PDA

Zobacz pełną wersję : super fotki ślubne-jak to robią w innych krajach

MateuszZ.
19-09-2006, 00:08
Hej

na tym forum widziałem kiedyś linki do naprawdę super fotografów ślubnych z usa chyba. Te foty naprawde miały klimat, nie to co te polskie gnioty weselne.
Niestety za pierona niemogę ich odnaleść teraz (przez searcha też) a chciałem znajomemu pokazać.

Możecie mi ( i innym) je przypomnieć ??

Błajo
19-09-2006, 00:16
Te foty naprawde miały klimat, nie to co te polskie gnioty weselne.
Niestety za pierona niemogę ich odnaleść teraz (przez searcha też) a chciałem znajomemu pokazać.
Ale pojechales...

http://canon-board.info/showthread.php?t=6288

MateuszZ.
19-09-2006, 00:23
Ale pojechales...

http://canon-board.info/showthread.php?t=6288

ups, dzięki!!
naprawde próbowałem tego szukać searchem :)

Kalina
19-09-2006, 00:35
Ekhm:) Sadze, ze intencja Błajo bylo po trosze zwrocenie uwagi, ze moze teza postawiona w twoim poscie jest nieco kontrowersyjna:>

Kalina,
autorka polskich gniotow weslelnych:>

Błajo
19-09-2006, 08:30
Ekhm:) Sadze, ze intencja Błajo bylo po trosze zwrocenie uwagi, ze moze teza postawiona w twoim poscie jest nieco kontrowersyjna:>
True, true...

Avadra_K
19-09-2006, 15:20
[QUOTE=MateuszZ.;222222]Hej

Te foty naprawde miały klimat, nie to co te polskie gnioty weselne.

:confused: No toś brachu pojechał po maxach.....

Avadra_K
19-09-2006, 15:21

Kalina,
autorka polskich gniotow weslelnych:>

:( Jak będę kiedyś robił Taaaaaaaaaaakie gnioty :mrgreen: to w końcu będę mógł powiedzieć, że wiem o co chodzi w fotografii (a zwłaszcza w ślubnej):lol: :lol:

MateuszZ.
19-09-2006, 17:28
Naprawdę sorry jak uraziłem polskich fotografów ślubnych :oops:
Wiadomo, że są wyjątki. Miałem po prostu złe doświadczenia z nimi dotychczas.

A dlaczego niechętnie szukałem w portfoliach polskich ślubnych fotografów ??
Bo wiem jacy są klienci... oni wymagają tylko żeby było jak najtaniej i żeby były zamki i palmy w tle... :roll:

Kalina
19-09-2006, 18:44
A niby skad wiesz jacy sa klienci?

Wiadomo - nikt nie chce przeplacac. Ale jak w kazdej sytuacji, sa ludzie, ktorzy sa gotowi zaplacic przyzwoita cene za przyzwoita jakosc.

I ciekawi mnie tez, czmu zakladasz, ze dobrzy zachodni fotografowie to nie wyjatki? Naprawde myslisz, ze tam kazdy pstrykacz to Murray?

Dawno juz sie nie spotkalam z takim zlepkiem urojonych bzdur:)

Arkan
19-09-2006, 18:59
...I ciekawi mnie tez, czmu zakladasz, ze dobrzy zachodni fotografowie to nie wyjatki?

...bo mają dobrze zrobione strony? :lol:

http://www.davidbeckstead.com/

Kalina
19-09-2006, 19:09
...bo mają dobrze zrobione strony? :lol:

http://www.davidbeckstead.com/
Znaczy, sie kazdy zachodni fotograf jest tak dobry taki David Beckstead, bo David Becsktead ma dobrze zrobiona strone?

Zakrecona ta twoja logika, ale niech tam, swiat bedzie ciekawszy.

Tym bardziej, ze chyba sie z toba zgodze. Bo caly moj szacunek dla tego pana legl w gruzach kilka miesiacy wczesniej (tylko szacunek, bo jakos specjajnie nigdy go nie uwielbialam, jest tylu ciekawszych fotografow slubnych), kiedy obejrzalam sobie, to, co faktycznie oddaje klientowi. Kilka dni temu zapodawalam ten link na CB, ale prosze - oto raz jeszcze: http://tinyurl.com/mql9w

Arkan
19-09-2006, 19:16
Znaczy, sie kazdy zachodni fotograf jest tak dobry taki David Beckstead, bo David Becsktead ma dobrze zrobiona strone?

Zakrecona ta twoja logika, ale niech tam, swiat bedzie ciekawszy.

Tym bardziej, ze chyba sie z toba zgodze. Bo caly moj szacunek dla tego pana legl w gruzach kilka miesiacy wczesniej (tylko szacunek, bo jakos specjajnie nigdy go nie uwielbialam, jest tylu ciekawszych fotografow slubnych), kiedy obejrzalam sobie, to, co faktycznie oddaje klientowi. Kilka dni temu zapodawalam ten link na CB, ale prosze - oto raz jeszcze: http://tinyurl.com/mql9w

Hola, hola droga Pani :lol: Twoje pytanie nie brzmiało "Czy Beckstead David dobrym fotografem jest?", tylko skąd autor watku ma pomysł, że za Odrą same tuzy śluby robią. Moja logika jest OK, tylko czytając odpowiedź musisz pamiętać jakie pytanie zadałaś :lol: :mrgreen:

Link fajny i dowodzi wprost, że podstawowym szkłem ślubnym powinien być obiektyw z shiftem :lol:

Kalina
19-09-2006, 19:23
o rany julek.

Kalina: (Do Mateusza) "...I ciekawi mnie tez, czmu zakladasz, ze dobrzy zachodni fotografowie to nie wyjatki? "

Arkan: "...bo mają dobrze zrobione strony? " i jako przyklad idzie David B.

Kalina: "Znaczy, sie kazdy zachodni fotograf jest tak dobry jak David Beckstead, bo David Becsktead ma dobrze zrobiona strone?"

Arkan: "Ale wcale nie jest tak jak mowisz, tylko wszystko inaczej"

(Kwestie czy David B. jest dobry czy nie pozsostawiam otwarta)

:>

Arkan
19-09-2006, 19:30
o rany julek.

Kalina: (Do Mateusza) "...I ciekawi mnie tez, czmu zakladasz, ze dobrzy zachodni fotografowie to nie wyjatki? "

Arkan: "...bo mają dobrze zrobione strony? " i jako przyklad idzie David B.

Kalina: "Znaczy, sie kazdy zachodni fotograf jest tak dobry jak David Beckstead, bo David Becsktead ma dobrze zrobiona strone?"

Arkan: "Ale wcale nie jest tak jak mowisz, tylko wszystko inaczej"

(Kwestie czy David B. jest dobry czy nie pozsostawiam otwarta)

:>

O rany julek, dopiero teraz doczytałem, że mam przyjemność z dyplomowanym umysłem scisłym :mrgreen:. Już tłumaczę - emotikon " :lol: " oznacza żart, naigrywanie się z jakiegoś stwierdzenia. Co oznacza, że stawiając go na końcu pytania "bo mają dobrze zrobione strony? :lol: ", wskazuję na możliwe źródło inspiracji autora wątku, jednocześnie nabijając się z sensowności takiego pomysłu.

CBDO (wg niektórych CBDU) :mrgreen:

Kalina
19-09-2006, 19:31
Link fajny i dowodzi wprost, że podstawowym szkłem ślubnym powinien być obiektyw z shiftem :lol:

Mnie akurat te znieksztalcenia to az tak bardzo nie raza.
Jak sie szerokiego kata uzywa z umiarem i glowa, to moga byc nawet atrakcyjne.
Ale ja zawsze bylam malo "techniczna"8)

Glowne zarzuty moje do tego reportazu: nawet jak jest kilka zdjec fajnych, to ich nie widac. Gina w tlumie, nie sa wyluskane.
Fotograf ma prawo robic zle zdjecia. Jak sie bardzo nie wstydzi to niech je nawet pokazuje. Tym bardziej, ze taka jest specyfika reportazu slubnego - ludzie chca duzo. Ale przynajmniej te kilkadziesiac sztuk na tysiac powinno trzymac poziom, i powinno byc je widac. Nie wiem czy tam jest az tyle.
Poza tym, czy art to blur i zdjecia od tylu? Czyli jednym slowem SZTAMPA.

MateuszZ.
19-09-2006, 19:32
Skąd wiem czego chcą polscy klienci?? hmmm, bo znam paru ludzi z branży. Zgadzają się z tym, że Polacy nie patrzą na jakość tylko na koszty, i wielce ubolewają że muszą naginać swoje kanony estetyczne żeby móc zarobić na życie. I to miałem na myśli. Za granicą stawia się większy nacisk na jakość usługi nie tylko w branży foto.

Ale ok, może jeszcze mam za mało wypasioną stopkę więc nie będę się więcej narażał ;)
Chciałem się dowiedzieć tych paru linków i mi pomogliście, dzięki !!

Kalina
19-09-2006, 19:38
O rany julek, dopiero teraz doczytałem, że mam przyjemność z dyplomowanym umysłem scisłym :mrgreen:. Już tłumaczę - emotikon " :lol: " oznacza żart, naigrywanie się z jakiegoś stwierdzenia. Co oznacza, że stawiając go na końcu pytania "bo mają dobrze zrobione strony? :lol: ", wskazuję na możliwe źródło inspiracji autora wątku, jednocześnie nabijając się z sensowności takiego pomysłu.

No tak, znowu wszystko inaczej i pretensje do garbatego, ze ma proste dzieci, czyli dlaczego nie potrafie czytac w myslach:>
I dziekuje tez za jedynie sluszna interpretacje emoticonu: :lol:
(Mi sie on zawsze kojarzyl z kims kto sie chce postrzymac od wybuchniecia smiechem, ale mu sie nie udaje, ale teraz juz bede wiedziala!)
:twisted:

CBDO (wg niektórych CBDU)
Proponuje QED - bedzie bardziej zagranicznie:]