PDA

Zobacz pełną wersję : Welland Me-930 U2 OTG

madhai
21-09-2006, 13:16
Chciałbym zakupić kieszeń na HD 2.5” Welland ME-930U2 OTG albo Welland ME-600 OTG. Można na to urządzonko zgrywać pliki za pomocą kabla USB m.in. z aparatu cyfrowego. Chciałbym kieszeń używać tylko okazjonalnie w terenie a na co dzień ma mi służyć jako dysk zewnętrzny. Mam Canona 350D i chciałbym się zapytać czy ktoś ma jakieś doświadczenie z wyżej wymienionymi kieszeniami? A może jakieś inne tanie rozwiązanie?

kuras
21-09-2006, 13:49
Pewnie, ja mialem ME-940U2 OTG i moim zdaniem za duzo kabelków... kabelek do baterii, kabelek do czytnika... jak chcesz zgrac to musisz wszystko polaczyć...ulożyć i uważać aby nie rozłączyć :D
Ja ostatnio kupilem DigiMateIII i jestem naprawdę zadowolony. Wbudowany akumulatorek laduje sie przez USB lub zasilacz, czytniki wewnątrz, wyświetlacz... jak poszukasz to znadziesz lepszy opis. Wkładasz kartę i zgrywasz... trzymając go np w kieszeni koszuli - nie bawisz sie w kabelki. Pozatym moim zdaniem lepiej jest miec 2 karty... z jednej zgrywasz a na drugiej robisz zdjęcia a nie probować zgrywać bezpośrednio z aparatu

gonzo44
21-09-2006, 13:53
Posiadam me-940 i jestem zadowolony. Za niewielkie pieniądze możesz mieć duży databank na wyjazdy. Dodatkowo koniecznie dobre akumulatorki bo prądożerne jest.

akustyk
21-09-2006, 13:59
mam Wellanda 930 i z ogromna checia zamienilbym go na urzadzonko w rodzaju Digimate III. jak napisal kuras - stanowczo za duzo kabli.

pol biedy jesli masz duza karte, ktora starcza na dzien focenia, wiec zgrywanie na bank tylko wieczorem po dniu pracy. choc w takiej sytuacji wiele osob woli zabrac notebooka.

ale jesli uzywasz Wellanda w terenie to straszna kaszana. mam tak od ponad roku i jak tylko wpadnie kilka zlotych kupie Digimate na wymienne akumulatory

RobertG
21-09-2006, 14:02
Polecam również DigiMate III - ale śledząc różne wątki wiem, ze sa różne wersje , więc trzeba zwracać na to uwage ( w domyśle cześć to podróby). W moim przypadku nie mam problemów z współpracą Digi z PC zbudowanym na płycie z chipem VIA które niekiedy były sygnalizowane na innych forach. Duzym plusem jest wytrzymała bateria i wbudowane czytniki kart praktycznie wszystkich najwazniejszych formatów (standardów) Poza tym na wyswietlaczy widziasz różne informacje (np stan kopiowania) - w Wellandzie sa tylko diody.

LemonR
13-02-2007, 18:30
Jako stojący przed zakupem DM III i kopiący w archiwum pytam jak poznać który to podróba, a który oryginał? Jeżeli ktoś rozszyfrował czym się różnią poszczególne wersje (wyświetlacz kolorowy i niebieski, obudowa srebrna i czarna itp) to będę dźwięczny za wszelkie porady. Wydawałoby się, że wystarczy wpisać w allegrową wyszukiwarkę digimate III i już, a tu wyskakuje kilka podobnych aczkolwiek różnych urządzeń.
pozdr
LemonR

emisiaczek
13-02-2007, 18:51
powiem Wam ze chyba lepiej kupic jakis 12" lapek za 500pln i cala bajka