Zobacz pełną wersję : Plener Warszawa lub okolice 23.09.2006
Czy ktoś miałby ochote na wczesnoporanny plener w Warszawie lub pod Warszawą w sobotę 23 września?
Ćwiczyliśmy coś takiego ze Stratusem i Mmaszą, było ciekawie.
Zapraszam.
a moze za tydzien??chetnie sie przylacze :) bede mogl wyprobowac nowy sprzet :))
Co będzie za tydzień jeszcze nie wiem ale w sobotę (30.09.2006) napewno jestem poza Warszawą.
ja jeszcze nie wiem ale tez myslalem wczoraj o jakims wypadzie moze jakies szukanie jesieni o poranku ;-) czyli jakis park... moze agrykola moze lazienki (nie wiem czy nie zamkniete trzeba by z _sekurity_ sie umowic wczesniej)... moze do lsaku mlocinskiego i na ptaszki pozniej? tam sa fajne klimaty a nawet jak sie zdjec nie zrobi to sobie pochodzimy ;-)
Jac koncepcja parku/lasku jest dobra, popaptrzę jeszcze na plan miasta i zastanowię się co jeszcze mogłoby być warte pooglądania i utrwalenia. Zawsze jak mówisz można połazić.
Avadra_K
22-09-2006, 11:45
Jac koncepcja parku/lasku jest dobra, popaptrzę jeszcze na plan miasta i zastanowię się co jeszcze mogłoby być warte pooglądania i utrwalenia. Zawsze jak mówisz można połazić.
Zawsze można jeszcze skoczyć np. do Wilsnowa albo Powsina:mrgreen:
Koncepcja jest dobra, może zatem Powsin? Pozstaje nam tylko ustalić miejsce zbiórki.
Ja miałem obsuwe wyjadu do Krakowa na zlot sie nie załapałem, ale teraz bede przez tydzień w grodzi Kraka i okolicach bliższych i dalszych ..jeśli warszawski plener to ja podobnie jak Crater za tydzień chętnie.
Jac - jesieni będe szukał w dolinie pięciu stawów :)
Avadra_K
22-09-2006, 12:11
Ja co prawda wybieram się do Ojcowa na początku pażdziernika, ale do Powsina w sobotę/niedzielę bym chętnie śmignął
To się przygotuj na typowo małopolskie opłaty za parkowanie :|
Byłem w N parkach narodowych, ale Ojcowski przebił wszystkie jeśli o to chodzi. I to oczywiście negatywnie.
W Powsinie w sobote będziecie mieli kupe ludzi. W lesie zresztą też. Wybierzcie się do Morysina - Park Morysin - ostatnio widziałem tam trochę dużych ptaków... :)
Jeśli Powsin to zdecydowanie rano, trzeba by zacząć o 6.00 a po 9.00 już nas nie będzie. Parku Morysin nie znam jeśli wart jest pleneru to czemu nie. Tak czy inaczej dziś o 21.00 musimy mieć jasność gdzie i kiedy się spotykamy.
Avadra_K
22-09-2006, 12:51
To się przygotuj na typowo małopolskie opłaty za parkowanie :|
Byłem w N parkach narodowych, ale Ojcowski przebił wszystkie jeśli o to chodzi. I to oczywiście negatywnie.
W Powsinie w sobote będziecie mieli kupe ludzi. W lesie zresztą też. Wybierzcie się do Morysina - Park Morysin - ostatnio widziałem tam trochę dużych ptaków... :)
No cuż, jak by Ci to powiedzieć:p
Zazwyczaj mieszkam w "Hotelu pod Kazimierzem" - tzn budynek się tak nazywa, bo hotelu tam nie ma - jest tylko Dyrekcja OPN-u samochód też nie problem, takie moje szczęście :mrgreen:
Ja juz mam koncepcje na ten weekend:
http://canon-board.info/showthread.php?t=14805
Jesli chodzi o poranne focenie to Agrykola - czynne 24/7 bo nie jest ogrodzona.
Powsin Ogród Botaniczny - 10:00 - 18:00
Łazienki o ile sie nie myle to od 9:00 (w necie znalazlem tylko godz otwarcia poszczegolnych atraakcji Lazienkowskich)
Wilanow podobnie - od 9:00 do zmierzchu.
Od siebie polece tez maly ale calkiem uroczy Park Ujazdowski (http://pl.wikipedia.org/wiki/Park_Ujazdowski) . Czynny 8-21.
Vitez czy oznacza to, że piszesz się na sobotni poranek? Mozemy zacząć od Agrykoli a potem Ujazdowski.
Kto jeszcze się pisze na sesję??
Vitez czy oznacza to, że piszesz się na sobotni poranek? Mozemy zacząć od Agrykoli a potem Ujazdowski.
Maciek, a ty masz zamiar dzisiaj spać? Chyba, że ciągniemy od wieczora do rana? :wink:
Wiesz zobaczymy jak będzie, poza tym na jutro rano jakby nie było chetnych. Startujemy dziś wieczór, muszę psychicznie odpocząć.
Ja sie nie pisze. Podalem link - tam planuje sie pojawic popoludniem w tych roznych zajezdniach. Wczesniej od 13tej bede lazil po ZOO, jeszcze wczesniej bede spal 8) .
No szkoda, że Ciebie nie bedzie.
Kto się pisze na dziesiejsze focenie??
Dobra, to z Mac'em na PW ustaliliśmy plan nocnego plenerku. Lecimy od Wisły, mostów do Pl. Bankowego. Focimy wszystko co nam po drodze nie ucieknie na drzewo :mrgreen:.
Zbiórka tam gdzie zwykle czyli ul. Czerniakowska pod ślimakami trasy siekierkowskiej o godz. 22.
Niezmotoryzowanym oferujemy podwozkę z miejsca spotkania na miejsce zbrodni ;-) - czyli focenia.
No to zostały nam jeszcze 2 godziny i 22 minuty, brzmi dobrze idę zbierać wazoniki na akcję i muszę nóg poszukać, matrycy nie czyszczę i tak nie będzie widać za dużo.
Tomasz Golinski
23-09-2006, 10:07
widzę, że z pleneru nic nie wyszło wam. Ja się właśnie wybieram do Wawy z Metusem, może więc jakieś focenie koło 13?
Plener był wieczorno-nocny.
Tomek, do której będziecie?
Tomasz Golinski
23-09-2006, 10:15
Będziemy do późna ale o 21 idziemy na koncert do Gniazda Piratów.
Nie było tak źle, skończyliśmy z Mmszą po 1 w nocy ale było nas faktycznie mało. Około 13.00 można pomysleć tylko co będzie ofiarą focenia, jakiś park? Vitez ponoć ma operować w ZOO w tym czasie.
Tomasz Golinski
23-09-2006, 10:20
Zoo ostatnio katowaliśmy. Wolałbym coś innego.
(...) można pomysleć tylko co będzie ofiarą focenia, jakiś park?.
albo spocona szklanka w parku :twisted:
niestety stolicy nie znam zbyt dobrze. Zdam się na wymysł miejscowych lub tych, którzy wiedzą gdzie warto.
jestem otwarty na propozycje.
Tomasz Golinski
23-09-2006, 11:01
My już wyjeżdzamy, jakby co, to numery do siebie chyba wszyscy mamy :)
Zoo ostatnio katowaliśmy. Wolałbym coś innego.
Mam bilet roczny do ZOO i trzeba jakos zuzyc. A ciagle jeszcze calego nie zwiedzilem ;) . Gepardow nigdy dosc a poza tym dzis specjalny zestaw na terraria biore - Taira 135 z pierscionkami.
No pomysł dobry, może park Ujazdowski??
byliśmy, widzieliśmy. Powiem tylko, że spotkanie było naprawdę udane!!
Metus cieszę się, że tak to oceniasz, ogród botaniczny UW jest ciekawym miejscem. Trzeba by jakieś fotki wrzucić, może w nocy dziś coś obrobię.
Jak było na szantach??
Tomasz Golinski
24-09-2006, 17:06
Potwierdzam, że plener udany.
Na szantach: głośno, duszno i dymnie. Koncert muzycznie udany, ale fotograficznie: iso1600, f1.8 i 1/20... Poza tym strasznie ciasno. I piwa nie mogłem się napić :D