Zobacz pełną wersję : wsadowe nakładanie napisów
Witam..
Mam pytanie.. czy znacie jakiś soft którym dałoby się nałożyć automatycznie na zdjęcie napisy w prawym dolnym rogu. Bardzo mi pasuje irfan view ale tam mogę ustawić tylko współrzędne od lewego górnego rogu..
Ichodi o przetwarzanie wsadowe, a nie każde zdjęcie osobno..
Jakby można było dać napisy z półprzeźroczystością to byloby jeszcze lepiej
Pozdr
Artur
*hint: jak obrocisz obrazek o 180stopni to prawy dolny rog stanie sie lewym gornym ;)
tyle ze napis bedzie do gory nogami ale to juz szczegol :mrgreen:
Tomasz Golinski
20-09-2006, 22:18
Pakiet ImageMagick? Działa też pod win.
Moze ReaWatermark? Uzywalem i jestem zadowolony z efektow.
Dzięki, sprawdzę
Pozdr
Artur
ThumbsPlus - http://www.cerious.com/thumbnails.shtml - istny kombajn do przetwarzania wsadowego. Tyle, że płatny. Do pobrania jest wersja testowa - zdaje się, że działa 1 miesiąc.
kaen
tyle ze napis bedzie do gory nogami ale to juz szczegol :mrgreen:
wiadomo, dlatego napis powininen byc rowniez obrocony :)
czy "wsadowe" oznacza ServerSide czy niekoniecznie?
jesli to pierwsze to faktycznie ImageMagick, jesli to drugie to od Acdsee, Irfany po PS powinny dac rade.
Witam..
Mam pytanie.. czy znacie jakiś soft którym dałoby się nałożyć automatycznie na zdjęcie napisy w prawym dolnym rogu. Bardzo mi pasuje irfan view ale tam mogę ustawić tylko współrzędne od lewego górnego rogu..
Ichodi o przetwarzanie wsadowe, a nie każde zdjęcie osobno..
Jakby można było dać napisy z półprzeźroczystością to byloby jeszcze lepiejFast Stone, opcji w ... dużo :) przeźroczystość też.
Hint : zaptaszkuj "ustawienia zaawansowane" przy "bath convert".
lukasz_mar
23-09-2006, 21:17
Też polecam fast stone'a
Arles Web Page Image Creator .. proste szybkie i przyjemne :)
Dzięki.. fast stone ma to o co mi chodziło..
Pozdr
Artur
Spóźnione, ale nie byłbym sobą gdybym nie dopisał :-P
for F in *.jpg ; do annotate tu_opcje_odpowiednie_do_tego_co_chcemy_zrobić ${F} ; done