Zobacz pełną wersję : Jakie AKU do 350d?
Mam pytanie związane z akumulatorami do Canona 350d, ale chodzi mi o zamienniki dostępne m.in. na Allegro. W tej chwili posiadam jedynie jeden oryginalny Canona, ale chcę dokupić dwa Aku do gripa. W związku z tym, jakich zamienników używacie i które polecacie, a które nie. Na co zwracać uwagę przy wyborze zamienników? Jaka jest ich wytrzymałość i ile zdjęć można zrobić na komplecie włożonym w gripa? Z góry dzięki zo pomoc w wyborze.
Ja mam taki z ogniwami PremiumGold hula juz ze trzy miesiące i jest OK.
ErnestPierwszy
20-09-2006, 15:17
Ja kupilem taki aku >> LINK (http://e-baterie.pl/esklep/pokaz_produkt.php?idprod=179)<< i działa:) Wolę bardziej markowe produkty niż baterie za 30zł z Allegro. Tak po prostu.
PS
Aku GP wysyłają o pojemności 640 mAh a nie 580 jak w opisie. Przynajmniej mi taki wysłali:)
Gooferek
20-09-2006, 16:59
2000mAh PremiumGold kupione na allegro u uzytkownika fotoenergia, na marginesie to sklep w Warszawie na ul. Targowej. Po pierwszym naladowaniu dwoch sztuk i zapakowaniu ich do gripa wypstrykalem jakies 450-500 zdjec z lampa na weselu i jeszcze ok 200-250 bez lampy i dopiero padly. Za 30zl za sztuke z takimi mozliwosciami? Nic dodac, nic ujac, tylko kupowac ;)
ErnestPierwszy - moj znajomy ma, i poleca kazdemu kto się pyta... wiec nie pozostaje nic tylko kupic :)
A ja mam jakieś takie, co na Allegro kosztowały w marcu 18zł/szt... I działają od marca cały czas dobrze... Pojemności mają chyba 1400 mAh <wstydniś> Wiem, wstyd się przyznać, że mam takie aku.. :)
Ja mam 3 oryginały canona. Mucha nie siada. Działają i działają i działają....
BTW jeden chyba bym sprzedał, nóweczka raz naładowany. Trzech nie używam i tak:)
Z 350D używałem oryginalnego Canona oraz miałem dwa Ansmann Akumulator A-Can NB-2LH, dziłały bardzo dobrze i myślę, że służą dobrze nowemy właścicielowi. Teraz uzywam GP. Nie mam jakoś zaufania to tych tanich akku ale może nie mam racji.
slawi_3000
22-09-2006, 12:16
Ja kupowałem u zizioka (http://www.allegro.pl/item128559561_akumulator_do_canon_nb_2l_2000mah_im port_warszawa.html)
4 do 350 - 1 uszkodzony
3 do 30 - wszystkie dobre
1 do kyocery (kto kupuje takie coś? chyba tylko moja synowa) - zbyt duży, nie chciał wejść do aparatu.
Te dobre są super. więc nie ma sprawy. W sumie jednak nie polecam.
Polecam zastępniki GP - 0 (słownie: zero) problemów.
GP to jednak sprawdzony dostawca, droższy ale pewny. Jak napisał KMV10, zero problemów. Na bateriach nie warto oszczędzać. Poza zamiennikami BP-511 kupiłem też sporo (12) akku paluszkowych.
Tomasz1972
22-09-2006, 13:20
Jak wyżej GP zero problemów :)
Ja zakupiłem takie JAPAN CELLS PNB-2LH w Fotoenergii (jest na Allegro) i jestem super zadowolony. Super trzymają i są bardzo wydajne.
Jeśli chodzi o zasilanie lampy 430EX to od paru dni mam GP 2500 - 4 szt. i GP 2300 - 4 szt. i jest OK. POLECAM