PDA

Zobacz pełną wersję : Katowice - czy mozna gdzies kupic LOWEPRO Sling Shot 200?

mikemat
16-09-2006, 19:49
czesc

napalilem sie na plecak: LOWEPRO Sling Shot 200,

mimo wsszystko chcialbym go "pomacac" przed zakupem i miec pewnoc, ze prawie 300 PLN to beda dobrze wydane pieniadze, szukam jakiegos sklepu, gdzie bede mogl go zobaczyc i ew. kupic, ew. czy ktos z Was mieszka w okolicy Katowice/Brynow i ma takie cudo to udostepnienia na 5 minut ???

prosze o pomoc ;)

piast9
16-09-2006, 21:41
Ja w takim razie może nieco OT, ale chciałbym przekazać moje spostrzeżenia.

Ja akurat miałem wielką chcicę na 100-kę, spędziłem godzinę w sklepie przestawiając przegródki aż osiągnąłem optimum i kupiłem. I gdy wyładuję go na maxa (body+grip+3 zoomy - sumując - około 3kg) to noszenie tego na jednym ramieniu przez np. 2 godziny jest dość uciążliwe. A co dopiero bardziej pojemny SlingShot 200 wypełniony na max większą ilością sprzętu.

Moim zdaniem akurat 100-ka ma wielkość ok. Bo na większą ilość gratów niż body z 1-2 obiektywami to już normalny plecak by się przydał.

mikemat
16-09-2006, 23:12
Moim zdaniem akurat 100-ka ma wielkość ok. Bo na większą ilość gratów niż body z 1-2 obiektywami to już normalny plecak by się przydał.

czy tam nie mozna podpiac 2 paska, gdzies czytalem, ze mozna ?

moim ulubionym szklem jest tamron 28-75, aparat mam taki jak Ty, grip + zawsze lampa zewnetrzna, kilka drobiazgow, jedynie brakuje mi w tym plecaku mozliwosci przypiecia statywu, czesto targam ze soba monopad...

piast9
17-09-2006, 00:32
czy tam nie mozna podpiac 2 paska, gdzies czytalem, ze mozna ?
Ten drugi pomocniczy pasek idzie na skos od głównego paska do drugiego (w stosunku do głównego paska) dolnego rogu plecaka. Ciężar nadal wisi na jednym ramieniu, tyle że na boki i góra-dół plecak jest bardziej stabilny i chodzi się czy biega wygodniej.

moim ulubionym szklem jest tamron 28-75, aparat mam taki jak Ty, grip + zawsze lampa zewnetrzna, kilka drobiazgow, jedynie brakuje mi w tym plecaku mozliwosci przypiecia statywu, czesto targam ze soba monopad...
Gdy do 100-ki włożę 350D+grip+Tokina 28-80 (większa zauważalnie od Tamrona) to mam miejsce w głównej komorze na 2 małe obiektywy (stałki m42 np. ) lub 1 większy (jakiś zoom). W górnej kieszeni mieści się lampa. Drobiazgi w kieszonkach w plecaku. Tylko trzeba nietypowo przestawić przegródki. Aparat leży plecami na dnie plecaka, gripem w głąb a obiektywem w górę, przy klapie komory.

Body z gripem i obiektywem i flesz zmieści się do głównej komory.

Edit: piszę o 430EX. 580 jest większa, nie wiem dokładnie ile, może być z nią problem.

mikemat
19-09-2006, 23:28
wlasnie plecak kupilem na allegro, jak dojdzie to podziele sie wrazeniami ;)

Kubak82
18-01-2007, 22:41
to moze ja sie podepne z pytaniem o sling shot'a ale nie 200 lecz 300 (!!!) aw.. w polsce nigdzie tego placaka dostac nie mozna, na oficjalnej stronie Lowepro tez ani widu ani slychu podczas gdy fizycznie istnieje :evil:

nawet recejzje mozna sobie poczytac i zdjecia zobaczyc np. TU (http://www.cambags.com/canon/1d/slingshot/lowepro_slingshot_300AW_frames.htm) i TU (http://www.cambags.com/canon/300d_10_20d/slingshot/lowepro_slingshot_300AW_frames.htm)

moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tej "scisle tajnej produkcji" :roll:

babatunde
13-02-2007, 19:53
Z tego co wiem to lada chwila ma byc na rynku, chyba Amerykanska premiera tego byla z miesiac temu. A my.... jak zwykle na wsi czyli kilka miesiecy wstecz...
Dzwonilem dzis do firmy FSystem czyli Polskiego dystrybutora Lowepro i powiedzieli mi ze wlasnie dociera do nich duza dostawa!

Nemeo
13-02-2007, 19:59
czesc

napalilem sie na plecak: LOWEPRO Sling Shot 200,

mimo wsszystko chcialbym go "pomacac" przed zakupem i miec pewnoc, ze prawie 300 PLN to beda dobrze wydane pieniadze, szukam jakiegos sklepu, gdzie bede mogl go zobaczyc i ew. kupic, ew. czy ktos z Was mieszka w okolicy Katowice/Brynow i ma takie cudo to udostepnienia na 5 minut ???

prosze o pomoc ;)

Spróbuj w sklepie Fotoceny w Chorzowie na ul. Wolności 5.

Kubak82
13-02-2007, 20:55
Z tego co wiem to lada chwila ma byc na rynku,

tez sie orientowalem - sling'i 300aw maja byc na przelomie lutego/marca.. lepiej pozno niz .. :evil: .. a plecaczek niczego sobie - 200 byl troche za maly a ten - zapowiada sie idealnie 8-)

swoja droga - moze 3d juz istnieje i tylko u nas nikt o nim nie slyszal :wink:

paranoja z takim opoznieniem :x

babatunde
14-02-2007, 00:29
No niestety, tak to bywa;)
Sam mam 100 i sprawdza sie swietnie, czesciej uzywam niz torby taze Lowepro, a w dodatku nie wiele łebkow domysla sie co jest w środku!!!
200 bylaby lepsza, ale jak kupowalem 100 to nie bylo 200-ek...
Ja moge jeszcze polecic taki sklep internetowy, nie pamietam jak sie firma nazywa piksel!? Mozna odebrac pod Warszawą, albo wysyła.
on ma taka strone torbyfotograficzne.pl czy torbylowepro.pl!?
Jak on nie ma to chyba nigdzie sie nie dostanie;)