Zobacz pełną wersję : G6 vs. Pro 1
Jak wypada według Was porównanie tych 2 aparatów ?
santiblue
03-12-2004, 21:07
wg mnie pro1 to pomylka. cholerne szumy na zdjeciach i obiektyw wcale jak nie L`ka.
G6 ma znacznie lepszą cene jak za te możliwosci. Nigdy nie zdecydowałbym się na Pro1. Mając te pieniadze kupiłbym lustro.
G6 ma znacznie lepszą cene jak za te możliwosci. Nigdy nie zdecydowałbym się na Pro1. Mając te pieniadze kupiłbym lustro.
No po prostu sie pod tym podpisze 8)
djtermoz
03-12-2004, 22:46
Bez dwoch zdan - majac te pieniadze lepiej kupic 300D kit. Zreszta to dotyczy nie tylko Pro1 ale generalnie wszystkich 8 mpx kompaktow.
Natomiast czy Pro1 to porazka to wcale nie jestem taki pewien. Chyba trudno o obiektywne porownanie, ale porownujac fotki z steves-digicams.com powiedzialbym ze Pro1 daje najostrzejsze zdjecia w swej klasie. Mimo tego ze jego obiektyw tylko udaje eLke to jednak byle czym nie jest.
Szumy to inna historia - nie widzialem tego samego zdjecia zrobionego roznymi kompaktami 8mpx przy np. ISO 400 zeby bylo mozna powiedziec jakie sa rzeczywiscie te szumy.
Generalnie ja bym na Pro1 tak nie narzekal. Narzekalbym na WSZYSTKIE 8mpx kompakty bo przy matrycy wielkosci lebka od szpilki sprzedawanie ich jako "profesjonalne aparaty 8 mpx" to po prostu robienie ludzi w balona.
Hej. Problem w tym, że ... sprzęt przywozi mi znajomy z USA. Pro1 wychodzi za 2230 zł, G6 za 2000, te sprzęciki są "pewne" bo znajomi mogą je przewieść samolotem, eos 300d (+2 obiektyw sigma, 512 MB, jakieś duperele), z przesyłką wychodzi 3500, ale musiałby być wysłany paczką, a to mogłoby oznaczać "oclenie" czyli by wyszło 4300 zł, po sprzedaży dupereli i może by wyszło 3700-3800,, tak to wygląda...
djtermoz
03-12-2004, 23:30
sprzęt przywozi mi znajomy z USA.
Hmm, Pro1 w USA chodzi po jakies $715 a 300D kit po $865 tyle ze po wyslaniu "rebate" do Canona (w USA oczywiscie, nie w Polsce) cena tego 300D kit to juz $770. Ja bym sie nie zastanawial - bral 300D o ile znajomy sie zgodzi na wydanie wiecej kasy ktore pozniej moze odzyskac w postaci rebate.
Co prawda dodatkowe $55 to 170zl wiecej...decyzja nalezy do Ciebie.
Hej. Problem w tym, że ... sprzęt przywozi mi znajomy z USA. (...) eos 300d (+2 obiektyw sigma, 512 MB, jakieś duperele), z przesyłką wychodzi 3500, ale musiałby być wysłany paczką, a to mogłoby oznaczać "oclenie" czyli by wyszło 4300 zł, po sprzedaży dupereli i może by wyszło 3700-3800,, tak to wygląda...
Z twojej wypowiedzi wynika ze znajomy nie moze przywiezc 300D tylko musialby byc wyslany paczka ? Dlaczego?
znajomy wiezie jeszcze 3 aparaty, palmtopa i pewnie coś jeszcze , oraz dziewczynę,
tak więc ilość sprzętu jaki wiozą może się wydawać nieco duża celnikom, pro1 jest mniejszy od
eos-a 300d z 2 obiektywam i gadźetami ... a może to złe podejście ?
djtermoz
04-12-2004, 04:18
znajomy wiezie jeszcze 3 aparaty, palmtopa i pewnie coś jeszcze , oraz dziewczynę,
tak więc ilość sprzętu jaki wiozą może się wydawać nieco duża celnikom, pro1 jest mniejszy od
No tak, dziewczyna to rzeczywiscie kawal sprzetu... a tak powaznie to moze sie wydac celnikom lekko podejrzane ale nie musi. 300d na szyje (bo to przeciez "uzywany i wlasny" a nie nowy, drugi aparat do plecaka, 2 pozostale dac dziewczynie a do palmtopa to sie nawet nie przyznawac. Pojdzie.
pro1 jest mniejszy od
Zle podejscie.
Aparat to aparat. Niewazne czy 300D czy kompakcik - jako turystyczny, wlasny go wiezie a ze kilka obiektywow i gadzetow to normalne u "zaawansowanego fotoamatora" :) .
VOYAGEUR
09-09-2005, 10:44
w tym czy Pro1 mozesz kupic za cene G6 tylko w tym ze za te sama cene bedziesz mial gorszy aparat niz G6
No tak, dziewczyna to rzeczywiscie kawal sprzetu... a tak powaznie to moze sie wydac celnikom lekko podejrzane ale nie musi. 300d na szyje (bo to przeciez "uzywany i wlasny" a nie nowy, drugi aparat do plecaka, 2 pozostale dac dziewczynie a do palmtopa to sie nawet nie przyznawac. Pojdzie. Z tego co mi wiadomo karzdy ma prawo zabrac zesoba 3 aparaty fotograficzne bez wnikania w szcegoly