PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Karta CF ? niewidoczna przez komputer

kauki
23-09-2006, 19:30
Witam,
niedawno stalem sie posiadaczem 300d i w zwiazku z tym zakupilem na allegro karte CF kingston 512(43 zl). 3 razy udalo mi sie zrzucic z niej zdjecia na moj komputer ale za 4 razem KLOPS :( komputer nie widzi w aparacie karty :(
Zdjecia moge przegladac normalnie w aparcie ale nie moge ich zrzycic na komputer. Na poczatku myslalem ze cos nie tak mam z kompem, wgralem na nowo sterowniki 300d i w dalszym ciagu nie widzial zdjec z karty. Pozniej wsadzielm do aparatu inna stara karte, ktora komputer znalazl bez problemu i skopiowalem zdjecia tez bez problemu.
Moze ktos z Was spotkal sie z czyms takim ?,
czy odrazu reklamowac karte do sprzedawcy ?
czy jest to problem do rozwiazania ? ktory winika z mojej niewiedzy :confused:

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz:rolleyes:
kauki

szandor
23-09-2006, 20:51
Niezależnie od przyczyny, które powodują twoje kłopoty z transferem, kup sobie czytnik kart. Jest naprawde niezbędny.

Mac
23-09-2006, 21:19
Dobry czytnik kart powinien rozwiązać Twój problem, puszka czasem stwarza problemy przy transferze. Poza tym sugerowałbym sformatować kartę CF.

kauki
23-09-2006, 21:50
Witam,
widze ze mozna liczyc pomoc :) dzieki za podpowiedzi. Wiem ze to moze zabrzmiec glupio, ale z tego co mi piszecie to rozumiem ze z moja karta jest wszystko ? bede wdzieczny jezeli ktos mi krotko odpisze cos o czytniku kart. Czy poprzez czytnik kart bede mogl szyciej zrzuciac zdjecia ? czy przez czytnik kart moge sprawdzac porawnosc pracy karty ? widzialem cos takiego na allegro, na co mam zwracac uwage przy zakupie takigo czytnika
pozdrawiam
kauki

Mac
23-09-2006, 21:59
Wybierz się do MediaMarktu albo zamów w www.cyfrowe.pl, tutaj masz link http://www.cyfrowe.pl/akcesoria.php?producent=Hama&idK=11&idPK1=76
Uzywając czytnika szybciej zrzucisz zdjęcia do PCeta, co do poprawności pracy karty, to jest to możliwe ale musisz mieć stosowny soft, często producenci dołaczają takie programy.