczyć od lepszego :)
Eetam Vitez, DM lepszy ;) Pozabijamy sie hehe :)
Jakos zamiast prostego zabijania wole zabijanie dla celu - teamplay i zdobywanie flag.
My szans nie mamy ale zawsze można się uczyć od lepszego :)
Znaczy od kogo? Ostatni raz w DM gralem przez jakies 3-4 mies wlasnie 8 lat temu... potem odkrylem CTFa 8)
A do dobrego railowania wystarczy porzadna myszka, podkladka i wrodzona/wycwiczona celnosc.
Ty za kare ze grasz 8 lat to bedziesz gral tylko z Blasterem :P
Swego czasu grałem w Medala, Call Of Duty, Enclave potem jak założyłem neta to w Battlefield 1942 a potem w Battlefield 2 a coby łapska odpoczęły to w Heroesów. Teraz odechciało mi się grać na kompie i "odkryłem" granie na PS2 i tak: Metal Gear Solid, Medal, Tomb Raider Legend, w sobotę skończyłem God Of War i się zabieram za He-Mana :mrgreen: A przy okazji z gier, które mnie rozwaliły (pozytywnie) swoją pomysłowością i wykonaniem to polecam Lego Star Wars II ;-) W lipcu ma wyjść coś takiego jak Assassin's Creed (http://assassinscreed.uk.ubi.com) i chyba będzie trzeba zmienić konsolę :twisted:
Swoją droga, to jest fajny pomysl na jeszcze bardziej oldskool spotkanie :) Doom legacy i zabronione wszystko oprócz pistoletu/pięści :-D
monisiek
22-01-2007, 19:25
hej, czy naprawde nikt tu nie gra w Diablo??????? jak dla mnie gra kultowa i super sprawa online z paroma osobami. rpg to jedyny paraktycznie rodzaj gry jaki uprawiam :)
ostatnio jako urodzinowy prezent dostalam Guild Wars, ale na razie chodze po omacku.
Ja gram a może raczej grałem od 95roku ale w dobie nowości i super kard graficznych zapomniałem o niej jakieś 5lat temu, dzcieś tam w szafie 1 i 2 = dodatek się kurzy :D
monisiek
22-01-2007, 20:35
no u mnie tez diabelek kurzem porasta ostatnio. zaczelam herosow 5 ale dostalam pare razu w kosc od kompa i na razie moj zapal ochlanal co do tej gry. rozgryzam usilnie guild wars . no i w kolejce czekaja nwn i nwn2(tylko chyba bede musiala pol bebechow w kompie zmienic, zeby mi ta giera poszla :/ )
DoMiNiQuE
22-01-2007, 21:21
Jak ktos ma ochote pograc w quake2 (v3.21) to niech wskakuje - 87.205.89.251 - wlasnie pocinamy :)
Q2.. Jak bym tam w CS`a zagrał chętnie :]
DoMiNiQuE
22-01-2007, 22:01
Q2.. Jak bym tam w CS`a zagrał chętnie :]
dzis jest wieczor gier oldskulowych ;)
Do CS'a trzeba mieć klucz
Zadam nieśmiałe pytanie.... A może ktoś tutaj gra w planszówki? :-D W tzw. nowoczesne planszówki?
Jak ktos ma ochote pograc w quake2 (v3.21) to niech wskakuje - 87.205.89.251 - wlasnie pocinamy :)
Jutro powinienem dac rade. Cwiczcie ;)
może ktoś tutaj gra w planszówki? :-D W tzw. nowoczesne planszówki?
Errm... to znaczy szachy się nie liczą? :-P
Odgrzeję kotleta:-) Jak ktoś lubi COD4 MW to zapraszam na Serwer PARANOICY[HARD]PL.
Wersja standard: 87.105.248.1
KillHouse: 87.105.248.1:28962
Broadcast:87.105.248.1:28961
SZEREGOWY[PL]
Dzygit-Dublin
08-12-2008, 18:57
Sie ma WaldekA
Spoko poszukam cie tam , jak masz xfire to poszukaj dzygit i wysli zaporoszenie to cie dodam i wtedy głos + każdy serwer widać na którym grasz.
Moze być ciekawie jak ping będzie ok powyżej 120 nie gram bo to już LAG.
mam tu paru kolesi z Dublina i okolic i tniemy codziennie jakiś meczyk
Pozdrawiam Darek
Odgrzeję kotleta:-) Jak ktoś lubi COD4 MW to zapraszam na Serwer PARANOICY[HARD]PL.
Wersja standard: 87.105.248.1
KillHouse: 87.105.248.1:28962
Broadcast:87.105.248.1:28961
SZEREGOWY[PL]
Ja tam głównie CSSowiec jestem, a COD4 to tylko single player, ale spróbować można, czemu nie...
Dzygit-Dublin
08-12-2008, 19:21
witam
w cod4 singla nie odpaliłem nawet to mnie nie kreci strzelanie do kompa :), online to jest zabawa spróbuj.
mam propozycje zainstalujcie xfire dobry komunikator i pokazuje gdzie znajomi graja , można się wbić za każdym razem i jest opcja voice czat.
Wygoda i nie trza klepać ip lub szukać sie po sieci nie wiadomo gdzie jest free na www.xfire.com
Darek
Szukam gry/programu, którego nazwy niestety nie pamiętam, może mi pomożecie.
Chodziło o symulację ewolucji gatunków. Była to aplikacja windowsa. Prostą grafiką były przedstawiane lądy i morza, tworzyło się gatunek określając jego parametry np. smakowitość dla innych gatunków itp. Uruchamiała się symulację i sprawdzało jak gatunek rozprzestrzenia się na mapce. W każdym momencie można było dodać nowe gatunki zjadające poprzednie. Gra ta była chyba dołączona do którejś z płyt pcworlda i za nic nie mogę jej znaleźć w sieci.
witam
w cod4 singla nie odpaliłem nawet to mnie nie kreci strzelanie do kompa :), online to jest zabawa spróbuj.
To odpal - CoD4 SP to najlepsza gra w jaką grałem :) A czym się je online to wiem - CoD (pierwsze) a od jakiegoś czasu praktycznie tylko i wyłącznie CS:S.
Dzygit-Dublin
08-12-2008, 20:03
To odpal - CoD4 SP to najlepsza gra w jaką grałem :) A czym się je online to wiem - CoD (pierwsze) a od jakiegoś czasu praktycznie tylko i wyłącznie CS:S.
ja grałem w 1 , 2 ale powiem ze szybszej gry nie widziałem na multiplayera niż cod4.
Dawaj Krzychu na 20 min i zobaczysz :)
polecam
Popieram Krzycha! :)
Mam dłuuugi staż w CS i Team Fortress2, ale singiel w Modern Warfare wymiata :)
Takie klimatu i tempa nie widziałem do tej pory w żadnej produkcji. I potraktuj to nie jako "strzelanie do kompa", tylko jeden z najlepszych filmów akcji jakie widziałeś ;)
A gra ktoś w "Call of Duty 5: World at War" ? kupiłem 3 dni temu - naprawdę wypas, tryb multi wymiata.. z tym że gram na konsoli PS3.. mój login w sony network : artstarz, jakby ktoś był chętny to gram wieczorami ;)
A gra ktoś w "Call of Duty 5: World at War" ? kupiłem 3 dni temu - naprawdę wypas, tryb multi wymiata.. z tym że gram na konsoli PS3.. mój login w sony network : artstarz, jakby ktoś był chętny to gram wieczorami ;)
Serwer World at War też postawimy jak wyjdą pliki pod linuxa. Na COD4 rzeźnia zaczyna się ok 19-20. O tej porze najwięcej graczy się loguje. Dodatki niezbędne do gry zajdują się na http://paranoicy.net/cod.html.
Gregolius
09-12-2008, 11:10
A ja zapraszam do gry w Lineage2. Kapitalna rozrywka dla
niewtajemniczonych www.lineage2.com
CoD 4 a AA zawiesiłem i czekam na wydanie 3.0
A ja zapraszam do gry w Lineage2. Kapitalna rozrywka dla
niewtajemniczonych www.lineage2.com
Zajrzałem, pokopałem, i.. Powiem ci, że na początku przestraszyła mnie nieco jego cukierkowość. Ale potem zrozumiałem czego szukają tam dorośli faceci :mrgreen:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e19893e902da275c)
Gregolius
09-12-2008, 13:58
No powiem Ci ze nie jest tak cukierkowa i kolorowa jak WOW ale grywalność jest znakomita. A grają w nią zarówno młodzi i starzy ma jedną wielką wadę -Wciąga masakrycznie
Ja popykowuje czesto w COD 2 na serwie SnipersDreamLand, dokladnie wymierzony headshot moze mocno poprawic humorek :)
A ja trwonię czas na Heroesie III ( szukam chętnych do grania ), Warcraft II ( tu tez), FM , CS, COD 1 i 5, NBA, FIFA, GTA :evil:
Serwer World at War też postawimy jak wyjdą pliki pod linuxa. Na COD4 rzeźnia zaczyna się ok 19-20. O tej porze najwięcej graczy się loguje. Dodatki niezbędne do gry zajdują się na http://paranoicy.net/cod.html.
tylko że chyba z konsoli na pecetowe serwery nie da się podłączyć.. zresztą z padem bym nie pograł za długo - ciężko hedy walić padem mając za przeciwnika gościa z klawiaturą i myszą.. ale za to grywalność na padzie większa.. nie mówiąc o obrazie w 42calach w rozdziałce 1080p i dźwiękach przez 6 głośników ;), że o wygodnym rozwaleniu sie na kanapie nie wspomnę :mrgreen:
nie mówiąc o obrazie w 42calach w rozdziałce 1080p i dźwiękach przez 6 głośników ;), że o wygodnym rozwaleniu sie na kanapie nie wspomnę :mrgreen:
Chwalipięta:-D
Jego ego musi sobie jakoś zrekompensować (nie)dokładność pada, i fakt że gdyby nie "wsparcie sprzętowe" to miałby problem nie tylko zaliczeniem heada, ale pewnie i samej sylwetki wroga :)
Chwalipięta:-D
Jego ego musi sobie jakoś zrekompensować (nie)dokładność pada, i fakt że gdyby nie "wsparcie sprzętowe" to miałby problem nie tylko zaliczeniem heada, ale pewnie i samej sylwetki wroga :)
he he,dobre.. przecież dokładnie o tym tu pisałem:
zresztą z padem bym nie pograł za długo - ciężko hedy walić padem mając za przeciwnika gościa z klawiaturą i myszą..
co do różnic to powiem tak, przez 3 lata grałem na pececie w Enemy Territory - między innymi dlatego nabawiłem się kontuzji nadgarstka (RSI) - najpierw w robocie 9 godzin przy kompie i potem granie w domu po parę godzin - i jeszcze do tego ciężką myszką logitecha - i nadgarstek wysiadł niestety.. do tego stopnia że co 2 tygodnie cały czas na rehabilitacji się melduję - i nie ma przeproś.. o wzroku nawet nie wspomnę, do tego ciągła pogoń za FPSami, dostrajanie konfigów - pewnie skądś to znacie koledzy ;),
a na konsoli wszyscy mają równe szanse - każdy ma taki sam pad, te same sprzętowe warunki - jedyna zmienna to łącze - ale w dzisiejszych czasach każdy ma przyzwoite.. i wtedy wychodzi kto co potrafi a nie jaki ma konfig..
a po paru latach na myszce przejście na pada łatwe nie jest..
ale za to jest tak jak piszecie "wsparcie sprzętowe" w postaci wygodnej kanapy zamiast ślęczenia przed malutkim 22" monitorem to jest to.. :mrgreen:
no dobra.. napasłem swoje ego i idę paru złych ludzi odstrzelić ;)
ewa_olsztyn
11-12-2008, 10:17
Omatko! Poczytałam sobie i stwierdzam, że Fotoszop z Lajtrumem razem wzięte - to jest małe miki przy tym, o czym Wy tu piszecie :confused:
I żeby nie było - też grywam, ale tylko w szachy i w kulki...
Ostatnia moja dobra gra od tak 2005 roku to Bioshock. Naprawde piekny kawalek softu, wyjatkowy. Wiekszosc nowych gier niestety porazka :/ Dlatego emulator C64 oraz Amigi to u mnie podstawa - stare, piekne gry z czasow mojej wczesnej i pozniejszej mlodosci :)
Gregolius
11-12-2008, 10:47
Gry jak Gry bardzo wciagają a do tego RPG to już masakratory czasu ,nie daj boże online.Ale i tak zachęcam fajna sprawa zabawy dużo no i ludzie :)
Arturs - ale mam nadzieję że się nie gniewasz ??? :lol:
Ale na poważniej - traktuję to jako przyczynek do obrzydliwie stereotypowej dyskusji, konsola vs PC ;) I zdradź mi jak się nazywa taka kontuzja? "Łokieć tenisisty", "skok siatkarza" (staw skokowy) już znam. Twoje to pewnie "nadgarstek grafika/programisty"?? :)
I z tym "malutkim monitorem" to już do końca przegiąłeś :mrgreen:
Omatko! Poczytałam sobie i stwierdzam, że Fotoszop z Lajtrumem ... to jest małe miki przy tym ...
Ewo, bo kobiety z zaskakującą regularnością nie podzielają hobbystycznego ślęczenia facetów przy komputerach :mrgreen:
Gry jak Gry bardzo wciagają a do tego RPG to już masakratory czasu
Gregolius, a co sądzisz o wiedźminie? Opinie skrajne, ale ci którzy widzieli chyba przyznają - uczta dla oczu ;)
Gregolius
11-12-2008, 11:49
Gregolius, a co sądzisz o wiedźminie? Opinie skrajne, ale ci którzy widzieli chyba przyznają - uczta dla oczu ;)
Powiem Ci że kupiłem ta grę w dzień premiery i grałem w nią troszkę czasu ale nie za wiele gdyż niestety Lineage 2 pochłaniał mój czas przeznaczony na rozrywkę ale zgadzam się z jest to gra wyjątkowa i pięknie zrobiona.Niestety gry online maja swoja magię której brakuje w grach takich jak Wiedźmin.Ja ogólnie lubię tego typu gry więc czy to Wiedźmin czy niedościgniony Baldurs Gate, NeverWinter Nights dla mnei są to gry na których widok ostrze wzrok i mich a mi się cieszy.
Oj Baldurs to było to.. Pierwsza w życiu sesja w drobny mak, i kilka poprawek :mrgreen:
Ale przyznam ci rację - wszechmaści online'y zasysają. Jak dla mnie nawet aż za bardzo. Chyba jestem zbyt podatny, i potem świat rzeczywisty ma za duże pretensje o moją nieobecność :twisted:
ewa_olsztyn
11-12-2008, 13:06
Ewo, bo kobiety z zaskakującą regularnością nie podzielają hobbystycznego ślęczenia facetów przy komputerach :mrgreen:
Hmm... Mój facet nie podziela mojego, choć informatyk :mrgreen:
A ja pamietam Silent Hill 2, gdzie potem jako dorosly facet balem sie wyjsc po ciemku do kibla :), potem wyszly chyba ze dwie/trzy czesci, ktore nie mialy tego klimatu,a teraz jest nowa... i znow poczulem dreszczyk przy niej, gdy nawet wlosy na posladkach staja deba... ale uprzedzam, to jest glownie klimat, dzwieki, a nie plytka jak siki na posadzce rozwalka, ze idziesz jak Rambo i walisz w co sie da
A co do RPG-owcow:
Fallout najnowszy jest ciekawy, natomaist Ci co lubili Herosow... Kings of Bounty, choc i tu mamy elementy RPG-a
A i jeszcze dla taktykow i lubiacych Jageda... Hired Guns
A ja pamietam Silent Hill 2, gdzie potem jako dorosly facet balem sie wyjsc po ciemku do kibla :), potem wyszly chyba ze dwie/trzy czesci, ktore nie mialy tego klimatu,a teraz jest nowa... i znow poczulem dreszczyk przy niej, gdy nawet wlosy na posladkach staja deba...
O tak, Homecoming jest moim zdaniem o niebo lepszy od dwóch poprzednich części ;)
Arturs - ale mam nadzieję że się nie gniewasz ??? :lol:
Nie, no bez przesady :mrgreen: , mam nadzieję że jeszcze umiem ropoznać ironię / sarkazm..
I z tym "malutkim monitorem" to już do końca przegiąłeś :mrgreen:
no bo wiadomo że im więcej tym lepiej, mam 22" w robocie to wiem że to malizną śmierdzi ;) - no i od razu wszystkim pececiarzom gul smiga na myśl o graniu na kilka razy większym sprzecie i muszą pisać potem o wielkim ego czy czymś takim :mrgreen: no bo jakoś pocieszyć się trzeba :twisted:
Ale na poważniej - traktuję to jako przyczynek do obrzydliwie stereotypowej dyskusji, konsola vs PC ;)
no dokładnie, chociaż ja jest em nietypowy chyba bo to ja jako stary "pecetowiec" (od około 20 lat posiadacz PC - od 286) i posiadacz Playstation3 od 2 miesięcy przyznaję że przeszedłem na drugą stronę mocy - i nawet napis "sony" mi nie przeszkadza.. do tego oprócz grania robi toto za odtwarzacz DVD, BluRay, mp3, divx (z napsiami nawet), zdjęć (na plazmie wyglądają super) i co tam jeszcze się wymyśli.. no dobra, każdy ma swoje racje - ale moja i tak jest "najmojsza" :mrgreen:
I zdradź mi jak się nazywa taka kontuzja? "Łokieć tenisisty", "skok siatkarza" (staw skokowy) już znam. Twoje to pewnie "nadgarstek grafika/programisty"?? :)
a serio - to moje po polsku nazywa się "Zespół cieśni nadgarstka" - z angielska RSI (Repetitive Strain Injury) (http://pl.wikipedia.org/wiki/RSI_(choroby))
zobacz sobie np. tu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_cie%C5%9Bni_nadgarstka) czy tu (http://zdrowie.onet.pl/1438791,2039,,,,cie_n_nadgarstka_bolesna_dolegliwo _c_biurowa,profilaktyka.html)
poczytaj sobie linki - serio to naprawdę nieprzyjemne i bolesne - jeszcze parę lat temu bym nie uwierzył że takie coś od myszy może się zrobić i każdego kto by mówił żeby robić przerwy czy ćwiczyć rękę np. piłeczką to bym wyśmiał.. a teraz wcale nie jest mi do śmiechu, niestety..
Teraz w domu specjalnie myszki nawet nie mam tylko na laptopie używam tego tableciku a w pracy mam trackbala
Hmm... Mój facet nie podziela mojego, choć informatyk :mrgreen:
Podejrzewam że po całym dniu "przymusowej" pracy przy kompie ma dosyć..
Omatko! Poczytałam sobie i stwierdzam, że Fotoszop z Lajtrumem razem wzięte - to jest małe miki przy tym, o czym Wy tu piszecie :confused:
I żeby nie było - też grywam, ale tylko w szachy i w kulki...
No.. bo to trzeba lubić - a w szachy to się gra na szachownicy a nie ma monitorze ;).. Ja wychowałem się na pierwszych grach typu Wolfenstein 3d czy doom to i teraz lubię postrzelać ;), albo w strategię tylu civilization czy history line pograć..
O Wiekszosc nowych gier niestety porazka :/ Dlatego emulator C64 oraz Amigi to u mnie podstawa - stare, piekne gry z czasow mojej wczesnej i pozniejszej mlodosci :)
no emulatory to fajna sprawa.. jeszcze gry z Atari są fajne.. ale emulator to nie to - w orginale się 10 minut gra wgrywała i trzeba było na palcach chodzić żeby coś się nie porąbało..to były czasy..
Nie, no bez przesady :mrgreen:,... jeszcze umiem ropoznać ironię / sarkazm..
No to szacunek ;) Zauważyłem że ta cenna umiejętność ostatnio zanika w narodzie :)
mam 22" w robocie to wiem że to malizną śmierdzi ;)
Grabisz sobie, oj grabisz.. Ja kilka tygodni temu przesiadłem sie z Iiyamy CRT na budgetowego lcd. I przez te 19" codziennie dostaję rozbieżnego
ja jestem nietypowy chyba bo to ja jako stary "pecetowiec" (od około 20 lat posiadacz PC - od 286) i posiadacz Playstation3 od 2 miesięcy przyznaję że przeszedłem na drugą stronę mocy
Myślę że wcale nie jesteś wyjątkiem. A przynajmniej lada chwila przestaniesz, Sądzę, że w ciągu najbliższego roku skrócimy pod tym względem dystans do reprezentacji reszty świata ;)
A tak na poważniej - sam rozważałem przejście na konsolę, ale piekielnie irytuje mnie upraszczanie i schematyczność konsolowych produkcji. Dopóki "manipulatory" będą wymuszały przycinanie konsolowych tytułów do poziomu 12_latka - dopóty ja się w to nie bawię ;) Słowem czekam na pierwszą, konsolową myszkę :mrgreen:
to moje po polsku nazywa się "Zespół cieśni nadgarstka" - z angielska RSI (Repetitive Strain Injury)
Uwierz mi, nie podważam powagi twojej kontuzji. Pytam o nią tylko dlatego, że jeśli się nie mylę, nabawił się tego mój znajomy - były reprezentant Polski w pistolecie pneumatycznym :neutral:
emulatory to fajna sprawa.. ..ale emulator to nie to - w oryginale się 10 minut gra wgrywała i trzeba było na palcach chodzić żeby coś się nie porąbało..to były czasy..
Widzę że nie tylko ja wspominam te czasy z sentymentem.. :) Magnetofon Atari z Turbo (a wczesniej ZXa bez) i modlitwa o to, żeby sąsiad za ścianą nie trzasnął drzwiami w trakcie wgrywania :mrgreen:
A tak na poważniej - sam rozważałem przejście na konsolę, ale piekielnie irytuje mnie upraszczanie i schematyczność konsolowych produkcji. Dopóki "manipulatory" będą wymuszały przycinanie konsolowych tytułów do poziomu 12_latka - dopóty ja się w to nie bawię ;) Słowem czekam na pierwszą, konsolową myszkę :mrgreen:
A w jakim sensie przycinały do poziomu 12 latka?? bo nie wiem w sumie o czym piszesz? Gry takie same, grywalność taka sama, szanse równe dla wszystkich a nie dla tych z lepszym sprzętem.. ;)
w ogóle to na PS3 jest już "myszka do grania" - poszukaj pod hasłem FragFX
a klawiaturę i mysz na BT można sobie bez problemu odpalić i działa ale po to konsola jest konsolą żeby PCta z niej nie robić..
Uwierz mi, nie podważam powagi twojej kontuzji. Pytam o nią tylko dlatego, że jeśli się nie mylę, nabawił się tego mój znajomy - były reprezentant Polski w pistolecie pneumatycznym :neutral:
Nie piszę o tym żeby wszyscy mi współczuli ;) - pytałeś to piszę, może ktoś wcześnie objawy rozpozna i dzięki temu się może tego ustrzeże..
a swoją drogą to jak blisko od myszki do pistoletu pneumatycznego ;)
a swoją drogą to jak blisko od myszki do pistoletu pneumatycznego ;)
Możesz się chwalić, że kontuzję odniosłeś jak prawdziwy wyczynowiec :mrgreen:
------------------------
A "uproszczenie konsolowych tytułów" do poziomu nastolatka.. No dobra, skrót myślowy ;) Generalnie chodzi mi tylko o jedno. Od czasu kiedy główną platformą stały się dla deweloperów konsole, duża część tytułów jest projektowana w kontekście używalności pada i tv. Są celowo upraszczane jeśli chodzi o mechanikę i zasady. Możesz się z tym nie zgodzić, ale jednak są też znacznie mniej ambitne niż tytuły wychodzące niegdyś na PC. Nie twierdzę, że na konsole nie ma dobrych gier. Wręcz przeciwnie - znam parę genialnych przypadków. Rzecz w tym, że ilość nowatorskich i wymagających tytułów z roku na rok maleje proporcjonalnie do wzrostu ilości sprzedawanych konsol. Niestety najsensowniejsze premiery są już wyłącznie odcinaniem kuponów. Kolejny prequel/sequel/X_quel na nowym silniku. Może nie zauważyłeś, ale wydawcy którzy tworzyli wyłącznie pod PC już dawno znikli z rynku. Albo upadli, albo zostali wchłonięci przez potentatów. Efekt? Żeby funkcjonować, trzeba tworzyć dla największej części giercowego "ciastka". I to tworzyć w ciągu kilkunastu miesięcy (a nie kilku lat jak onegdaj), żeby załapać się na konkretną architekturę konsoli. Więc powstają kolejne potworki, "spajdermeny" na gałkę i kółko z krzyżykiem :) Niestety dominujące nieliczne i chlubne wyjątki.. :cry:
ja tez sie przyznam
pogrywam czasami w CS
zdarzalo mi sie nocki zarywac ale sie uleczylem
mania zaczela sie w ogolniaku kiedy o internecie moglo sie marzyc
znaczy byl ale przez modem i magiczne 0202122 ;D
wiec grywalismy w diablo 1 starcraft duke nukem i quake1 oczywiscie po lanie
na koncentryku ;]
rekord to przejscie diablo w 24h we czworke :D:D:D
potem przyszla pora na warcrafta3 CS
ostatnio zagrywam sie w pracy w CC Generals Zero Hour ale w rozsadnych ramach czasowych;]